• Week 41
12:02 uur |

MARKTEN ZAKKEN VERDER WEG RICHTING BELANGRIJK BANENRAPPORT

| DaimBoscart
Koersen in dit artikel: DOW AEX DAX

Beste beleggers, Zoals ik gisteren in de voorbeurs TA al aankondigde was het een onrustige sessie gisteren met de focus op het zuiden. De koersen kregen toch wel een tikje te verwerken en op het dieptepunt van de dag zagen we grote minnen. De Dow Jones zakte zelfs even tijdelijk door de 26.500 punten (waar het de dag daarvoor bijna 27.000 wist aan te tikken) terwijl de AEX  bijna 10 minpunten op de borden wist te zetten.

Vanmorgen kwam hierop geen positieve reactie, de beurzen zakken zelfs verder. Grote verliezer in Europa is de DAX die vandaag meer dan 100 punten moet inleveren rond het middaguur. Verder zien we dat de markten uitkijken naar het banenrapport vanuit de VS dat wat stof kan laten doen laten opwaaien. Gezien de huidige marktcondities van de afgelopen 1,5 sessie kunnen deze maar beter goed zijn anders zullen de markten door enkele belangrijke steunzones kunnen zakken.

Zo zien we de AEX momenteel rond de 540/541 punten schommelen, een strategisch pijnpunt aangezien een daling hieronder een vervolgdaling richting de 534 punten kan betekenen. Daar is het helemaal oppassen geblazen aangezien een breuk met de 534 steunlijn normaliter een uitnodiging is om de zeer bekende 517/518 steunzone weer op te zoeken. Zo ver is het nog lang niet maar feit is dat de index na een roerige periode wel in een negatieve trend is gekomen waar de platte top van afgelopen week een snelle daling heeft uitgelokt.

Daily AEX:
Dow Jones
Voorbeurs zien we in Amerika wat verschuivingen maar over het algemeen houdt men in afwachting van het banenrapport de slotstanden van gisteren aan. We zien dus dat de ogen zijn gericht op dit belangrijke rapport wat veel over de economische situatie in de VS vertelt. Een uur voor opening van de Amerikaanse beurzen (14.30) komt dit rapport naar buiten en dan zullen we meer weten maar als dit rapport zelfs in de minste zin tegenvalt moeten we gaan oppassen voor een nieuwe test van de 26.500 steunzone!
Daily Dow Jones:

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet u ingelogd zijn.


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia