icon
Elliot Wave

Betrouwbaar lange termijn signaal

printPrint

Koersen voor dit artikel: DJ Transp. DOW AEX Bitcoin Bitcoin Cash

Deze week laat ik een signaal zien, dat aangeeft dat de opwaarste lange termijn trend barsten begint te vertonen.


Dit keer behandel ik eens niet de AEX, wel kijk ik nog snel even terug naar de AEX analyse van vorige week. Daar liet ik onderstaande grafiek zien.


Een rode golf 5 stijging miste er nog. Deze moest minimaal de rode golf 3 top doorbreken en dat is inderdaad gebeurd al was het echt minimaal. De rode 3 top stond op 557,3 en de rode 5 top kwam tot 557,4. In 9 van de 10 gevallen gaat de stijging wel verder dan het minimale punt, vandaar dat ik het vorige week had over een aanval op de 560. Dat zat er echter niet in en de vraag is of we dit jaar nog een aanval op die 560 gaan zien. Het lijkt er op dit moment op dat het niet gaat gebeuren. Deze week ga ik echter in op de langere termijn trend en dat doe ik met onderstaande afbeelding.


Om de lange termijn telling te controleren is de Dow Theory een zeer betrouwbare methode. Deze 'voorvader van de Elliott wave theorie' geeft nu de eerste waarschuwing. Op de grafiek heb ik het koersverloop van de Dow Transport onder dat van de Dow Jones Industrial gelegd. Tot grofweg half oktober zaten beide beurzen duidelijk in de opwaartse trend. De Dow Jones Transport heeft daar een top gezet en is toen beginnen met zakken. Ondertussen zette de Dow Jones Industrial nieuwe hogere toppen. Het feit dat de Transport dat niet deed, geeft aan dat de opwaartse trend minder breed gedragen wordt. Er waren simpel gezegd 2 opties. Of de Transport moest alsnog een hogere top gaan zetten, of de Industrial zou de weg van de Transport gaan volgen. Het koersverloop van de laatste dagen lijkt in de richting van optie 2 te gaan. De Dow Jones Industrial heeft namelijk nu de recentste hogere bodem neerwaarts doorbroken; de serie van hogere bodems is dus ten einde gekomen. Als er nu meerdere lagere toppen en bodems worden gezet bij de Industrial, wordt het signaal echt serieus en lijkt de lange termijn trend te zijn gedraaid.

Dat is dus interessant om in de gaten te houden en uiteraard zal ik dat blijven doen voor de leden. Daarnaast is het koersverloop van de afgelopen week op de AEX zodanig geweest dat hier ook veel duidelijkheid over is gekomen. Ook zal ik vanaf zondag analyses van Bitcoin gaan behandelen. Dat en het feit dat er een fraaie introductiekoring geldt voor mijn dienst, maken dat het nu een mooi moment is om eens lid te worden.

Aanmelden kan via deze link.

Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia