• Week 17
  • Week 16
  • Week 15
  • Week 14
  • Week 13
16:52 uur |

UURCHART DOW JONES: OOK WALL STREET VLAK IN AFWACHTING FRANSE VERKIEZINGEN DIT WEEKEND

| DaimBoscart
Koersen in dit artikel: DOW SP Fut Gas

Beste beleggers,

Vandaag zien we ook een vlakke opening op Wall Street waar men zich ook lijkt voor te bereiden op de Franse verkiezingen dit weekend. Net als in Europa laten de beurzen weinig zien tijdens de openingsuurtjes waardoor er waarschijnlijk ook in Amerika een kleurloze dag in het verschiet ligt. Het verhaal van de dag blijft zodoende de aankomende machtsstrijd in Frankrijk waar beleggers toch terughoudend zijn over de mogelijke uitkomst.

Dow Jones
De Dow Jones opent vandaag vlak, na de forse stijging van gisteren nemen de BULLS op Wall Street wat gas terug. De Amerikanen wisten gisteren te ontsnappen van de start van een mogelijke corrigerende beweging aangezien enkele zeer belangrijke steunlijnen op het middellange termijn beeld werden getest. De Dow Jones wist echter stand te houden boven de belangrijke 20.400 steunlijn waardoor de index uiteindelijk wist te sluiten rond de 20.580 punten. Met deze stand begeeft de index zich nu rond in de tradingrange van 20.520-20.740 punten. 

Op de uurgrafiek zien we dat de dalende weerstandslijn over de toppen de Dow Jones wederom een halt heeft toegeroepen. De weerstandslijn die vanaf de All Time High (begin maart) naar beneden loopt heeft de Dow Jones nu al meerdere malen tegengehouden. Zo stootte de index gisteren ook haar hoofd tegen de weerstandslijn na het bereiken van de 20.640 punten. Verder is te zien dat de omstandigheden op de uurgrafiek zeer Bearish zijn, de koers zakt geleidelijk weg en na enkele consoliderende fases blijft de trend neerwaarts. Deze neergaande trend krijgt ook in de huidige maand een vervolg waar de index intraday voor het eerst sinds februari weer onder de 20.400 kwam te staan gisteren. 

Hourly Dow Jones:Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets
11:47 uur |

UURGRAFIEKEN: RUSTIGE BEURZEN IN AANLOOP NAAR VERKIEZINGEN FRANKRIJK

| DaimBoscart
Koersen in dit artikel: AEX DAX GBP-USD EUR-GBP

Beste beleggers,

Een kalme opening in Europa vandaag waar de beurzen beginnen toe te leven naar de Presidentsverkiezingen in Frankrijk aankomende zondag. De ogen zullen hier met name gericht zijn op de extreemrechtse en extreemlinkse kandidaten Le Pen & Mélenchon. Indien een van deze twee of beide boven verwachtingen zullen presteren kan er paniek op de beurzen ontstaan gezien de Anti-Europa campagne van beide. Indien Macron conform consensus zal presteren lijkt er voorlopig echter niet al te veel aan de hand en kunnen we maandag weer over tot de orde van de dag. Wel is duidelijk te merken dat na de verrassende uitslagen van de Presidentsverkiezingen in Amerika en BREXIT men wat terughoudender is geworden in het innemen van een stelling. Waar de peilingen uitgaan van een uiteindelijke overwinning van de liberaal Macron gaat men hier op de beursvloer niet meer blind op aan. Zodoende is voorzichtigheid geboden en zien we dat banken en fondsen de eerste maatregelen nemen (spread) om een mogelijke verrassing zondag op te vangen.

AEX
De AEX laat vandaag een rustig koersverloop zien waarbij de index blijft hangen in de beschreven range van 510,6-514 punten. Zoals ik in mijn ochtend TA al heb aangegeven zal dit naar mijn mening het speelveld zijn van vandaag. Ik verwacht geen al te grote bewegingen in aanloop naar de verkiezingen zondag maar de onzekerheid op de markt en de optie expiratie aan het einde van de sessie vandaag zouden wel eens voor vuurwerk tijdens de slotuurtjes kunnen zorgen. Tot die tijd voorzie ik een rustig verloop van de beurzen vandaag waarbij de AEX dus zal blijven hangen binnen de range.

Op de uurgrafiek van de AEX wordt de onderkant van deze range versterkt door de oplopende steunlijn onder de bodems die nu ook rond de 510,6 punten uitkomt. Deze steunlijn komt voort uit de terugtest van de AEX in begin februari toen de index het moeilijk had. De twee steunlijnen samen versterken momenteel het opwaartse potentieel voor de AEX waar een daling onder dit steunniveau onwaarschijnlijk oogt met de huidige handelsdrift. Aan de bovenkant wordt de 514 weerstand ook aangesterkt door de diagonale rode lijn die de koers van de AEX voorlopig geen toestemming zal verlenen om boven de 514 te noteren. Even afwachten dus de komende uren hoe de koers zal verlopen, aan het einde van de sessie zal er meer duidelijkheid komen omtrent het verdere verloop van de koers met het oog op de verkiezingen.

Hourly AEX:DAX
De DAX blijft voorlopig sterk boven de 12.000 punten liggen. Een koersval onder deze steunlijn lijkt voorlopig onwaarschijnlijk. De Duitsers verdedigen de positie boven deze steunlijn de afgelopen dagen met hand en tand en lijken de 12.000 grens over het weekend te willen tillen. Met een kleine plus staat men nu tussen de 12.000 steun en de weerstand die rond de 12.083 punten wacht. Bij een neerwaartse doorbraak van de 12.000 punten wacht er steun voor de DAX rond de 11.925 punten waar bij een opwaartse doorbraak van de 12.083 punten weerstand wacht rond de 12.160 punten.

Hourly DAX:Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet u ingelogd zijn.