• Week 48
  • Week 47
  • Week 46
  • Week 45
  • Week 44
17:49 uur |

DUURDERE EURO EN ZWAKKE OPENING WALL STREET ZORGEN VOOR RODE CIJFERS IN EUROPA

| DaimBoscart
Koersen in dit artikel: EUR-USD AEX SP Fut DOW DAX DJ Transp.

Beste beleggers,

Het leek vandaag een mooie dag te worden op de Europese beurzen maar door wat onzekerheden rondom de opening van Wall Street vielen de beurzen in Europa toch terug met een min op de borden bij het sluiten van de markt. De Duitse DAX index viel zelfs bijna 1% terug en zakte daarmee zo'n 160 punten terug vanaf haar top. Reden voor de onrust in Duitsland is de onzekerheid omtrent de formatie aldaar terwijl de oplopende Euro nog steeds een doorn is voor vele beleggers. De Euro liep de afgelopen dagen al wat op maar na de Macro-Economische cijfers vanuit de VS die toch wat tegenvielen zien we nu dat de Euro bijna weer rond de 1,18 noteert. Zoals ik vanmorgen al schreef is de dure Euro een remmende factor voor de Europese beurzen en met de tik omhoog van vandaag lijkt de Euro definitief uitgebroken. De koers noteert immers boven de weerstandslijn van het dalende trendkanaal op dagbasis en ook het 50-daags gemiddelde ligt achter de koers. Mocht de Euro nog verder oplopen kunnen de Europese beurzen zeker nog wat verder terugvallen en is een dipje tot de bodemzone van vorige week zeker niet ondenkbaar. 

Daily Euro/Dollar:AEX sluit onder 50-MA
De AEX deed het vandaag eigenlijk naar behoren maar helaas voor de BULLS viel de Nederlandse hoofdindex aan het einde van de dag toch in een behoorlijk tempo terug. Men kreeg de index zelfs zo ver terug in het laatste uur dat het technisch plaatje van de AEX toch behoorlijk is omgeslagen. Met een notering boven het 50-MA was ik nog positief over de index geweest maar een slot op dagbasis ruim een punt onder dit 50-daags gemiddelde is een serieus zwaktebod van de index. Daarbij zien we Wall Street verder afzakken en blijft de Euro oplopen. Twee lastige dagen voor de boeg dus voor de Nederlandse hoofdindex de rest van de week..

Indien Wall Street blijft dalen en de Euro blijft oplopen zal de AEX morgen opnieuw terugvallen tot de 538 steunzone waar een belangrijke steun en de bodemzone van vorige week wacht. We zullen vanavond dan ook met bovengemiddelde interesse uitkijken naar de notulen van de FED en het koersverloop op Wall Street.

Hourly AEX:DAX
De DAX heeft vandaag toch weer een tikje gekregen en waar de index er zo goed voor stond na gisteren blijkt men toch nog niet klaar voor een serieuze herstelbeweging. De 13.000 puntengrens heeft een bepaalde aantrekkingskracht op de DAX en zoals we enkele weken geleden ook al zagen is een notering van 1% boven deze index vooralsnog niet genoeg om verder weg te lopen. De Duitse formatiepoging die is gestrand en de fors oplopende Euro die potentieel heeft tot wel 1,20 of hoger zorgt voor verkoopdruk in Frankfurt en indien we morgen nog wat verder wegzakken wacht de 12.950 MA-lijn in de buurt.

Hourly DAX:Wall Street
Zoals gezegd openen de beurzen in Amerika wat twijfelachtig. De futures kleurden nog wel groen maar na de inspanningen van de afgelopen dagen is het niet heel gek dat er wat aan koerswaarde verdampt. De drie grote indices schreven gisteren alle 3 nieuwe All Time Highs en hiermee is het verschil met Europa verder gegroeid. Hier is men nog niet geheel overtuigd van de opwaartse mogelijkheden terwijl de opportunistische Amerikanen nieuwe records schrijven. Divergentie noemen we dit, scheefgroei tussen de internationale aandelenmarkten en zoals u weet dient dit verschil teniet te worden gedaan. Of het initiatief om de koersverschillen te verkleinen uit Amerika zal komen is maar de vraag maar het is wel duidelijk dat daar nog steeds moet worden gecorrigeerd en zolang de Dow Transport blijft sukkelen hou ik in mijn achterhoofd rekening met wat verschuivingen in de VS. 

Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets
11:15 uur |

EUROPA VLAK NA UITSPATTING AMERIKA, ALTICE WEDEROM ZWAKJES & STERK AKZO

| DaimBoscart
Koersen in dit artikel: Altice Akzo AEX EUR-USD DAX Nasdaq SP500 DOW

Beste beleggers,

De Europese beurzen openen vandaag redelijk vlak en laten zelfs even wat kleine minnetjes zien. Hiermee reageren de beurzen voorlopig nog kalm op de uitspatting van de Amerikaanse beurzen gisteren toen de indices nieuwe All Time Highs noteerden. Zo tikte de S&P 500 de 2.600 grens aan, snelde de Nasdaq naar de nieuwe ATH van 6.862 punten terwijl de Dow Jones wederom een nieuwe ATH noteerde boven de 23.600 punten. Al met al een zeer sterke dag van de Amerikanen gisteren dus die duidlijk laten zien dat er hier meer vertrouwen is dan in Europa waar Euro de laatste dagen toch flink is opgelopen. De oplopende Euro drukt de Europese aandelenkoersen die natuurlijk lijden onder de duurdere notering van de Euro.

De Europese indices zullen de aankomende uren moeten aantonen dat de stijging van de afgelopen dagen een aanzet is tot een behoorlijke herstelbeweging. De oplopende koersen hebben de AEX boven het 50-daags gemiddelde gebracht terwijl de DAX gisteren duidelijk afstand nam van de 13.000 puntengrens. Het feit dat beide indices afstand hebben genomen van deze koersgebieden geeft aan dat er nu behoorlijke steun ligt onder de huidige koersen. De komende uren kunnen de AEX en de DAX dus nog verder opwaarts bewegen waar er kansen liggen rond de 13.350 punten (DAX) & 548 punten (AEX). Wel is het van belang dat de Euro niet verder oploopt momenteel anders kan de oplopende Euro een verder opwaarts verloop van de AEX en DAX bemoeilijken. 

AEX, Altice & AKZO
Binnen de AEX zien we twee opvallers vandaag: Altice & Akzo Nobel. Akzo valt vandaag in positieve zin op en de koers van AKZO loopt op richting de €79,-. Hiermee blijft AKZO de afgelopen weken sterk bovenin hangen waar een brede range is ontstaan van zo'n €74-€80 waarbij het fonds de laatste weken gestaag oploopt richting de bovenzijde van deze range. Het weerstandbiedende 50-MA bemoeilijkte de opwaartse ontwikkeling van AKZO maar na het testen van de dubbele steunlijn vorige week zien we Akzo een boost krijgen. Het fonds gebruikt de opwaartse druk van deze dubbele steunlijn om zich verder opwaarts te ontwikkelen waarbij het fonds nu richting de €79,- beweegt. Indien AKZO vandaag ruim boven de €79,- sluit en de opwaartse doorbraak van het 50-MA en de €79,- weerstand bevestigt liggen er kansen om de All Time High van €83,- te bereiken de komende dagen.

Daily AKZO:Altice valt vandaag wederom in negatieve zin op. Het in Nederland genoteerde kabelbedrijf zit de laatste weken in de hoek waar de klappen vallen. De koers van Altice is de afgelopen weken in elkaar gestort en is weggezakt vanaf de €17-€18 richting €8,- vandaag. Ook gisteren schreef ik dat de €8,- steunlijn erg belangrijk is voor Altice en dat het fonds hier boven zal moeten blijven bewegen om niet terug te vallen tot haar All Time LOW dat rond de €6,2 ligt. Gisteren veerde Altice dan ook even op vanaf de €8,- steunlijn en sloot uiteindelijk op €8,25 maar inmiddels zien we het fonds dus weer richting de €8,- bewegen. Het fonds is de steunlijn zelfs onder druk aan het zetten en we zien dat de koers van Altice langzaam aan onder de steunlijn kruipt. Een slotstand onder de €8,- is een zeer negatief signaal voor Altice en men kan zich dan serieus op gaan maken voor een rit richting de €6,2/€6,5

Daily Altice:De AEX is er nog steeds niet helemaal uit. Na het slot boven het 50-MA zou een sterke opwaartse beweging een logisch vervolg zijn maar vooralsnog gebeurt er weinig. De index valt zo nu en dan zelfs even terug tot het 50-MA en test deze lijn dan ook veelvuldig. We moeten dan ook nog voorzichtig blijven met naar boven kijken en zullen eerst moeten aanzien of men daadwerkelijk de sprong omhoog wil gaan maken. Een verslapping die de AEX onder het 50-MA kan brengen vandaag zou namelijk een serieus teken van zwakte zijn dat de weer AEX terug kan brengen tot 538 punten.

Hourly AEX:Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet u ingelogd zijn.


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia