icon
Elliot Wave

AEX, DAX, Dow Jones, S&P500, Nasdaq, Euro/USD, Olie, Zilver

printPrint

Koersen voor dit artikel: AEX DOW Brent Olie Nasdaq DAX Zilver

Vanaf vandaag zijn de Elliott Wave updates aangepast. Om u een impressie te geven, plaats ik de update van vandaag compleet op de site. Wellicht ter overvloede, maar toch belangrijk: de update zal op de site blijven staan. Het kan zijn dat bijvoorbeeld na morgen al duidelijk is dat bepaalde verwachtingen uit deze update niet meer kloppen. Uiteraard zal ik dat in de ledenupdate van morgen vermelden, maar deze update zal vast blijven. Wie echt op de hoogte wil blijven van mijn visie, raad ik aan om lid te worden van de updates.

 

Het doel van de aanpassing is om duidelijker te brengen wat ik nou concreet van de markten verwacht en tevens zijn de doelen nu duidelijker vastgelegd. Daarnaast is er nu ook een Elliott Wave ledenbox, waar u toegang tot krijgt zodra u lid bent van de Elliott Wave updates. Hierin kunt u vragen stellen die ik allemaal zal beantwoorden en daarnaast kan ik hier eventueel extra updates plaatsen indien de situatie daarom vraagt.

Lid worden van de service kan via deze link, en vergeet niet dat het lidmaatschap zonder verplichtingen is en per maand kan worden opgezegd. U zit dus nergens aan vast.

Om mijn updates zo duidelijk mogelijk te maken, heb ik al enige tijd zitten bedenken wat er beter zou kunnen. Ik ben uitgekomen op bovenstaand overzicht. Links staan de markten die ik in de gaten houd. Onderaan staan de verschillende marktcondities met een bijbehorende lettercode. Bij de markten plaats ik dan de letter van de code, zodat in een oogwenk gezien kan worden hoe ik over iedere markt denk. En indien er een handelsmogelijkheid is, geef ik dat aan met een koersdoel en een stop loss grens.

 

De AEX heeft nog geen echte richting gekozen. Volgens mijn telling is de top hoogstwaarschijnlijk al gezet of anders zeer dichtbij. De koers zou niet boven de 494 mogen stijgen om het patroon geldig te houden.

En dezelfde situatie als van de AEX geldt ook voor de DAX. De markt lijkt te kunnen zakken, maar vooralsnog gebeurt dit nog niet. Daar blijft het wachten op voor meer betrouwbaarheid.

Bij de Dow Jones is de verwachting dat de koers de komende handelsdagen verder zal zakken naar minimaal de 19.718, wat het startpunt was van het ending diagonal patroon dat lijkt te zijn afgerond. De stijging werd vrijdag grofweg afgeremd door de onderkant van dit patroon en het lijkt er nu op dat de koers daarvan is afgeketst en nu dan weer de daling gaat hervatten.

Ook de S&P 500 heeft een ending diagonal patroon afgerond en lijkt nu met de daling naar het startpunt ervan bezig te zijn, wat is aangegeven met de blauwe koersdoellijn. Een stijging boven de rode lijn maakt het patroon ongeldig.

De Nasdaq wist vrijdag weer op te veren en een nieuwe top te zetten. De daling van afgelopen week bleek niet meer dan onderdeel van de rode 4 correctie te zijn. De stijging vanaf donderdag is dan de rode golf 5 en dit zou dan de laatste stijging moeten zijn. Opvallend is dat opnieuw de daling is gestopt rond het punt waar dit ook verwacht mag worden, namelijk de bovenkant van het Elliott trendkanaal.

Zoals in de vorige updates werd behandeld heeft de Euro/USD een langere termijn signaal afgegeven; de neerwaartse trend lijkt voorlopig te zijn afgerond. Echter, op de kortere termijn schaal blijft het helaas nog onduidelijk en is het wachten op een duidelijk patroon.

Bij de olieprijs geldt ook dat het nog alle kanten op kan. Een duidelijke stijging uit het neerwaartse trendkanaal is een mogelijk eerste positieve signaal, maar een stijging boven de horizontale lijn vanaf de golf b top is nodig voor een echt bullish signaal.

De zilverprijs lijkt richting het eind te gaan van de stijging die in december is gestart. Een laatst golf 5 lijkt nog te missen en de vraag is of deze nu al is gestart, of dat de golf 4 nog een dip nodig heeft. Dit laatste zou mooier zijn om opwaartse posities in te nemen, omdat het koersdoel nu al relatief dichtbij ligt, zeker ten opzichte van de stop loss.

Mark Steert
US Markets

Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

  • 01-27-2017 23:16
  • geplaatst door: Marinus
De update is zeker goed, je kan nu meteen zien of er een nieuwe kans is en waar de stop en take profit staat.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia
<-- pushup - yes -->