icon
Marktanalyse

AEX onderweg naar 558 steun, maar wat daarna?

printPrint

Koersen voor dit artikel: AEX ING Shell ASML DOW SP Fut Unilever H.SENG Shanghai Gap DAX
De AEX kende een behoorlijk slecht slot vrijdag met een verlies van 9 punten, de index komt zo onder enkele belangrijke steunpunten terecht met de intentie om de volgende sterke en herkenbare steun te gaan testen rond de 558 punten. Kan de AEX zich daar herpakken? Of zorgen nieuwe onzekerheden voor een verdere terugval de komende periode?

 

Problemen rondom Turkije, handelsconflicten tussen de VS en China, beurzen die wat te hoog staan en dan vooral Wall Street. Allemaal zaken die de AEX onder druk zetten momenteel, de druppel die de emmer deed overlopen was dat de Turkse munt gedumpt werd vrijdag waardoor er veel banken met belangen in Turkije daar de nodige afschrijvingen op kunnen verwachten. Binnen de AEX lag daarom ING onder vuur, ook de banken in Duitsland, Italë en zelfs in de VS kregen te maken met een negatieve reactie op het koersverloop. Zit er weer een soort crisis aan te komen? We weten dat zoiets snel kan overslaan naar andere landen en dan denk ik vooral weer aan de Zuid-Europeese bankensector die er al niet best voorstaat.

Wat betreft de AEX zien we duidelijk een duik omlaag tot onder de belangrijke eerste steunpunten, die lagen rond de 573, de 568-570 en de 564 punten (de GAP omhoog na de cijfers van ASML), het slot van vrijdag op 563 ziet er dus niet goed uit maar de index kan nog net het 50-MA vasthouden. Enkele zwaar wegende aandelen zoals ASML, Shell en vooral ING binnen de index zorgden dan ook voor het grootste verlies. De vraag is nu of deze aandelen zich kunnen herpakken de komende dagen want om te herstellen zal vooral dat nodig zijn. Enkele aandelen staan of stonden rond hun top zodat er daar mogelijk een correctie op gang is gekomen die wel eens wat langer zou kunnen aanhouden. Dan denk ik vooral aan Unilever en ASML want Shell en ING zijn al wat langer aan het corrigeren vanaf hun toppen die in juli werden neergezet.

De AEX sluit dus net boven het 50-MA (562) maar ook weer niet zo ver van de steunzone die ik op de grafiek hieronder heb aangegeven rondom de 558 punten. Dat kan wel eens een doel worden de komende dagen mocht er nog wat meer verkoopdruk op gang komen. Verder kan het 200-MA dat nu rond de 550 punten nog een grote rol gaan spelen de komende periode maar dan zakt de index wel onder de oplopende steunlijn wat zeker niet wenselijk is voor de BULLS. Dus die 558 maar goed in de gaten houden, of de index kan daar kopers vinden en vanaf die steun weer naar omhoog draaien, als dat niet zo is dan moeten we rekening gaan houden met de 550 punten als doel maar dan krijgen we mogelijk een andere route voor de komende weken.

Weerstand nu de 564-565 punten, later de 568 en de 570 punten. Pas als de index weer boven de 573 weet te breken kunnen we ons gaan richten op een nieuwe poging om uit de breken al zit de 575-576 punten nog in de weg door de toppen die we daar zien uitkomen. Hoe dan ook, de index breekt uit naar beneden waardoor we in ieder geval een waarschuwing hebben gekregen dat nieuwe toppen momenteel weer even de op de plank kunnen. Het is wachten op het verloop van de komende dagen en omdat het slot van vrijdag niet ver boven de laagste stand van de dag uitkomt ziet het er in ieder geval niet goed uit.

Wat kunnen we doen?
We handelen op de AEX maar ook op andere indices, nu werd er over het algemeen gekozen voor de DAX die er nog wat slechter voorstaat dan de AEX. Meestal kiezen we bij Systeem Trading voor de AEX index en daar kunt u meedoen met onze signalen die we versturen naar de leden. Ook krijgt u meerdere updates per dag via de LIVEBLOG en kunt u inloggen op onze ledenpagina. Om alles in te zien en te proberen kunt u nu voor slechts €25 lid worden tot 1 OKTOBER, een scherpe aanbieding voor u. Inschrijven kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop.html

Grafiek AEX index:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia
<-- pushup - yes -->