icon
Columns

Bitcoin en Ethereum: CRASH of hypermania?

printPrint

Over de Bitcoin en de Ethereum geraken men niet uitgepraat, zelf krijg ik elke week tal van vragen erover en zoeken nieuwe beleggers (of hoe moeten we die nieuwe groep noemen?) volop naar alternatieven voor die Bitcoin en de Ethereum. Het vertoont heel veel gelijkenissen met vroeger het Goud en Zilver, met de Internet hype en de vele nieuwe IPO's (nieuwe onbekende internet aandelen) waar we ook dit gedrag hebben gezien. Plots koopt men iets waar er totaal geen weet van is, het klinkt raar maar het is ontzettend gevaarlijk.

Cryptocurrency mania:
We kennen de grafiek waar we een bubbelfase zien, dat gaat door tot we een soort "Nieuw Paradigma" te pakken hebben, ofwel overdrijving, blind kopen zonder er maar iets vanaf te weten of iets niet willen missen. Als leidraad neem ik dan ook de Bitcoin omdat deze digitale munt de leider is en dat zal blijven, laten we zeggen de Google of Amazon vanuit de internetbubbel eind jaren '90. Daarom zeg ik ook dat de Bitcoin zal blijven bestaan net zoals de Ethereum of de Ripple en enkele andere grote spelers binnen deze nieuwe markt. 

Via deze analyse wil ik echter wel laten zien waar we op dit moment staan en vooral bij de Bitcoin die een wel opvallend gelijkaardig parcours af legt als de theoretische voorstelling van een bubbel. Het is niet de eerste bubbel die we zien, de afgelopen 20 jaar hebben we er nogal wat voorbij zien komen en allemaal eindigen ze na een "Nieuw Paradigma" ofwel volgens de theoretische route naar de top. Nu wil ik absoluut niet zeggen dat de TOP er al staat al lijkt het erop dat het goed mogelijk is gezien de Bitcoin een lagere top aan het neerzetten is net zoals we op de grafiek van traditionele bubbels kunnen zien. Daarmee is de kans op een top aanwezig, nu moet de route omlaag nog een vervolg krijgen de komende weken, het worden dus hoe dan ook spannende tijden voor de cryptomunten.

Hieronder de theoretische grafiek met daaronder de grafiek van de Bitcoin (bijgewerkt tot maandag om 12 uur). We volgen het met de nodige belangstelling en zullen zien of het publiek bijkoopt of niet, dat er velen zullen blijven zitten is vrijwel zeker tijdens de eerste grote poot omlaag, laat ik zeggen tot rond de 9000-10.000 dollar, pas onder die zone zal er paniekverkoop volgen door eerst angst (fear) en later door de bekende capitulatie periode. Daarom voorzie ik nog sneller dan velen denken de 5000-6000 dollar op de borden verschijnen wat betreft de Bitcoin.

Hieronder de grafieken, de overeenkomst is redelijk goed te zien, of het in de praktijk hetzelfde zal worden valt af te wachten, wel zijn de emoties na elke bubbel herkenbaar, maakt niet uit met wat het is. De hezucht en overdrijving hebben al voor een mogelijke top gezorgd eind 2017.

 

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

US Markets

Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

  • 01-10-2018 09:42
  • geplaatst door: Trader Guy
ik kijk vooral naar het gedrag van de hype momenteel, die lijkt het voorgezette pad te volgen zodat er mogelijk nog veel meer vanaf kan.
  • 01-09-2018 09:01
  • geplaatst door: gdt
hallo guy,bij een daling kan de focus zich verleggen naar een opkomende munt als request die via ethereum of btc moet aangekocht worden.request lijkt me goed onderbouwt...

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Trending op USMarkets

Wat wordt er op dit moment het meest bekeken door de USMarkets bezoekers?


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia