icon
Roundup

Beurzen hoger en historische meeting in Singapore

printPrint

Koersen voor dit artikel: DAX STI AEX Gas Gas
Beste beleggers,

De beurzen klommen gisteren opnieuw naar mooie hoogtes en met name in Europa werd er even flink gas gegeven. Zo steeg de AEX bijna 1% aan beurswaarde en sloot men boven de 564 punten en nabeurs ging men daar nog eens vrij gemakkelijk overheen. Een mooie ontwikkeling voor de Nederlandse hoofdindex aangezien dit een breuk is met een belangrijke weerstandslijn.

Verder keek men gisteren en vannacht natuurlijk uit naar het topoverleg tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un en de President van de Vs Donald Trump. Een historische bijeenkomst en een zeer uniek event gezien de historie van Noord-Korea. Men kan zeggen wat ze willen naar ondanks de vaak polariserende opstelling van Trump heeft hij toch de Noord-Koreaanse dictatuur aan tafel gekregen on te kijken naar mogelijke vredesoplossingen. In mijn ogen een goede stap al zullen we moeten wachten of de intentie van beide heren goed is.

Verder deden de Amerikaanse beurzen het gisteren redelijk kalm aan. De indices sloten weliswaar allemaal licht in het groen maar in de laatste uurtjes van de sessies werd er toch behoorlijk ingeleverd. Reden hiervoor was waarschijnlijk de gevoelige meeting van vannacht die toch voor wat onrust zorgde op de markt. Twee dergelijke leiders die bekent staan op hun plotselinge uitspattingen aan tafel met elkaar gaf de belegger toch wat reden tot voorzichtigheid.

Vandaag zullen de beurzen het ook redelijk kalm aan doen aangezien er weinig noemenswaardige items op de agenda staan. De uitbraak van de afgelopen dagen heeft vorm gekregen en zodoende kan men rustig verder opwaarts bewegen vandaag. De AEX is de 564 grens gepasseerd en kan op zoek naar de koersgebieden rond de 572/575 punten terwijl de Duitse DAX index vandaag toch echt eens zal moeten gaan doordrukken om boven de 12.850/12.900 punten te sluiten. Een DAX onder de 13.000 punten blijft immers een remmende factor in Europa en zodoende willen we hier wat meer beweging omhoog zien alvorens we helemaal op ons gemak zijn inzake Europa.

Morgen en overmorgen zijn de “grote” dagen deze week aangezien dan de FED en de ECB met hun rentebesluit komen. Altijd mooie momenten op de beurzen aangezien speculanten en beleggers hierop hun strategie bepalen. Verder zullen we dan ook meer horen over belangrijke cijfers zoals de Inflatie, productiecijfers, werkgelegenheid en de performance van de bepaalde deeleconomieën. 

Interessante sessies op komst dus en met de juiste ruggesteun deze week kunnen de scores wel eens bijzonder hoog gaan uitvallen!

Met vriendelijke groet,

US Markets Redactie
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia