icon
Elliot Wave

S&P500 haalt doel; meer dan 200(!) winstpunten

printPrint

Ruim 3,5 maand(!) al was voor de ontvangers van de Elliott Wave update bekend dat de S&P500 op weg was naar een nieuwe jaartop en tevens All Time High. Afgelopen week werd dit inderdaad bereikt. In dit artikel laat ik zien hoe dit gebeurde.

 

Het begon met de update van zondag 6 mei. Bij de S&P500 zag ik de contouren van een triangle patroon. Hieronder staat de schematische versie van zo’n patroon afgebeeld.

Het patroon bestaat uit 5 golven, golven a tot en met e. Deze golven worden gevormd binnen een samenkomend trendkanaal. Na de golf e is het patroon afgerond en is een beweging te verwachten naar minimaal het startpunt van de golf a, wat ik heb aangegeven met de groene horizontale lijn. Tot zover de theorie. Hieronder staat de triangle zoals ik hem spotte voor de update van 6 mei.

En hieronder is de situatie van nu afgebeeld.

Vrijdag doorbrak de S&P500 definitief de top van eerder dit jaar en daarmee is het doel volledig bereikt.

Zondags werd de update verstuurd en uiteraard moest dan tot maandag worden gewacht om daar posities op in te nemen. Wie dat had gedaan, zou ruim 200(!) S&P winstpunten hebben gepakt. En sterker: afgezien van die maandag zelf, is de koers niet meer onder het niveau van toen gezakt. De posities zouden dus ten allen tijde op winst hebben gestaan.

Dit laatste is natuurlijk iets wat zeldzaam is en zeker niet normaal is, ook niet binnen Elliott. Maar het laat wel de feiten van dit patroon zien en zoals het naar de ontvangers is gepresenteerd en wat er haalbaar was. Uiteraard blijf ik kijken naar nieuwe handelskansen zoals deze.

Zorg dat u deze ontvangt zodra er een kans is, word daarom lid van de Elliott wave updates.

Aanmelden kan via deze link.

Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia
<-- pushup - yes -->