• Week 43
  • Week 42
  • Week 40
  • Week 39
  • Week 38
10:30 uur |

''VERRAST''

| marksteert
Koers in dit artikel: AEX

Beste beleggers, ondanks meer dan 10 jaar ervaring met de Elliott Wave theorie en talloze uren bestuderen van de theorie en praktijkvoorbeelden, moet ik tot de vervelende conclusie komen dat ik er niet in ben geslaagd om de recente terugval vooraf aan te zien komen.

Recent plaatste ik hier nog een artikel waar ik aangaf dat de AEX op weg is naar de 600. Die grens is momenteel ver weg. De terugval heeft de koers onder de belangrijke februaribodem van 516 gebracht. Dit heeft een negatief lange termijn signaal afgegeven.

In de update van gisteren zijn de bijbehoredende mogelijke scenario's uiteengezet. Verder zal ik toch meer kortere termijn verwachtingen proberen te geven waar mogelijk. Daarnaast wijs ik graag nog wel op het feit dat ongeveer een jaar geleden een zeer duidelijke Elliott periode startte, die het mogelijk maakte om wel 3 grote draaien in de AEX vooraf te zien.

Dat laat zien wat er wel mogelijk is, maar uiteraard weet ik het ook niet altijd en die illusie wil ik ook zeker niet scheppen. Toen ik ruim 10 jaar geleden begon als analist was er een website, analistenoverzicht.nl, die bijna 30 beursanalisten met elkaar vergeleek.

Ieder weekend moest je als analist een verwachting afgeven voor de aanstaande week en uiteindelijk werd het door de onafhankelijke eigenaar van de website beoordeeld. De stelling van hem was dat een analist die meer dan 60% van de keren goed zat, het al zeer goed deed. Er waren van de ongeveer 30 slechts 6 die dat haalden. Dankzij de Elliott theorie was ik daar 1 van.

Helaas zijn veel mensen op zoek naar iemand die 90% of misschien 100% juist zit. Die zijn er niet, maar ik weet dat mijn dienst dankzij de Elliott theorie zeker bij de beteren hoort, ondanks dat ook hier grote bewegingen gemist zijn en gemist zullen worden. 
Dit was een zeer eerlijk verhaal, omdat ik ervan uitga dat eerlijkheid het langst duurt.

Wie zich ondanks of juist dankzij deze eerlijkheid geroepen voelt om eens lid te worden van mijn dienst, kan daarvoor zorgen door naar deze link te gaan. 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet u ingelogd zijn.

  • 16.10.18 09:29
  • geplaatst door: hidde
je zou je voorspellingen m.i. duidelijk kunnen verbeteren door ook te kijken naar andere indicatoren, zoals er in de TA zijn. Ik doe dat ook en m.n. in die gevallen waar jij twijfelachtige momenten/resultaten hebt. Jaap

Trending op USMarkets

Wat wordt er op dit moment het meest bekeken door de USMarkets bezoekers?


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia