icon
Intermarket Analyse

Net nieuwe toppen Nasdaq en SP 500, AEX blijft achter

printPrint

Nieuwe toppen vrijdag net iets boven de vorige bbij zowel de S&P 500 en de Nasdaq, de Dow Jones blijft nog wat achter terwijl de AEX en de DAX deze keer passen om mee te lopen via een uitbraak boven de weerstand. De euro lag er daarvoor wat te sterk bij met een slot boven de 1,16 dollar vrijdag. Toch wordt het op Wall Street met de dag gevaarlijker om deze hoge standen te verantwoorden, ik weet wel dat als het zo is we dat moeten respecteren maar de markt wordt wel steeds gevaarlijker naar mate die hoger geraakt. Een analyse van de markt over hoe we er nu voorstaan en waar de gevaren op de loer liggen ook al lijkt het erop dat er geen vuiltje in de lucht hangt.  ...

 

Wall Street:
De indices op Wall Street lieten vrijdag een sterke sessie zien maar het zijn er 2 die opvallen door een nieuwe top neer te zetten (een hoogste stand ooit), dat zijn de S&P 500 en de Nasdaq. Dat wil niet zeggen dat er meteen een uitbraak is maar we staan wel even een fractie boven de vorige top. Om van een echte uitbraak te spreken moeten we 2-3 sessies ongeveer 1% boven de vorige top zien te blijven, tot nu toe spreken we nog van een dubbele top ook al staat er een nieuw record op de borden. Bij de uitbraak was er amper volume en er zat ook amper kracht achter de uitbraak om van iets degelijks te spreken. Dubbele top dus bij de S&P 500 en de Nasdaq ook al spreken velen al van een definitieve uitbraak, daar geloof ik nog niet in vooral door de marginale plus en de lage volumes. Verder zien we dat niet alle indices meedoen, de Dow Jones loopt nog enkele procenten achter terwijl de Dow Transport weer terugplooit. Ik wil wel eens zien wat de indices de komende dagen gaan doen, in no-time kunnen we fors lager staan en dat zeker als er maandag en dinsdag geen bevestiging op de uitbraak komt.

De Dow bereikt de 25.800, de S&P de 2873 en de Nasdaq de 7945 punten, de Dow staat nog ruim 850 punten onder de top, de S&P nu 1 punt erboven en de Nasdaq 13 punten erboven. Verliezen de sterke indices de komende dagen dan laten ze een duidelijke dubbele top achter met mogelijk een redelijke terugval daarop volgend. De Dow Jones kan dan weer de 25.600 opzoeken terwijl de Dow Transport die de daling vanaf de top al lijkt in te zetten snel terug naar de 11.000-11.050 terug kan. Kortom, Wall Street lijkt sterk na vrijdag maar wat zullen de indices maandag laten zien? Echt positief kan ik niet worden nu, er zijn daar meerdere redenen voor.

  • De Shiller P/E ratio staat ruim boven de 33 (zeer hoog)
  • De volumes vallen tegen bij de stijging
  • De problemen rondom de handels relaties met China zijn nog lang niet van de baan, in tegendeel zelfs.
  • Het verloop van de 2 jaars en de 10 jaars rente in de VS komen bijna op een gelijk niveau, dat voorspelt ook niet veel goeds.
  • Verder kan de VS de schuldenlast bijna niet meer dragen, Trump laat de tekorten exploderen, nooit eerder waren die zo groot.

Genoeg redenen om aan te nemen dat de markt teveel hooi op de vork neemt momenteel, op een bepaald moment zal zich dat wreken en kan de daaropvolgende correctie behoorlijk fors worden. Voor Europa ben ik nog niet zo negatief maar helaas zullen we hier ook lijden onder hetgeen er via Wall Street op ons af zal komen zodra men de verkoopknop zal indrukken. Wall Street ziet er goed uit maar het voelt heel slecht aan door de diverse triggers die er boven de markt hangen. Dat er nu nieuwe toppen staan moeten we aanzien, of er nog meer inzit blijft dus de vraag.

US Markets Trading:
Vanaf nu kunt u onze abonnementen proberen tot 1 november voor €39, de afgelopen week hebben we bij enkele posities winst kunnen nemen zodat we deze maand weer redelijk vlak staan wat betreft de gesloten posities. Er lopen wel nog wat posities waarmee we de komende dagen kunnen scoren, u kunt deze nog aankopen zodra u lid wordt. De markt blijft volatiel genoeg de komende periode. U kunt meedoen door lid te worden ...

Meedoen kan via de nieuwe aanbieding tot 1 november voor €39 ... Inschrijven via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop.html 

AEX:
Bij de AEX merken we dat er een zware weerstand wacht rondom de 558-561 punten en rond de 564 punten, zodra de index terug moet vanaf deze weerstand verwacht ik wat steun rond de 554-555 punten al is die niet zo belangrijk. Wanneer de index opnieuw onder de 554-555 zakt dan moeten we in ieder geval weer rekening gaan houden met een hertest van de bodemzone rond de 549-550 punten.

Onder de 550 punten (200-MA) ziet het er slecht uit voor het verdere verloop richting september en oktober. Weerstand blijft eerst de zone 558-561 waar bovenin het 50-MA wacht, later de 564 punten waar we het 20-MA zien uitkomen en de 568 punten. Onder de 550 snel mogelijkheden richting de 548, de 545 en de 540 punten. Ook bij de AEX zal veel afhangen van wat Wall Street zal doen na het bereiken van de topzone (S&P en Nasdaq), het kan dus ofwel een uitbraak worden of een keiharde terugval richting de steunzone van vorige week.

DAX:
Over de DAX kunnen we nog steeds hetzelfde melden, de rally's van de afgelopen dagen zetten telkens niet door want rondom de 12.400-12.450 punten krijgt de index te maken met een zware weerstand. Zodra de DAX daarboven uit weet te breken dan moeten we nog zien wat er rond de 12.500 punten waar ook een zware weerstand wacht gaat gebeuren, die weerstand is er in de stand zelf waar de index in het verleden vaker steun en weerstand tegenkwam maar daar zien we nu ook het 50-daags gemiddelde uitkomen (12.510).

Verder is het zo dat de DAX onder de 3 belangrijke MA's uitkomt want het 20-MA komt nu rond de 12.483 punten uit en het 200-MA rond de 12.700 punten. We weten dan als een index onder die 3 MA's staat we in een neerwaartse trend zitten. Aan de andere kant letten we nu vooral op de 12.300 punten, zakt de index daaronder dan verwacht ik dat de daling terugkomt met als doel de bodem van vorige week rond de 12.150 punten.

Let erop dat het er gevoelsmatig vooral door wat we op Wall Street zien aantrekkelijk uitziet maar de DAX blijft al over een langere periode zwak. Weerstand nu dus de 12.435 en de 12.500 punten, steun eerst de 12.300 met later aan de onderkant de 12.150 een zeer belangrijke steun, dat zijn de niveau's (12.500 en 12.150) de we de komende dagen in de gaten moeten houden.


Grafiek Dow Jones:


Grafiek Nasdaq:

Grafiek S&P 500:

Grafiek AEX:

Grafiek DAX:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart 

Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia
<-- pushup - yes -->