icon
Elliot Wave

AEX: waarschijnlijk zakken naar ...

printPrint

Koers voor dit artikel: AEX

De verwachte correctie lijkt te zijn gestart op de AEX. Hoe ver deze mogelijk gaat zakken, behandel ik in de analyse van deze week


Het koersverloop van de AEX volgt inmiddels al weer enige weken zeer fraai een Elliott patroon. De 5-wave stijging. Deze is in augustus van start gegaan op 506. In de analyse van vorige week gaf ik aan, met een AEX toen van 537, dat een stijging naar de 540 nog verwacht mocht worden. Onderstaande grafiek stond daarbij.

Daarna zou de kans op een terugval duidelijk toenemen. En dat is tot nu toe inderdaad allemaal uitgekomen. De onderstaande grafiek laat dit zien.

De golf 5 stijging heeft de bovenkant van het Elliott trendkanaal bereikt, waarna de stijging ten einde kwam. Een lichte terugval ging woensdag al van start, maar uiteindelijk werd er donderdag toch nog een hogere top gezet. Vrijdag werd er echter verder afstand genomen van de bovenkant van het trendkanaal. De 5-wave lijkt nu echt klaar te zijn en de correctie is dan gestart. Het is moeilijk om precies te zeggen waar een correctie heen gaat. Het enige dat vast staat, is dat de 506 bodem uit augustus niet doorbroken mag worden. De kans dat het daar heen zakt, is dus zeer laag. Een richtijn (let op: dit is dus geen regel!) is er om een inschatting te maken van waar de daling heen kan gaan en die geeft aan dat een correctie vaak naar het prijsgebied van de golf 4 gaat. Dat is in de grafiek aangegeven met de horizontale lijnen; het gebied tussen 530.8 en 526.1. De kans dat de daling daar heen gaat, is dus juist wel groot. En dan met name het eindpunt van de golf 4 op 527.1, waar de rode e bodem werd geplaatst, is het beste richtpunt volgens de Elliott richtlijn omtrent een correctie. Dat is deel 1 van het verhaal: op basis van de koers inschatten waar de correctie ten einde komt.

Maar er is ook nog een deel 2: de daling moet een afgerond correctief patroon vormen, voordat weer naar boven kan worden gekeken. Dus stel de AEX zakt in 1 streep naar het gebied tussen de horizontale lijnen, dan zou qua koers verwacht mogen worden dat de correctie voorbij kan zijn. Echter, omdat 1 streep geen Elliott patroon is, mag verwacht worden dat de correctie uiteindelijk toch nog lager zal gaan.

Al met al komt er dus nogal wat bij kijken om de Elliott theorie goed toe te passen. Inmiddels heb ik ruim 10 jaar ervaring ermee en de afgelopen weken laten weer duidelijk zien wat de meerwaarde van de Elliott wave theorie kan zijn. Word ook lid om de komende tijd helemaal op de hoogte te blijven, ook als bijvoorbeeld onverhoopt het scenario toch anders loopt. Aanmelden kan via deze link.

Mark Steert
US Markets Elliott Wave

Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia