icon
Marktanalyse

Cijferseizoen deze week van start: Amerikaanse banken

printPrint

Koersen voor dit artikel: JP DOW SP Fut
Het cijferseizoen zal deze week beginnen, een leuke periode op de beurzen aangezien hier de fundamentele jongens zullen beslissen wat een fonds nou werkelijk waard is. Aan de hand van financiële kengetallen worden de beursgenoteerde bedrijven onder de loep genomen wat elke periode voor mooie koersuitslagen zorgt. Zo worden sommige fondsen keihard afgestraft wanneer blijkt dat men teveel heeft betaald aan de hand van de winst en omzet cijfers terwijl bedrijven na een goed jaar of kwartaal een bonus op de aandelen zien. Men heeft zich dan misrekent of ziet veel groeipotentieel aan de hand van bepaalde cijfers en wil de boot vervolgens niet missen.

Fundamenteel is er veel over te zeggen maar cijfers en resultaten zijn naar mijn mening niet de grote reden voor de stijgingen en dalingen in het cijferseizoen. Het gaat om interpertatie: hoe reageren beleggers op de cijfers en welke waarderingen koppelt men hieraan. Daarom ga ik aan de hand van Technische Analyse de twee Amerikaanse banken die het cijferseizoen aftrappen bestuderen. Zo kunnen we na het ontvangen van de cijfers inspelen op de vervolgbeweging. Technisch gezien zal de beweging als reactie op de cijfers namelijk voor een mooi signaal (short of long) kunnen zorgen waarna het zeker nog niet te laat is om mee te liften op de vervolgbeweging.

Een technische analyse van JP Morgan & Wells Fargo 

Wells Fargo en JP Morgan trappen 12 januari het cijferseizoen is Amerika af. Beide fondsen komen dan met cijfers en daar kijk ik naar uit omdat deze twee banken op recordhoogtes staan. Zowel JP Morgan als Wells Fargo zijn bezig aan een imposante recordreeks waarbij beide fondsen verschillende All Time Highs op de borden zetten. Beide fondsen hebben nog nooit zo hoog genoteerd en deze waarderingen zullen ze deze week moeten verdedigen met mooie resultaten en behoorlijke groeiverwachtingen. De oplopende rentestanden spreken weliswaar in het voordeel van de banken maar om aan de verwachtingen van beleggers te voldoen moeten de banken toch echt met meer komen dan enkel teren op oplopende rentes. 

Wells Fargo
We beginnen de analyse met Wells Fargo aangezien ik op dit fonds een bijzondere ontwikkeling heb waargenomen. In 2017 was Wells Fargo namelijk een zeer interessant aandeel aangezien men gedurende de eerste 11 maanden van 2017 het tempo van Wall Street niet wist te volgen. De openingskoers van ongeveer $56,- was dit jaar een zeer belangrijke koers aangezien Wells Fargo bijna het hele jaar onder deze weerstand bleef staan.

Gedurende de periode maart-december 2017 heeft het aandeel Wells Fargo een bijzonder patroon op de grafiek gezet. Het aandeel deinde tussen de 49-56 en noteerde aan de onderzijde 3 duidelijk zichtbare bodems rond de 49/51 om vervolgens meermaals de $56 grens te testen. Waar men uiteindelijk pas eind 2017 uit wist te breken. Na de uitbraak boven de €56,- grens hebben we een knap staaltje werk van de BULLS gezien die de prijs wisten op te drijven tot de ATH van $60,- om deze vervolgens ook nog eens op te hogen tot $63,-. Een stijging van ruim $7,- en dat is in mijn ogen zeker geen toeval. De $7 stijging is technisch gezien zelfs goed te verklaren aangezien dit exact het verschil is tussen de bepalende weerstandslijn van $56 en de derde laagste bodem van $49,-. 

Hiermee is de uitbraak in mijn ogen afgerond en kan er voorzichtig een short worden geopend op dit fonds tot vlak voor de publicatie van de resultaten. Op de dag dat fondsen hun resultaten publiceren is het naar mijn mening namelijk niet verstandig om in fondsen te zitten dus u kunt wellicht beter wachten tot de publicatie van de jaarcijfers. Indien deze conform verwachting zijn of tegenvallen is Wells Fargo een mooie shortkandidaad tot $60 of misschien zelfs wel $56,-

Daily Wells Fargo:JP Morgan
De andere bank die vrijdag met cijfers naar buiten zal komen is JP Morgan. De bank die we waarschijnlijk allemaal goed kennen vanwege haar notering binnen de Dow Jones is bezig aan een zeer sterke reeks. 2017 was ook voor JP Morgan een goed jaar waarbij het van $86 steeg tot een mooie recordhoogte van zo'n $108,-. Begin dit jaar kwam daar nog eens $2,- bovenop en zo staat de top voor JP Morgan momenteel rond de $110,-

Met deze notering zien we op de technische grafiek van JP Morgan wat strubbelingen. Zo zien we op de korte termijn het speelveld voor JP Morgan verkrappen terwijl op de langere termijn de bovenzijde van de UPtrend nu wordt getest. Donderdag tikte JP Morgan deze weerstandslijn voor het eerst serieus aan en vrijdag reageerde men al met een neerwaartse beweging waarbij JP Morgan de KT bodemlijn testte en tevens de grootste daler binnen een sterke Dow Jones was.

Dit geeft aan hoe dicht de steun- en weerstandslijnen zich nu bij elkaar bevinden. De druk wordt nadrukkelijk opgevoerd en dus kan een terugval richting de aangeduide zone van $102,- worden verwacht. Deze beweging kan al voor de cijfers worden afgerond waarna de cijfers zullen bepalen hoe verder te gaan, een hertest van de $110 kan leiden tot een uitbraak richting $118,- maar bij een dalende beweging kan men zeker wel eens op bezoek gaan bij de onderzijde van de UPtrend richting de $96/$97.

Daily JP Morgan:Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia
<-- pushup - yes -->