icon
Elliot Wave

GOUD VOLTOOIT PATROON: TOP IS HOOGSTWAARSCHIJNLIJK GEZET

printPrint

Koersen voor dit artikel: Goud Zilver EUR-USD Brent Olie

In het vorige artikel van mij liet ik een grafiek zien die ik geplaatst had in de update van 28 september j.l. Deze grafiek voorspelde een stijgingsgolf die tot op heden bijzonder nauwkeurig is uitgekomen. Maar volgens diezelfde grafiek, zou de stijging nu ongeveer klaar moeten zijn.

 

 

Voor de overzichtelijkheid plaats ik de desbetreffende grafiek nog eens (boven). Het laat zien dat er toen een daling bezig was vanaf de $1020. Die daling was volgens het patroon een rode golf 2. Volgens het patroon was er na deze tijdelijke dip een rode golf 3 stijging, een correctiegolf daarop (de rode golf 4) en tenslotte een rode golf 5 stijging te verwachten. Deze rode 5 zou de laatste stijgingsgolf moeten worden als onderdeel van de stijging die rond november vorig jaar begon vanaf de $680 zone. Let wel dat het PATROON leidend is binnen de Elliott wave theorie. Het patroon gaf dus aan dat er een rode 3 (stijging), 4 (korte daling) en 5 (laatste stijgingsgolf) te verwachten waren. Dat ik deze zo heb getekend dat bijvoorbeeld de rode 3 tot ongeveer $1070 reikt  is een inschatting, het gaat de vorm van het patroon. En deze is goed uitgekomen. Zie ten eerste onderstaande grafiek.

UPDATE 18 OKTOBER

 

Hierop is te zien dat de rode golf 3 stijging inderdaad is gekomen en dat er inmiddels ook al een beginnetje was gemaakt aan de rode golf 4 correctie/daling. Binnen de Elliottwave theorie is er een regel die zegt dat een golf 4 niet binnen het prijsgebied van de voorgaande golf 1 mag komen. Voor dit geval hield dat dus in dat de rode golf 4 daling boven de top van de rode 1 moest blijven.

UPDATE 20 OKTOBER

 

Dit is wat bovenstaande grafiek laat zien. Hierop is ingezoomd op de afgeronde rode golven 1,2 en 3 en de toen actuele rode golf 4. Over de top van de rode golf 1 (waar de golf 4 dus boven moest blijven!) had ik een rode horizontale lijn getrokken, om aan te geven dat het patroon ongeldig zou worden als de koers hier onder zou komen. Met de dunnere rode ‘’richtinglijnen’’ had ik meest voor de hand liggende voortzettingen van de rode golf 4 ingetekend. Na die rode golf 4 daling, zou nog een rode golf 5 stijging moeten volgen en dat is ook afgebeeld op onderstaande grafiek. Merk op hoe mooi de bovenste grafiek uit dit artikel toen al was nageleefd.

UPDATE 26 OKTOBER

 

Toch was het even heel spannend; de rode golf 4 zakte immers behoorlijk weg en het was zelfs zover dat ik onderstaande grafiek in een update plaatste.

28 OKTOBER

Het MOEST simpelweg direct gaan stijgen, want een verdere daling zou betekenen dat de rode golf 4 daling onder de top van de rode golf 1 zou zakken (zie horizontale rode lijn).

UPDATE 31 OKTOBER

 

En die laatste stijging is er gekomen. Op bovenstaande grafiek is te zien dat de rode golf 4 eindigde rond de $1027,5 en dat hierna een start is gemaakt met de rode golf 5 stijging. Het MIIMALE doel van deze stijging was de top van de rode golf 3, dit punt heb ik aangegeven me een blauwe horizontale lijn.

UPDATE 15 NOVEMBER

Op bovenstaande grafiek, uit de update van vandaag (zondag 15 november) is te zien dat het minimale doel, wat rond de $1072,5 lag, inmiddels ruimschoots is bereikt. Maar het meest opvallende is dat de rode golf 5 stijgingsgolf inmiddels te labelen is als een complete 5-wave en hierom ga ik ervan uit dat de stijgingsgolf voor goud voorbij is.

En tot slot plaats ik onderstaande grafiek. Deze heb ik op een vergelijkbare manier gemaakt als de bovenste grafiek uit deze update en ik denk dat er gezegd kan worden dat het patroon goed is uitgekomen.

De laatste weken zijn, dankzij het patroon van goud, mijn leden getuige geweest van wat er mogelijk is met de Elliottwave theorie. Naast het goud behandel ik echter ook dagelijks de beurzen en de Euro/USD. En wanneer de patronen duidelijk genoeg zijn, komen olie en zilver ook in de update terecht. U kunt hier ook dagelijks van op de hoogte gehouden worden door in te schrijven voor de Elliott Wave Updete via DEZE LINK

 

Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

  • 12-03-2009 01:32
  • geplaatst door: aligator
Wij geloven niet in de EW analyse. We hebben heel hard geprobeerd maar het lukte ons niet om er een rechte kant aan te krijgen. Bovendien hebben we problemen met Prechter die $ 600 en lager Goud voospelt. Wij gebruiken Point and Figure charts en candle charts; en dit al sinds 1970. We vinden deze zo goed en betrouwbaar dat we in 2001 al de trendommekeer voor Goud konden voorspellen.
Zoals de charts nu staan, zien we een top van $ 1,300 als voorlopig objectief en weinig of geen korrektie . [zie www.goldonomic.com]. Maar het is duidelijk dat we nog hoger gaan.
  • 11-16-2009 19:04
  • geplaatst door: Lucchr42
We zitten inmiddels op de 1135 dollar. Ook de indices zijn op weg naar of hogere of gelijke toppen..........In deze markt is het erg gevaarlijk om voor 1 'waarschijnlijke' elliott telling te kiezen, dat blijkt nu wel weer. Ik kijk nu toch liever naar de verschillende scenario's van wieb.
  • 11-16-2009 16:05
  • geplaatst door: gert65
Zou natuurlijk ook nog ff een spike-up kunnen zijn om iedereen ervan te overtuigen om maar in goud te stappen. En vervolgens komt de afstort alsnog.
  • 11-16-2009 14:04
  • geplaatst door: marx13
Beste Rik,

Klopt helemaal, korte termijn patroon is nu minder mooi geworden en de telling zoals op 2e grafiek van onderen is weergegeven klopt niet meer. Maar de leidende langere termijn (zie onderste grafiek) is nog steeds mijn voorkeur. De stijging van vandaag heeft daar nog niets aan veranderd.
  • 11-16-2009 14:00
  • geplaatst door: smalltunafish
Mark,
ik vrees dat je telling moet herzien worden, want goud zit /zat vandaag rond de 1130 $/ounce. Dus boven de vorige top en kan dus geen 2 zijn van een aankomende daling.
Rik

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia