icon
Nieuws

Tips van Guy voor de Slimste Belegger

printPrint

Koers voor dit artikel: Align
De proefronde van de slimste belegger is begonnen. Een fictief beursspel maar erg leerzaam en een mooie gelegenheid om Trader Guy Boscart aan het werk te zien. Daarnaast geeft Guy een gratis proefabonnement van US Markets weg aan de beste drie beleggers van Team Guy!

 

Beste beleggers,

De proefronde van de slimste belegger is begonnen. Een fictief beursspel maar erg leerzaam en een mooie gelegenheid om Trader Guy Boscart aan het werk te zien. Daarnaast geeft Guy een gratis proefabonnement van US Markets weg aan de beste drie beleggers van Team Guy!

We zien vaak dat Guy eindigt bij de beste coaches en ook dit jaar heeft Guy een aantal zeer bruikbare tips voor zijn volgers: 

  1. Volg het Sentiment; Reageren in plaats van Anticiperen
    Het klinkt zo logisch maar toch zijn er veel beleggers die hun eigen ding doen terwijl de markt wat anders zegt. Zodoende hanteert Guy altijd de volgende lijfspreuk: ''Jij bent niets, de markt is alles''. Hiermee bedoelt Guy dat het van groot belang is om niet tegen de stroom in te zwemmen. Uiteindelijk bepalen de grotere krachten welke kant de beurs op gaat en het is van belang dat u gevoel krijgt bij hoe deze bewegingen ontstaan en hoe u hierop kunt reageren. Zodoende is het raadzaam te wachten op bevestiging (rebound op een steun- of weerstandslijn) alvorens u een positie inneemt. Hiermee reageert u op belangrijke ontwikkelen in plaats van dat u probeert te anticiperen op iets waarop u geen invloed heeft.

  2. Money Management, Stop-Loss & doelen
    Uw ''Money Management'' is een van de grootste bepalers van succes. Met Money Management bedoelt Guy hoe u met uw financiële middelen omgaat. Nu is de Slimste Belegger slechts een spel maar als u wilt oefenen voor later benader het dan serieus. Zodoende is het wanneer u een positie inneemt van zeer groot belang dat u van te voren uw doelen bepaalt. Daarbij is het zeer belangrijk dat u van te voren uw maximale verlies bepaalt en dop dat niveau uw Stop-Loss instelt. Aan de andere kant kunt u uw koersdoelen instellen om de door u gewenste winst te bepalen. U kunt altijd schuiven met uw koersdoelen om uw winsten te optimaliseren, en uiteraard dient u wel streng te zijn op uw Stop-Loss beleid. Deze is heilig: verliezen mogen niet verder oplopen dan uw maximale verlies wat u van te voren bepaalt. Als u van te voren uw Stop-Loss bepaalt en u daar aan kan houden zal de factor emotie slechts een minimaal effect hebben op uw resultaten. 

  3. Zet zowel Long als Short strategieën klaar
    Veelzijdigheid is erg belangrijk volgens Guy. De beurzen stijgen en dalen en in opgaande trendbewegingen zien we tussentijdse dalingen en vice versa. De markt beweegt nooit eenduidig een kant op en daarom is het ook van belang dat u flexibel blijft. Zet zodoende zowel Long- als Shortposities klaar en benader elke situatie anders. Wacht tot koersen een cruciaal technisch punt benaderen en kijk dan naar het vervolg en reageer daar op. Voorbeeld: wanneer de koers richting een weerstand beweegt kunt u bij een uitbraak Long gaan en bij een terugtest Short. Wacht dus eerst op de reactie van de markt en heb de flexibiliteit om te reageren op hetgeen dat er gebeurt.

Sluit u ook aan bij Team Guy en wordt een maand lang gratis gecoacht door een van de meest ervaren beurshandelaren van Nederland. Klik op onderstaande onderstaande button en doe mee!!


Met vriendelijke groet,

Redactie US Markets
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia
<-- pushup - yes -->