BNP Paribas
  • Week 3
  • Week 2
  • Week 53
  • Week 52
  • Week 51
11:55 uur |

''AEX: WAAROM EEN DALING VAN 5 TOT 10% VERWACHT WORDT''

| marksteert
Koersen in dit artikel: AEX DOW Bitcoin Bitcoin Cash Aegon Shell Goud Brent Olie

Beste beleggers,
Waarom een daling van meer dan 5% bij de AEX verwacht wordt. 

De AEX kent een voortvarende start van 2018. De vraag is natuurlijk hoe het nu verder zal gaan. Met mijn Elliott analyse laat ik zien hoe ik erover denk. 

De Elliott Wave theorie stelt dat beurskoersen zich in enkele vaststaande patronen ontwikkelen. Het is dus zaak om zo snel mogelijk door te hebben welk patroon er gaande is, zodat de rest van het patroon kan worden ingevuld.

Dit kan worden gebruikt als inschatting  van wat het meest waarschijnlijke koersverloop is. 

Op dit moment ga ik ervan uit dat de AEX bezig is met de vorming van een abc irregular flat correctie.

Onderstaande afbeelding laat de schematische versie van dit patroon zien. 


Het gaat hier om de variant in een opgaande markt, aangezien de AEX in een langere termijn opgaande trend zit. De eerste beweging is een golf a daling.

Deze wordt opgevolgd door een golf b stijging, die boven de start van de a daling uitkomt.
Binnen technische analyse zou dit patroon vertaald kunnen worden naar een valse uitbraak, omdat na de golf b een golf c daling komt.

Deze brengt de koers weer onder de golf a bodem.
Dat is de theorie. Nu de praktijk.

En ik begin met een praktijkvoorbeeld van dit patroon dat werd uitgevoerd op de Dow Jones. Onderstaande afbeelding laat dit zien. 


In 2000 begon een grote irregular flat abc correctie. De golf a startte toen en eindigde in 2002. Daarna volgde een grote golf b stijging, die de top plaatste in 2007.

Wat toen volgde, was een stevige golf c daling tot ruim onder de golf a bodem. Deze eindigde in 2009, waarna de uptrend weer werd hervat.

En dan nu de situatie van de AEX. 


De tijdsframe is een stuk kleiner dan bij de Dow Jones, maar dat maakt niet uit. Het gaat binnen de Elliott Wave theorie om de patronen en die van de AEX is vergelijkbaar met die van de Dow Jones. Althans, daar ga ik vanuit.

In november startte de golf abc irregular flat correctie op de AEX met de golf a daling. Deze eindigde ook in november, waarna de golf b stijging startte. En de vraag is nu: wanneer eindigt deze?

Helaas is de golf b stijging zelf te onduidelijk voor mij om echt een concrete inschatting te doen. Wanneer er echter naar de Dow Jones grafiek wordt gekeken als voorbeeld van wat mogelijk is, dan denk ik dat de stijging niet al te ver meer door stijgt, maar er nog wel ruimte is voor eventueel een stijging naar de 570 zone.

En zoals u wellicht doorheeft, verwacht ik dus nog een golf c daling tot onder de golf a bodem van ongeveer 534. Het voorbeeld van de Dow Jones laat zien dat een daling naar de 520-525 ook zeker haalbaar KAN zijn.

En daarna kan het weer verder omhoog, zonder dreiging van een noemenswaardige correctie.
 
Deze analyse zal hier op de site blijven staan. De markten blijven zich echter ontwikkelen en het kan gebeuren dat ik van visie verander.

Om echt op de hoogte te blijven van mijn verwachtingen, raad ik daarom aan om lid te worden van mijn dienst.

U betaalt NU slechts €35 voor alle updates tot 1 maart.

En dan krijgt u iedere zondag tot en met donderdag een e-mail met analyses van onder andere de AEX en Bitcoin, zowel lange als korte termijn. Op zondag ga ik tevens in op de langere termijn verwachtingen van veel markten, waaronder naast de AEX ook goud en olie.

Ook krijgt u toegang tot de Elliott Wave ledenbox, waar ik af en toe korte aanvullingen plaats en vragen kan beantwoorden.

Tevens kunt u daar een verzoek indienen voor een markt of aandeel om te laten analyseren.
Zo is dat bijvoorbeeld recentelijk gebeurd met Aegon en Shell.

Meld u dus aan via deze link. 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet u ingelogd zijn.

Trending op USMarkets

Wat wordt er op dit moment het meest bekeken door de USMarkets bezoekers?


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia