icon
Elliot Wave

AEX Analyse 23 mei

printPrint

Koers voor dit artikel: AEX

Gratis Elliott Wave Analyse AEX 23 mei.


Een wekenlange fase van zijwaarts / dalende koersen mag verwacht worden, voordat de opwaarste trend weer volledig kan worden hervat.

Sinds eind vorig jaar heb ik het patroon gevonden wat de AEX aan het uitvoeren is. Tot op heden volgt het koersverloop het verwachte pad zeer netjes, zie ook dit artikel . Uiteindelijk is de verwachting voor 2018 dat het een zeer sterk beursjaar gaat worden en tot op heden blijft die verwachting zeker overeind. Wel begint er een grote kans te ontstaan, dat er een fase van correctie / consolidatie van start kan gaan. Onderstaande afbeelding laat de schematische versie van het patroon zien, dat volgens mij in de maak is op de AEX.


Het gaat om een zogenaamde 5-wave stijging, wat erop neerkomt dat de beweging vanaf de bodem een stijging moet worden in 5 fasen of golven. In de afbeelding heb ik rood gemarkeerd waar de AEX zich volgens mij op dit moment bevindt; richting het eind van de 3e golf (stijging) of heel misschien in het begin van de golf 4 (correctie in opwaartse trend). Op onderstaande grafiek staat de situatie op de AEX zelf afgebeeld.


Golf 1 startte in februari vanaf ongeveer 516 en bracht de AEX naar de 540 zone. Daarna volgde een zeer diepe golf 2, die ook weer onder de 520 kwam. In de updates bleef ik echter optimistisch en aangeven dat een golf 3 stijging van start kon gaan. De mensen die daarop hebben ingespeeld, konden mooie winst pakken met de golf 3 die inderdaad volgde! Deze golf is inmiddels op een punt aangekomen dat deze afgerond KAN zijn. Dit is het belangrijkst voor mij om nu in de gaten te houden; wanneer is de golf 3 afgerond? Een fase van weken met voornamelijk dalende koersen lijkt zicht daarna aan te dienen en uiteindelijk zal deze golf 4 een zeer interessant instappunt geven voor de later verwachte golf 5 stijging. Daar zal een handelsmogelijkheid zitten die hooguit enkele keren per jaar voorkomt qua risk/reward.

Om op de hoogte te blijven van de stand van zaken wat betreft de golf 3 stijging en het eindigen ervan, kunt u lid worden van de Elliott Wave abonnementendienst. U ontvangt dan iedere zondag tot en met donderdag een e-mail met analyses van onder andere de AEX.

Meld u aan via deze link.

Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia