icon
Marktanalyse

Goud op vinkentouw om fors uit te breken

printPrint

De afgelopen tijd waren het de Bitcoin, Wall Street die hoogtij vierden met een extreme stijging, ook de olie die plots goed voor de dag kwam vanaf het 4e kwartaal van 2017. Wat een beetje in de vergeethoek bleef was het goud, langzaam zien we de belangstelling weer op gang komen waardoor het goud mogelijk kan beginnen met een comeback en zien we mogelijk snel de $1500 weer als koersdoel.

Analyse goud:
We zien dat het goud aan populariteit wint de afgelopen weken, het gaat nog niet van harte maar we zien wel dat het goud zich goed staande weet te houden in deze onzekere fase bij andere markten zoals de te dure en overgewaardeerde aandelen samen met de enorme hype naar cryptocurrency zoals de Bitcoin en de Ethereum en nog heel wat kleinere spelers uit die groep.

Laten we de mogelijke omstandigheden voor een nieuwe BULL fase voor het goud even goed analyseren, er is wel iets gaande op dit moment waardoor het goud wel eens aan populariteit kan doen winnen de komende periode waardoor er wel eens een paar honderd dollar bij kan komen.

We weten dat goud populair kan worden als andere waarden onder druk komen te liggen er er zijn nogal wat factoren aanwezig die assets als aandelen of nieuwe hype-assets zoals de cryptocurrency die momenteel aan een forse correctie toe zijn. Denk hierbij aan de beurzen en dan vooral die op Wall Street waar de waarderingen momenteel torenhoog liggen (gemiddeld 18 maar nu al boven de 26) en waar we al bijna 15 maanden geen correctie hebben gezien die groter is dan 3% vanaf hun toppen. Aan de andere kant zien we ook dat er plots door veel kleine beleggers massaal op de vrij nieuwe hype wordt ingezet en dan heb ik het over de crypotcurrency (onder andere Bitcoin en veel andere in de sector). Er is op veel vlakken sprake van een soort bubbelgedrag gaande en dat over de gehele financiële markt merken we dat. De aandelen zijn dus te duur terwijl men massaal op beleggingen springt waarvan men totaal niets vanaf weet. Let er wel op dat de laatsten pas op de top instappen, dat is nooit anders geweest en het zal zo blijven want alles heeft te maken met psychologie, bang om de hype te missen, op een volle trein instappen, geen geduld kunnen opbrengen om op betere prijzen te wachten. Zoiets wordt traditioneel op een bepaald moment afgestraft en geraken veel nieuwe beleggers een groot gedeelte van hun investering kwijt. Op zich zien we dat al op gang komen bij de Bitcoin en vele andere cryptomunten, ik verwacht dat we de aandelen ook zullen zien terugvallen als eens duidelijk wordt dat de lat veel te hoog ligt om de waarderingen te bevestigen op de korte tot midlange termijn. Het goud zou daar dus wel eens van kunnen profiteren, vaak zien we dat het goud aan kracht wint als het vertrouwen op andere vlakken afneemt. Daarom zie ik ook mooie kansen voor wat betreft het goud dit jaar.

Een technische analyse van het goud:
De redenen waardoor het goud wel eens zou kunnen oplopen heb ik net aangegeven maar hoe zit het dan technisch als we naar de dag grafiek kijken? Hieronder ziet u de grafiek van het goud en via een eerste indruk ziet u ook wel dat de prijs aan het uitbreken is, in ieder geval zien we de afgelopen weken hogere toppen en hogere bodems. We zien ook dat het goud door zowel het 50-daags en het 200-daags gemiddelde is gebroken wat ook positief zou moeten zijn voor het verdere verloop. En we zien dat het 50-MA door het 200-MA is gebroken en er verder van weg loopt. Op chart technische voorwaarden is dat een mooie ontwikkeling waardoor de koers van het goud deze beweging wel eens voor een langere periode kan volgen.

Een eerste hindernis ofwel weerstand zien we rond de 1360 dollar, we staan daar amper onder nu want nog 45 dollar te gaan en we bereiken die 1360 dollar weer, we zien daar nu 2 toppen uitkomen en met de condities die er positief uitzien zou het goud daar wel eens boven kunnen uitbreken. Als die uitbraak er komt dan wordt het denk ik zeer interessant want tussen de 1360 dollar en de 1525 dollar is er niets wat de koers technisch kan tegenhouden. Daarvoor moeten we al terug grijpen naar de bodems van 2012 waardoor dat voor het goud wel eens een mooi doel kan worden de komende maanden. Puur technisch bekeken dan maar zoals ik al aangaf zie ik daar ook fundamenteel en psychologisch mogelijkheden toe.

De komende tijd zal deze analyse zich nog moeten bewijzen maar dat die kansrijk is lijkt me duidelijk, zet het goud in ieder geval ook bij uzelf op de radar en probeer er eventueel wat mee door daar een Turbo op aan te schaffen met een mooie stoploss die minimaal 200 dollar onder de huidige koers ligt. Voor de leden hou ik het goud ook goed in de gaten en waar het kan zal ik daar een signaal op loslaten via de SMS en de mail.

Lid worden van Guy Trading? https://www.usmarkets.nl/tradershop/abonnement/guy-trading.html

Grafiek goud dag:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia