icon
Elliot Wave

Beurs Juist Voorspeld Of Toch Geluk?

printPrint

Koersen voor dit artikel: AEX Bitcoin Bitcoin Cash Brent Olie

Op woensdag 8 november kregen de leden van de Elliott Wave abonnementsdienst weer een update. Wat daarin stond, zou een zeer goed beeld geven van wat er komen zou.

 

De mate waarin de toen uitgesproken verwachting is opgevolgd, geeft voor mij wederom aan dat het absoluut mogelijk is om het verloop van beurzen tot op zekere hoogte te voorspellen. Laat na het lezen van het artikel weten of u daar ook zo over denkt of dat het volgens u toch in het rijtje toevalligheden geplaatst moet worden. Hieronder staat het deel van de analyse van 8 november waar het om gaat.

 

Let even niet al teveel op de getallen, dat is niet direct waar het nu om gaat. Het gaat om het doel; het aangeven van de verwachte richting. Met rood heb ik onderstreept waar de verwachting werd uitgesproken. Met een AEX op ongeveer 555, werd een behoorlijke daling aangekondigd die een bodem zou moeten zetten tussen 480-520 in de komende maanden. Hieronder staat de huidige situatie afgebeeld.

 

De feiten: op 9 november, dus 1 dag na de update van hierboven, startte de correctie. Drie maanden later, op 9 februari, zette de AEX een bodem op ongeveer 516. Vanaf 8 november valt 9 februari binnen ‘’de komende maanden’’. Tevens valt 516 binnen de zone 480-520.

En dat was niet alles. Wie namelijk naar de oude grafiek kijkt, van de update van 8 november, ziet dat na de daling die tot begin 2018 werd ingetekend (blauwe golf 4) een stijging werd aangegeven (blauwe golf 5). En dat de koers vanaf de 516 bodem in februari nu is opgelopen naar de 565 zone, klopt daarmee dus ook volkomen.

Wat geconcludeerd mag worden, is dat er twee grote langere termijn draaien tijdig werden aangekondigd en dat deze mooi zijn uitgekomen. Dat dit begin november al zo geschetst kon worden, is in mijn ogen geen toeval. Het is het resultaat van jarenlange ervaring en bestudering van de Elliott Wave methode. Daarbij komt dat hoe beter het patroon wordt opgevolgd, hoe groter de kans is dat de rest ook uit gaat komen. Deze verwachtingen worden iedere zondag tot en met donderdag verstuurd naar de leden van de Elliott Wave abonnementendienst.

Bovenstaand verhaal laat zien wat er mogelijk is en zoals gezegd lijkt het verloop voor de rest van dit jaar ook al redelijk duidelijk te zijn. Naast de AEX zijn er momenteel ook kansen voor de Bitcoin om een mooie trade mee te doen en later dit jaar verwacht ik kansen bij olie. Word nu dus lid en profiteer van deze analyses. En ondanks dat ik in tegenstelling tot Guy, Polleke en Daïm geen concrete aan- en verkoopadviezen geef, laat bovenstaand verhaal denk ik zien dat er zeker een meerwaarde aan de analyses zit.

Daarnaast kon ik eind vorig jaar de mensen al waarschuwen dat er een daling aanstaande leek te zijn, waardoor duidelijk was dat opwaartse posities erg riskant werden. Op die manier kon worden voorkomen dat mensen rond de top nog volop bullish bleven. Hetzelfde geldt voor begin dit jaar tijdens de daling, waar ik juist kon waarschuwen om niet te pessimistisch te worden.

Dat deed ik twee dagen voor de bodem in februari werd geplaatst nog op de site, voor iedereen te zien: http://www.usmarkets.nl/beursdagboek-mark-steert.html?day=2018-02-07 .

Word lid van de Elliott Wave abonnementsdienst via deze link.

Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

  • 05-18-2018 13:43
  • geplaatst door: JOhan
Ik handel nu circa 3 maanden op basis van ook de EW-analyses van Mark. Met kleine overzichtelijke posities. Het lukt mij aardig om aan de hand van zijn tips, richting bepaling en timing de juiste keuzes tijdig te maken. Aanbevolen dus om een keer te proberen. grt JOhan

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia
<-- pushup - yes -->