icon
Elliot Wave

''Extreme AEX Verwachting Helemaal Uitgekomen''

printPrint

Koers voor dit artikel: AEX

Een instapkans voor opwaartse posities tot over 530''. Dat is wat de mensen in de Elliott Wave update van 18 december al(!) kregen te zien. Deze week behaalde de AEX dat punt inderdaad, waarmee het bij de beste uitkomsten van een verwachting hoort, die ik de afgelopen 12 jaar heb gemaakt. Meer dan 40 AEX winstpunten konden worden gehaald in ongeveer 1 maand tijd. In dit artikel ga ik daar dieper op in.


Voor wie niet of nauwelijks bekend is met de Elliott Wave methode, geef ik kort enkele kenmerkende zaken aan. De belangrijkste is dat beurzen zich in vaststaande patronen bewegen.

Dat betekent dat zodra een patroon dat nog in ontwikkeling is op tijd wordt herkent, de rest ervan kan worden ingevuld. Het gegeven dat beurskoersen zich in vaste patronen bewegen, geeft tevens aan dat nieuwsberichten van ondergeschikt belang zijn.

Dit is een wat controversieel onderdeel, maar ik kan bijvoorbeeld vertellen dat de analyse die in dit artikel wordt behandeld, is gemaakt zonder rekening te houden met financiele nieuwszaken die momenteel spelen. En dat de verwachting zo is uitgekomen, geeft voor mij aan dat het nieuws absoluut niet gevolgd hoeft te worden voor het traden op beurskoersen.

Tot zover de korte introductie. Hieronder staat het betreffende patroon afgebeeld, dat van toepassing was op de AEX.

Het gaat om een Ending Diagonal patroon.

Dit is een patroon dat bestaat uit 5 fases, 1 tot en met 5. Deze worden gevormd binnen een vernauwend trendkanaal. Kenmerkend is dat de 5e fase uiteindelijk vaak even buiten het trendkanaal breekt.

Vanuit normale technische analyse gezien is dat dus een doorbraak, maar bij dit Elliott patroon is dat juist het moment om voor te bereiden op een snelle ommekeer. Bij de AEX werd de dalende variant, het bodempatroon, gevormd. Nadat de 5e fase en daarmee het hele ending diagonal patroon is afgerond, is een felle beweging te verwachten, die terug gaat naar het niveau waar het patroon ook is begonnen.

Dit heb ik aangegeven met de groene lijn. En voordat ik naar het recente voorbeeld van de AEX ga, neem ik u even 12 jaar terug mee in de tijd. Destijds begon ik net met het maken van Elliott analyses en in februari 2007 werd ook een Ending Diagonal patroon gevormd op de AEX.

Deze kwam zo perfect uit, dat ik sindsdien wist dat zoiets alleen met de Elliott Wave methode mogelijk is. Hieronder staat de situatie van toen afgebeeld.


Destijds ging het om een Ending Diagonal als toppatroon.

De 5 fases zijn netjes gevormd binnen een vernauwend trendkanaal en ik heb de kenmerkende korte doorbraak van de 5e fase omcrikeld. Dit was destijds het moment om neerwaartse posities in te nemen, want op basis van dit patroon was snel een ommekeer te verwachten die de koers richting het startniveau van het patroon terug zou brengen.

In dit geval de 491 regio, aangegeven met de groene lijn. Wat ook in 9 van de 10 gevallen bij dit patroon gebeurd, is dat de beweging naar het koersdoel relatief snel gebeurd.

Dit is hier op de grafiek van 2007 te zien, maar ook de stijging van de laatste weken is er een die eigenlijk in 1 streep plaatsvond. Dit is dus allemaal niets vreemds, maar hoort exact bij de kenmerken van dit specifieke patroon!

Hieronder staat de situatie van nu afgebeeld.


Wederom zijn er de 5 fases, gevormd binnen een vernauwend trendkanaal, met de 5e fase die kort buiten het kanaal breekt.

En ook hier was het zo dat deze doorbraak geen neerwaarts signaal was, maar juist het moment om opwaartse posities in te nemen voor de verwachte stijging naar de groene lijn. En het is voor mij, ook na 12 jaar ervaring, bijna letterlijk ongelooflijk hoe dit allemaal werd gevormd en is uitgekomen.

In de update van 12 december behandelde ik voor het eerst de mogelijkheid dat dit patroon gevormd zou worden en de unieke handelskans die dit met zich mee zou brengen. Hieronder is deze update te zien.


Enkele dagen later, 18 december, gaf ik voor het eerst het bijbehorende koersdoel van de 530 aan, zoals hieronder is te zien.


En enige tijd later, op 2 januari, leek de draai te zijn geweest en was het aannemelijk dat de weg naar de 530 was ingezet. Onderstaande analyse werd die dag naar de leden verstuurd.


Dit was een voorbeeld van wat er kan gebeuren als een vaststaand patroon op tijd kan worden herkend; het verdere verloop ervan kan worden ingevuld.

Zo kon in december, met een stand van 505, worden gemeld dat een daling naar de 480 of lager nog nodig was voor het patroon. En die daling kwam. Daarna is de felle stijging gekomen naar de 530.

En dat na het vormen van een patroon dat bestaat uit 5 fases binnen een vernauwend trendkanaal, waarvan fase 5 kortstondig een valse doorbraak van het kanaal laat zien. Het feit dat al deze dingen nu en ook vaker zoals in 2007 zo uitkomen, is voor mij bewijs dat de Elliott patronen absoluut bestaan.

Dit kan geen toevalligheid zijn. Ik hoop dat ik met dit artikel de kracht van de Elliott methode heb laten zien. Mochten er vragen of opmerkingen zijn dan kunt u deze hieronder stellen.

Heeft u interesse om verder op de hoogte te blijven van mijn visie en ook analyses te ontvangen, dan kunt u natuurlijk ook lid worden.

Aanmelden kan via deze link.

Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia