icon
Overig

Franse verkiezingen op komst: Praat mee op onze BEURSBOX

printPrint

Koersen voor dit artikel: CAC Mid-Small EUR-GBP GBP-USD EUR-USD
Zondag staat de eerste ronde van de Franse verkiezingen op het programma. Een erg belangrijke gebeurtenis aangezien de uitslag van deze verkiezingen wel eens grote invloed kan hebben op het voortbestaan van de Europese Unie. De beurzen zullen vandaag rustig toeleven naar verkiezingen in Frankrijk waar de strijd zal gaan tussen de vier voornaamste kandidaten Macron, Le Pen, Mélenchon en Fillon. Aangezien de kandidaten in de peilingen vrij vlak op elkaar staan is het nog lang niet zeker wie er aan het langste eind zullen trekken. Twee kandidaten zullen doorgaan naar de tweede ronde waarin er uiteindelijk een nieuwe President van de Republiek zal worden gekozen uit de twee overgebleven kandidaten. Wat voor een effect heet dit op de aandelenmarkten en hoe te handelen bij dergelijke events? Bij ons op de BEURSBOX bespreken we dergelijke Topics. Daarom nodigen wij u allemaal uit om ook deel te nemen aan deze discussie en overige beursgerelateerde topics op onze BEURSBOX. Aanmelden en meepraten kan via de volgende link: http://www.usmarkets.nl/beursbox/


Op onze BEURSBOX komen vele Beleggers en Traders samen om te praten over de ontwikkelingen op de beurs. Zo zien we opvattingen vanuit verschillende invalshoeken maar ook Technische Analyses van onze Traders & Leden. Zo blijft u altijd up-to-date en kunt u informatie inwinnen over bepaalde beursevents zoals de verkiezingen in Frankrijk zondag. 

Onze leden op de BOX:

Belang Franse verkiezingen
Op de beursvloer wordt veel gesproken over de Franse verkiezingen maar waarom worden deze als zo belangrijk gezien? Het antwoord is simpel: de Toekomst van de Europese Unie zoals we die nu kennen hangt af van de uitslag in Frankrijk. Twee van de vier kandidaten hebben aangegeven dat een FREXIT tot de mogelijkheden behoort wanneer ze aan de macht komen, ze willen net als bij de BREXIT dan een referendum houden over de FREXIT en we weten hoe dat kan aflopen (BREXIT referendum).

De extreemrechtse Marine Le Pen en de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon hebben zich in de campagne negatief uitgelaten over de Euro en de Europese Unie. Een nieuwe EXIT na de BREXIT zou de Europese Unie zwaar onder druk zetten en mogelijk het doek laten vallen voor de EU. Een verkiezingsuitslag waarbij een van deze twee als grootste uit de bus komt of waarbij beide doorgaan naar de tweede kiesronde zou een rampzalig gevolg kunnen hebben voor de financiële markten. Zodoende handelt men momenteel voorzichtig en zal men reikhalzend uitkijken naar de verkiezingen zondag.

Mogelijke scenario's zijn:

  • Le Pen en Macron gaan door: Zijwaarts en wachten op definitieve keuze na 2e ronde op 7 mei
  • Macron en Fillon gaan door: Reactie kan bullish uitpakken, markten euforisch
  • Le Pen en Mélenchon gaan door: Rampscenario beurzen en valutamarkten


Wat doen wij?
Wij bij US Markets zullen, zo ver dit nog niet gebeurt is, alle posities voor het weekend sluiten. Waar er zeer grote volatiliteit wordt verwacht in de markt na het weekend achten wij het onverantwoord om de posities over het weekend te tillen. Dergelijke events zorgen voor grote volatiliteit wanneer de uitslag bekend is, zodoende adviseren wij beleggers ook op te passen met posities over het weekend. Helemaal wanneer u handelt met hefboomproducten dient u extra voorzichtig te zijn met producten met een hoge hefboom. Het kan maandag gaan donderen op de beurs en de kans dat u wordt uitgestopt met een hoge hefboom is zodoende bijzonder groot. 

Proefabonnementen nu tot 1 juli
Verder willen wij u erop attenderen dat de proefabonnementen momenteel lopen tot 1 JULI. Zo kunt u voor een mooi gereduceerd tarief kennismaken met een van onze services. Zo hebben we met onze TA Trading service in de maand april al een resultaat van €1.146,- weten te behalen! 

Een overzicht van al onze abonnementen vind u hier:


Wij hopen u snel te mogen begroeten op onze BEURSBOX.

Met vriendelijke groet,


US Markets

Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia