icon
Technische Analyse

TA: Nieuwe Toppen genoteerd, weerstand weerhoudt Wall Street van verdere stijging

printPrint

Koersen voor dit artikel: AEX DOW SP Fut Nasdaq Gap DAX
De opening op de beurzen gisteren gaven de belegger een hoop moed. De koersen klommen stilaan richting het noorden waardoor er enkele mooie winsten werden behaald. Zo werden er door de dag heen enkele nieuwe toppen gezet in zowel Europa als in de VS. De AEX noteerde een nieuwe jaartop op 537,8 punten terwijl de DAX haar All Time High met 20 punten ophoogde tot 12.783 punten. Ook in de VS werden er enkele nieuwe All Time Highs genoteerd: de S&P 500 reikte tot een nieuwe top van 2.403 punten gisteren waar de NASDAQ een nieuwe top vormde op 6.132 punten. Helaas wisten de beurzen deze plus niet vast te houden, de Europese markten leverden tegen het einde van de beursdag wat van hun winsten in terwijl we in Amerika de groene cijfers van de S&P 500 en de Dow Jones zagen veranderen in rode cijfers. Zodoende blijft er een groot vraagteken hangen rondom de huidige koersniveaus van de beurzen. De neergaande druk rondom de topzones wordt langzaam maar zeker verder opgebouwd waardoor ik een kleine terugtest verwacht alvorens we de huidige topzones verder kunnen gaan ophogen.


Goed nieuws voor de liefhebbers van Aandelen en Indices: Vanaf 1 januari 2017 verstuurt analist Daïm Boscart in samenwerking met senior Trader Guy ook signalen op aandelen en indices via de ''TA Trading Aandelen & Indices Service''. U kunt d
it abonnement uitproberen tot 1 juli 2017 voor slechts €39,-. Voor meer informatie zie: 


Wall Street
Een gespannen sfeer op het einde van de sessie op Wall Street gisteren waar de beurzen aan het einde de dag hun winsten moesten weggeven. Reden hiervoor waren de technische weerstand op de grafieken maar ook de zorgen om de geopolitieke spanningen die nog steeds niet verdwenen zijn na de opmerkingen van Noord-Korea gisteren. Hierin beweerde een Noord-Koreaanse ambassadeur dat men het nucleaire programma ''gewoon'' zal voortzetten. Daarnaast werd vannacht bekend dat Trump FBI-directeur Comey de laan uit heeft gestuurd waardoor de Trump-Affaire weer een nieuwe wending krijgt. 

De Dow Jones kende gisteren een mooie begin van de dag waarbij de index voor het eerst sinds twee weken weer eens ruim voorbij de 21.000 punten wist te komen. De index noteerde een nieuwe top op 21.046 punten waarna de index bezweek onder de neerwaartse druk die ontstond door de aflopende weerstandslijn over de toppen van de afgelopen dagen. Hier lijkt het erop dat de index nu een dubbele top gaat zetten, bij een verdere koersdaling tot 20.900 punten zal dit patroon worden afgerond waarna de BEARS de Dow Jones weer kunnen terugbrengen tot 20.740 punten. Hier wacht een mooie betrouwbare steunzone en tevens een GAP-opening waardoor er voldoende steun kan worden verwacht rond dit punt. Na een daling tot deze steunzone zie ik dan ook zeker weer mogelijkheden voor de Dow Jones om de koersdoelen aan de bovenkant van de grafiek op te zoeken. Hier wacht namelijk nog steeds een test van de All Time High van 21.170 punten en ook de volgende mijlpaal voor de index rond de 21.250 punten.

Hourly Dow Jones:AEX
Zowel op de DAG- als de UURgrafiek beweegt de AEX naar een taaie weerstandszone. De bovenkant van tradingranges op zowel dag- als uurbasis worden momenteel aan een test onderworpen, daarnaast zien we de RSI niveaus van de AEX op week, dag en uur basis op ''OverBought'' staan. Dat we momenteel deze ontwikkelingen zien op het Damrak mag geen verrassing zijn gezien de indrukwekkende opgaande beweging van de afgelopen maanden. Echter, het is nu wel zaak om te beseffen dat de AEX tijdelijk wat kan gaan inleveren om zodoende de druk van de ketel te halen. De opgaande beweging van de afgelopen periode heeft ervoor gezorgd dat enkele belangrijke indicatoren onder druk staan. Zo test de index op dagbasis nu een oplopende weerstandslijn die al vanaf december 2016 meegaat terwijl op uurbasis de oplopende weerstandslijn die is ontstaan vanaf begin april 2017 aan de beurt is. Naar mijn mening zullen de beleggers deze lijnen moeten accepteren en respecteren waardoor de komende dagen de AEX wat aan koerswaarde kan gaan inleveren.

Indien deze door mij verwachte terugtest zal gaan plaatsvinden is het belangrijk om te kijken tot welk niveau de index zal terugzakken alvorens men weer aan een opgaande beweging kan denken. Hiervoor denk ik aan een tal van oude weerstandszones die nu als steunzone voor de index zullen dienen. Zo kan de index bijvoorbeeld terugvallen tot 528-530 punten maar ook een terugtest tot 523 punten behoort tot de mogelijkheden. Een daling tot onder de 523 punten acht ik echter hoogst onwaarschijnlijk aangezien hier een tal van steunlijnen samenkomen die de index richting de huidige koersniveaus en wellicht wel 541 punten kunnen brengen. De komende uren is het dus even afwachten in hoeverre de BEARS erin zullen slagen om de koersen terug te dringen en hoe men hiermee zal omgaan op het Damrak.
Daily AEX:Hourly AEX:Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia