• Week 23
  • Week 22
  • Week 21
  • Week 20
  • Week 19
11:14 uur |

UURGRAFIEKEN: RUSTIGE BEURZEN ZETTEN ZIJWAARTE TREND VOORT OP MEMORIAL DAY

| DaimBoscart
Koersen in dit artikel: AEX DAX SP Fut DOW

Beste beleggers,

Vandaag geen actie op Wall Street waar de beurzen vandaag gesloten zullen zijn in verband met ''Memorial Day''. Ook in Europa lijkt de afwezigheid van Wall Street later op de dag door te werken. De Europese beurze laten al de hele dag niets zien en bewegen binnen een bandbreedte van enkele punten. Zo schommelt de AEX tussen de 526,4-527,8 punten terwijl de DAX tussen de 12.580-12.615 noteert vandaag. Verder verwacht ik ook niet al te veel van het koersverloop vandaag, op dagen als deze waar een van de ingrediënten (WS) ontbreekt zien we vaak toch wat kalmte en lagere volumes. De enige die vandaag nog voor wat actie kan gaan zorgen is de heer Draghi. De voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) zal vanmiddag weer zijn zegje gaan doen aan het Europese parlement, wellicht dat hier  nog wat uit op te maken is.

AEX
De AEX blijft vandaag dus rond de 527-529 weerstandszone schommelen en is voorlopig niet van plan om een grote beweging in te zetten. Vanmorgen viel de index al even terug tot 526 punten maar deze daling werd snel opgevangen waardoor de AEX binnen no-time weer rond de 527/528 punten stond. De komende dagen zal moeten blijken aan welke kant de AEX zal uitbreken. Een opwaartse uitbraak lijkt onwaarschijnlijk na de lange zijwaartse fase die we de afgelopen week hebben gezien. De markten lijken eerder klaar voor een corrigerende beweging die de indices weer wat lager kan wegzetten. Voor de AEX ligt het eerste doel aan de onderkant rond de 525 punten waarna het 50-daags gemiddelde rond de 520/521 punten in beeld komt. 

Hourly AEX:DAX
De Duitse DAX index laat vandaag als enige Europese index een klein plusje zien. De Duitse hoofdindex handhaaft zich hiermee boven de 12.600 punten waardoor een nieuwe test van de 12.500 steunzone voorlopig nog even uitblijft. De Duitsers zullen proberen om via de 12.600 steunlijn weer een nieuwe poging te wagen om de 12.675 weerstand op te zoeken. Hier wacht namelijk een bjizonder belangrijke weerstand, de laatste serieuze test onderweg naar de 12.853 punten.

Hourly DAX:Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet u ingelogd zijn.