icon
Roundup

Nasdaq stopt met winstreeks, zware laatste dag van de week in aantocht

printPrint

Koersen voor dit artikel: Nasdaq AEX DOW DAX
Gisteravond kende de Amerikaanse beurzen wat moeilijkheden en met name in de techsector probeerden de beren hun slag te slaan. Zo viel de Nasdaq gisteren 0,8 procent terug in waarde waarmee het precies onder de vorige ATH van 7.637 punten sloot. 

Beste Beleggers,

Gisteravond kende de Amerikaanse beurzen wat moeilijkheden en met name in de techsector probeerden de beren hun slag te slaan. Zo viel de Nasdaq gisteren 0,8 procent terug in waarde waarmee het precies onder de vorige ATH van 7.637 punten sloot. De techfondsen zijn onder druk komen te staan na een lange winstreeks en zeer hoge waarderingen waarbij we de spanningsmeters zoals de RSI op de techfondsen behoorlijk zagen oplopen. Met de notering onder de vorige ATH heeft de Nasdaq nu dan ook een notering onder een zware weerstand te pakken wat kan duiden op een volgende neerwaartse beweging de komende uren. Ondanks de daling noteert de RSI bijvoorbeeld nog steeds in het OB gebied en een terugval richting de neutrale zone kan de Nasdaq nog eens een paar procenten kosten. 

Ondanks de druk van de techfondsen deed de Dow Jones het opvallend genoeg wel goed gisteren. De hoofdindex van de Amerikaanse industrie won bijna 100 punten aan waarde en klom daarmee richting de 25.250 punten wat de index nu nu ruim boven de 25K brengt. Hiermee nadert de Dow Jones de topzones van maart weer en stuit het tevens op wat toppen uit de periode tussen feb/maart. Naast de oude toppen die op de koers drukken zien we ook dat de stijgende lijn over de toppen nu de koers raakt. Dubbele weerstand dus voor de Dow Jones die uiteindelijk hoe dan ook zal moeten volgen wanneer de techfondsen blijven verzuimen.

Verder zien we in Europa dat de indices wat verzuimen. De pogingen om de bekende weerstanden van de AEX en de DAX te doorbreken lopen op niets uit. De AEX noteerde gisteren kort boven de 565 punten en brak daarmee opnieuw tijdelijk met de 564 weerstand maar uiteindelijk sloot de index weer op 562 punten. 

Ook de DAX maakte weer het bekende uitstapje richting de 13.000 (12.920) punten om vervolgens weer richting de 12.800 punten te sluiten.

Het lukt de DAX en de AEX dus niet boven de respectievelijk 12.850/13.000 & de 564/567 punten te sluiten en dus blijven deze weerstandsniveaus als donkere wolken boven de koers hangen. 

Gezien deze weerstanden en de koersontwikkelingen in Amerika zoals hierboven beschreven komt er vandaag een lastige sessie aan voor de beurzen waar men wel eens flink kan gaan zakken. De voorbeurs futures geven dan ook een lagere start aan en die kan waarschijnlijk alleen maar verder zakken wanneer we uitgaan van de werking van de technische weerstanden.

AEX:Nasdaq:


Met vriendelijke groet,

US Markets redactie

Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia