icon
Roundup

Amerika remt af, Europa blijft sukkelen rond bekende weerstanden

printPrint

Koersen voor dit artikel: DAX Nasdaq AEX Google Google Inc Amazon Apple
Een leuke sessie gisteren waarbij de markten in Europa ‘s ochtends toch aardig omhoog kropen. Zo zagen we de AEX een kort uitstapje maken boven de 564 punten terwijl de Duitse DAX index met een topje rond de 12.925 punten ook boven de 12.850 weerstand uit wist te komen. Bemoedigende beelden dus in Europa maar aan het einde van de sessie verdampten bijna alle winsten in Europa en zodoende sloten zowel de DAX als de AEX onder de bekende weerstanden van 564/568 en 12.850/13.000 punten. 

Wederom werd bevestigd dat de Europese beurzen nogal wat moeite kennen met deze bekende topzones die ook in het verleden de nodige weerstand geven geboden. Zodoende blijft onze verwachting dat de Europese indices wat zullen twijfelen en uiteindelijk mee naar onderen zullen draaien met de Amerikaanse beurzen. 

In Amerika noteren de beurzen namelijk wel erg hoog op het moment en de Nasdaq maakte van deze gelegenheid gebruik om een nieuwe All Time High te noteren! De techindex profiteert van de herstelbeweging in de VS en daarbij het toenemende vertrouwen in techgiganten zoals Apple (bijna $200), Alphabet en Amazon die allemaal rond de hoogste standen ooit noteren. Het vertrouwen in de economie in en van Amerika is nog behoorlijk groot dus maar men vergeet dat een dreigende handelsoorlog als een donkere wolk boven de New York Stock Exchange hangt. 

Na provocaties richting het Chinese handelsbeleid was ook Europa aan de beurt en wil Trump de NAFTA deals gaan herzien. Hiermee komt de vrije handel zoals we die in het westen al decennia kennen wat onder druk te staan en samen met de hoge noteringen op de beurzen kan dat een zeer negatieve beweging opleveren.

Het is dus zaak enorm op uw hoede te zijn want de spanningsboog in Amerika staat erg strak , zie ook de RSI meter van de Nasdaq, en de handelsspanningen zijn nog steeds daar..

Met vriendelijke groet,

US Markets redactie
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia