• Week 39
  • Week 38
  • Week 37
  • Week 36
  • Week 35
13:54 uur |

WEDEROM OERSAAIE BEURSDAG BRENGT EUROPA IETS HOGER

| DaimBoscart
Koersen in dit artikel: AEX DAX EUR-USD

Beste beleggers,

Wederom doen de beurzen er vandaag niet veel wat voor opnieuw een aardig saaie beursdag zorgt. De markten strompelen verder en hebben vandaag het noorden uitgekozen als richting. De winsten vallen per saldo nogal tegen aangezien de futurestanden in Europa gisteren veel verder opliepen. Zo noteert de AEX momenteel 1 pluspunt waar de index future gisterenavond 2,7 aangaf terwijl de DAX 40 punten hoger noteert tegenover 80 pluspunten in de futurestand van gisterenavond. De aanleiding voor de bewegingen vanavond waren de uitspraken van de FED die gisteren in een persconferentie aangaven dat de balans zal worden verkleint. Hiermee wordt er een eerste aanzet gegeven door de Centrale Bank om de kwantitatieve verruiming terug te brengen. De markten mogen dus weer deels op hun eigen benen gaan staan.

AEX
De AEX heeft vandaag een klein plusje te pakken en neigt hiermee naar de bovenkant van de tradingrange die ik al een paar dagen voor de index heb vast gesteld van 523/531 punten. Aan de bovenzijde zien we op de daggrafiek dat de 530/531 zone nog steeds voor behoorlijke neerwaartse druk zorgt. Deze weerstand is ontstaan in juli/augustus toen de AEX een nieuwe lagere top noteerde. Hierna is de AEX behoorlijk wat weggezakt tot wel 506 punten waarna de index een test van het 200-MA afrondde om vervolgens opnieuw terug te veren tot deze 530/531 weerstand.

Nu de AEX zich weer aan de bovenzijde beweegt wordt de kans op een terugval groter. Naar mijn verwachting zal de AEX zich terugtrekken tot de onderkant van de tradingrange waar steun wacht rond de 523/525 punten waar ook het 50-daags gemiddelde wacht.

Op de uurgrafiek zien we dat de AEX zich nu juist aan de onderzijde van de oplopende trend van de afgelopen dagen begeeft. De consolidatiezone van de afgelopen dagen heeft ervoor gezorgd dat de index niet meer meeloopt met de trend en nu de steunlijn aan de onderzijde uitdaagt. Indien de index deze steunlijn neerwaarts doorbreekt wachten er dus dubbele kansen aan de onderzijde gezien het feit dat er dan meerdere technische verzwakkingen op verschillende tijdsvensters ontstaan.

Hourly AEX:DAX
De Duitse DAX index staat vandaag knap wat hoger en hier zien we natuurlijk wat nasleep van de ontwikkelingen rondom de Euro. De waardedaling van de Euro geeft de Duitsers weer wat lucht en zo zagen we gisterenavond na de daling van de Euro de DAX knap omhoog ging. De index deed het vandaag echter kalm aan en laat zo een plusje zien van zo'n 30/40 punten. Hiermee sluipt de index richting de 12.600 zone waar de index wederom tegen een taaie weerstand tegenkomt. Zoals u kunt zien op de uurgrafiek is het niet nieuw dat de DAX weerstand ondervindt rond dit punt. De Duitse hoofdindex heeft de afgelopen dagen een consoliderend koersverloop rond de 12.560/12.600 punten. Het lijkt erop dat de index hier een brede top heeft neergezet wat vaak een voorteken is van een dalende beweging. 

Hiermee kan de DAX terugvallen tot een van de GAPzones aan de onderzijde waar er steun wacht rond de 12.480, 12.380 en 12.300 punten. 

Hourly DAX:Met vriendelijke groet,


Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet u ingelogd zijn.


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia