icon
En dan dit..

Cijferagenda AEX Q1 2018

printPrint

Beste Beleggers,

Het cijferseizoen is vorige week traditie getrouw begonnen met wat cijfers van de Amerikaanse banken. Deze trappen altijd af met cijfers en tot op heden zijn deze boven verwachting gebleken. Zo lijken we opnieuw op een kwartaal te stuiten waarbij de markten mooie groeicijfers laten zien. Dit ligt ook in de lijn der verwachting aangezien er op economisch vlak de afgelopen periode niet al te veel is veranderd en de condities nog steeds goed zijn. 

De beurzen kunnen na de onrustige periode van de afgelopen weken wel een steuntje in de rug gebruiken. De onrust op politiek en economisch vlak heeft namelijk voor onrust gezorgd en we zagen op meerdere gelegenheden de koerswinsten snel verdampen. Met name in Europa proberen de beuren na een zeer slechte periode er boven op te komen en in dat daglicht komen de bedrijfscijfers precies op het juiste moment. 

Zoals gezegd zijn we in Amerika al bezig met de bedrijfsresultaten van de banken en later deze week komen daar nog enkele mooie DOW-aandelen bij. In Nederland beginnen we woensdag aan het cijferseizoen met sterkhouder ASML en Heineken waarbij direct dus bijna 18% aan beurswaarde van de AEX met cijfers komt.

Vrijwel alle aan de AEX genoteerde bedrijven komen in april of mei naar buiten met hun kwartaalcijfers over Q1 2018. Slechts drie bedrijven kiezen ervoor dit niet te doen: Aalberts, Aegon en RELX komen met halfjaarcijfers en dus is het nog even afwachten om te zien hoe het deze bedrijven is vergaan in Q1 2018. RELX komt overigens wel met een Trading Update om men alvast een idee te geven van hoe de zaken gingen afgelopen kwartaal.


In de maand april 18e & 26e alvast aankruisen in uw agenda aangezien er dan een boel cijfers komen van leuke bedrijven. Woensdag 18 april zijn ASML, Heineken, Vopak en RELX aan de beurt terwijl we de 26e Shell, Philips Lightning, KPN en Fugro (Midkap).

Cijfers NL AprilIn mei zien we dat de meeste bedrijven de cijfers al naar buiten hebben gebracht maar toch hebben we ook in mei nog 1 ''Super Wednesday''! Op woensdag 9 mei komen namelijk ING, Ahold, Wolters Kluwer, Boskalis, Aperam en Refresco met hun cijfers. Dat beloofd dus een super interessante beursdag te worden de 9e van mei!

Cijfers NL meiEen aantal interessante weken liggen nu voor de boeg waarbij de beurzen erg kunnen gaan schommelen door een kijkje in de boeken van de beursgenoteerde bedrijven. Bij US Markets zitten wij er bovenop voor u en proberen we waar het interessant is een verslag uit te brengen of een positie in te nemen om zo in te spelen op de ontwikkelingen die gaande zijn. 

Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia