icon
Elliot Wave

AEX & Bitcoin

printPrint

Koersen voor dit artikel: Bitcoin Bitcoin Cash AEX

De afgelopen week verloor de AEX 5 punten. Waarom er meer in het verschiet ligt en een korte bespreking van de Bitcoin koers, leest u in deze analyse


In de analyse van vorige week was de boodschap dat een opwaartse correctie mogelijk was afgerond, of dat deze nog een opwaarts vervolg zou krijgen. In beide gevallen mocht een vervolgdaling verwacht worden. De grafiek die hieronder is te zien, stond in de analyse van vorige week.


Uiteindelijk werd deze week duidelijk dat de correctie nog niet was afgerond en dat er nog een opwaarts vervolg nodig was. De onderstaande afbeelding laat de huidige situatie zien.


En eigenlijk is de hoofdverwachting hetzelfde. Een eerste dalingsgolf is afgerond en nu lijkt het er echt op dat de golf 2 correctie dat ook is. Deze laat zich nu namelijk helemaal duidelijk labelen als een typische abc-correctie. En het leuke is, is dat de complete daling van de AEX vanaf 557 ook een abc-correctie zou moeten worden. De golf 2 abc vormde zich redelijk netjes tussen het opwaartse trendkanaal, maar de bovenzijde werd net niet helemaal bereikt. Deze lijnen dienen dan ook meer als richtpunten en niet als harde grenzen die op de punt nauwkeurig bereikt moeten worden. Vanaf 557 is er ook een neerwaarts trendkanaal getekend voor de neerwaartse 123/abc correctie, waarvan de golf 3 of c woensdag lijkt te zijn gestart. Verwacht mag worden dat de daling de komende tijd ook richting de onderkant van het trendkanaal zal zakken. Dit zal ik uiteraard goed blijven volgen en in de updates wordt dit bijgehouden. Daarnaast behandel ik sinds kort ook de Bitcoin koers. De onderstaande grafiek laat de telling van dit moment zien, op zaterdagochtend rond 11.15.


Wat mij opvalt, is dat er zeer duidelijke Elliott golven zijn waar te nemen. In de ledenupdates van begin afgelopen week gaf ik aan dat er een correctie was gestart. Donderdag gaf ik aan dat in het meest bullishe geval, de correctie alweer voorbij kon zijn. En inderdaad; een kleine 5-wave stijging (rode 1) werd vrijdag gevormd en gaf aan dat de hoofdrichting weer was hervat. Deze duidelijkheid maakt dat de forse bewegingen van de Bitcoin niet als totale verrassing hoeven te komen. Dus naast de AEX is ook de Bitcoin een reden om eens lid te worden van de updates.

Aanmelden kan via deze link en iedere zondag tot en met donderdag ontvangt u een e-mail met interessante analyses.

Mark Steert
US Markets

Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

  • 12-08-2017 13:42
  • geplaatst door: Mark Steert
Er moet een lagere top onder 557 worden gevormd. Het leek er eerst op dat die al was afgerond, maar duidelijk is dat dit nog niet het geval was. Maar dit mag vandaag of de komende handelsdag(en) zeker verwacht worden. Het trendkanaal zal hierdoor wel veranderen, maar dat komt in de analyse van dit weekend wel.
  • 12-07-2017 09:22
  • geplaatst door: speedy
hoe lang mag de aex zijwaarts voordat we naar onderkant trendkanaal gaan

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia