• Week 31
  • Week 30
  • Week 29
  • Week 28
  • Week 27
13:55 uur |

BEURSUPDATE: EUROPA LAGER, MARKTEN KIJKEN NAAR HUIZENMARKT VS EN ALPHABET (GOOGLE)

| DaimBoscart
Koersen in dit artikel: AEX DAX Google Inc Google Nasdaq Gemalto

Beste beleggers,

De beurzen in Europa zakten vanmorgen verder nadat de markten afgelopen vrijdag ook al onder druk kwamen te staan. Beleggers lijken wat terughoudend nu de DAX vorige week ook flink moest inleveren. De Duitse hoofdindex moest een koersverlies van ruim 3% toestaan vorige week waardoor de index nu ruim 750 punten is teruggevallen vanaf de All Time High die nog altijd op 12.951 punten staat. Verder zullen er vanavond enkele belangrijke Nasdaq fondsen met hun cijfers naar buiten treden waaronder Alphabet, het moederbedrijf van techgigant Google. Ook zullen er vanmiddag cijfers naar buiten komen over de huizenmarkt in de VS die men gebruikt om de economie in de VS te waarderen. Op het Damrak is het voorlopig rustig, de Nederlandse AEX index noteert op het moment van schrijven een half puntje in de min. Grootste verliezer in Amsterdam is Gemalto, de digitaal beveiliger kreeg vandaag een adviesverlaging waardoor de koers van het fonds kelderde. Op het moment noteert het fonds bijna 17% lager, een daling bijna €9,5 en dus is er flinke onrust onder beleggers aangaande dit aandeel.

AEX
De AEX noteert met een halve minpunt rond de 521,5 punten en speelt hiermee met het 50-daags gemiddelde dat ook rond dit niveau acteert. AEX viel vanmorgen al bijna drie punten terug waarmee de index bijna 519 punten noteerde. Gaandeweg de dag herstelt de index echter weer wat waardoor de index weer rond de 521/522 punten staat. Hiermee staat de index op een belangrijk kruispunt, een slot onder het 50-MA is een verkooptrigger terwijl een slot boven de 522 punten een mooi moment kan zijn om in te stappen en een aantal AEX producten in te slaan. We blijven dus kort op de bal spelen voor de AEX en ook met TA Trading blijven we loeren op een mooie instap voor de AEX. 

Hourly AEX:DAX
De DAX laat de afgelopen dagen een erg kwetsbaar koersverloop zien. De Duitse hoofdindex zakt verder weg en heeft nu al meer dan 750 punten moeten inleveren vanaf de All Time High van zo'n 12.950 punten. Hiermee kunnen we stellen dat de DAX in ''correctiemodus'' is belandt en dat de index zich kan opmaken voor verdere koersverdamping. De DAX kan allereerst terug tot 12.090 punten waarna een test van de 12.000 en 11.800 koerszone ook niet ondenkbaar is. De BEARS hebben in ieder geval het initiatief genomen en de huidige BEAR-beweging kan binnen afzienbare tijd worden uitgebreid met een test van 11.800 steunzone. 

Hourly DAX:Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet u ingelogd zijn.


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia