icon
Technische Analyse

TA: Nieuwe test van topzones, terugtest komende dagen mogelijk. SHORTkans Randstad

printPrint

Na een volatiele dag op de beurzen waar met name de Europese beurzen veel beweging lieten zien zijn de beurzen gisteren keurig in de plus gesloten. Zo sloot de 0,7 punt hoger terwijl de DAX 36 punten hoger wist te sluiten, lange tijd zag het er echter naar uit dat de beurzen in de min zouden gaan sluiten. De mooie start op Wall Street gaf de beleggers in Europa echter weer moed waardoor de koersen richting het einde van de dag mooi wisten op te lopen. Op Wall Street waren de groene cijfers van harte welkom, hier stonden enkele bepalende indices namelijk rond enkele belangrijke steunniveaus maar wisten het uiteindelijk dus droog te houden. Zo noteert de Dow Jones inmiddels weer rond de 21.000 punten (weerstand) terwijl de Dow Transport niet door de 9.000 grens zakte. Daarnaast klommen de S&P 500 en de NASDAQ opnieuw tot ongekende hoogtes en noteerden deze twee indices een nieuwe All Time High. Kortom, de beurzen in Amerika noteren inmiddels weer rond de topzones waar de neerwaartse druk ontzettend zal toenemen. Ook in Europa waar de DAX inmiddels boven de 12.800 punten staat (nieuwe ATH) en de AEX tegen de 535-537 punten weerstand staat is de druk inmiddels hoog opgelopen. Zodoende verwacht ik de komende dagen een corrigerende beweging binnen de UPtrend die met name de indices in Amerika, de DAX & de AEX hard kan gaan treffen op de zeer korte termijn. Let wel: het gaat hier in mijn ogen om een terugtest, een correctieve beweging binnen de UPtrend die naar mijn idee de komende maanden gewoon zal voortzetten richting het koersdoel van 564 punten.


Goed nieuws voor de liefhebbers van Aandelen en Indices: Vanaf 1 januari 2017 verstuurt analist Daïm Boscart in samenwerking met senior Trader Guy ook signalen op aandelen en indices via de ''TA Trading Aandelen & Indices Service''. U kunt d
it abonnement uitproberen tot 1 juli 2017 voor slechts €39,-. Voor meer informatie zie: 


Wall Street
Een erg mooie dag op Wall Street gisteren waar enkele indices net op tijd het kantelpunt wisten te vinden alvorens er enkele zeer belangrijke steunniveaus werden gebroken. Zo leunde de Dow Jones op de 21.900 weerstand terwijl de Dow Transport maar net boven de 9.000 punten noteerde. Deze twee steunlijnen zijn voor beide indices enorm belangrijk de afgelopen dagen/weken aangezien een daling onder deze niveaus een correctieve beweging kan inzetten die de beurzen weer wat lager kan zetten. Nadat de beurzen afgelopen vrijdag rond deze niveaus wisten te sluiten hebben we gisteren tijdens de eerste handelsmogelijkheid van deze week gezien dat de BULLS een correctieve beweging voorlopig nog even hebben uitgesteld. Beide indices kregen gedurende de dag een mooie plus te zien waardoor men voorlopig even uit de gevarenzone is. De Dow Jones sloot ruim 80 punten hoger op 20.981 punten terwijl de Dow Transport ruim 60 punten aan waarde bij wist te schrijven en sloot op 9.067 punten. Ook de overige indices schreven wat aan waarde bij waardoor de indices op Wall Street met mooie groene cijfers aan de week begonnen zijn. Deze groene cijfers kennen echter ook hun keerzijde, vrijwel alle Amerikaanse indices noteren momenteel tegen forse weerstanden waardoor de neerwaartse druk op de internationale aandelenmarkten aanzienlijk toeneemt. 
  • De S&P 500 en de Nasdaq wisten gisteren hun ATH te testen en te verhogen. Weerstand na het vormen van een nieuwe ATH zal behoorlijk toenemen.

  • De Dow Jones sloot gisteren op 20.981 punten, hiermee noteert de Amerikaanse hoofdindex weer rond de 21.000 punten waar een enorme weerstand op de index wacht.

  • De Dow Transport noteert al enige poos onder het 50-daags gemiddelde dat als weerstand fungeert. Na de stijging van de Transport index gisteren beweegt de koers weer richting dit 50-daags gemiddelde en dus zal de weerstand de komende uren/dagen aanzienlijk toenemen. 
Zoals je kunt zien zijn er genoeg redenen om aan te nemen dat de beurzen op Wall Street toe zijn aan een kleine terugtest. De markten zijn bezig aan een indrukwekkende opmars waarbij met name de S&P 500 en de NASDAQ het goede voorbeeld tonen door nieuwe records in de boeken te zetten. De Dow Jones en de Dow Transport laten echter al zien hoeveel moeite de indexen hebben met het doorbreken van enkele moeilijke weerstanden en nu ook de S&P500 en de NASDAQ weer rond de ATH's noteren zal de druk vanaf de weerstanden nog grotere vormen aannemen. Zo verwacht ik een 2-3% correctie op Wall Street waarbij de beurzen een stapje terug zullen moeten doen om vervolgens de duurzaam oplopende trend weer te hervatten. 

Voor de Dow Jones zou dit betekenen dat de index weer terug kan richting de 20.500-20.640 steunzone waarna de index weer een poging kan wagen om de 21.000 punten te passeren. Mocht de Dow Jones er de komende uren/dagen toch in slagen om de 21.000 grens te passeren kan men via de 21.100 weerstand proberen de ATH van 21.170 punten te testen waarna de volgende mijlpaal van 21.250 punten in beeld zal komen.

Daily Dow Transport:Hourly Dow Jones:AEX
De AEX kende gisteren een bewegelijke dag waarbij de index groene en rode cijfers afwisselde. De index begon de dag enorm goed en dit kwam mede door de olieprijs die door het dak ging. De olieprijzen wisten bijna 3% aan waarde bij te schrijven hetgeen een van de sterkhouders van de index, Shell, ruim 1% hoger zette. Ook andere grote fondsen zoals ING, ASML en Unilever kende uiteindelijk een mooie groene dag waardoor de AEX uiteindelijk in de plus wist te sluiten.

De index blijft echter rond de 535-537 weerstandszone hangen waar de index een belangrijke weerstand op de daggrafiek tegenkomt. Hier zien we namelijk de rood oplopende weerstandslijn die de koers van de index voorlopig geen toegang wil verlenen tot de volgende halte binnen de UPTrend die rond de 541,5 punten ligt. Zodoende zien we de index de afgelopen dagen zijwaarts bewegen tussen deze 534-537 weerstandszone en blijft het sterk de vraag of men in staat zal zijn deze weerstand te doorbreken. De afgelopen dagen zien we in ieder geval dat de index moeite heeft met een verdere opwaartse beweging waar de koersen de afgelopen dagen een zijwaarts verloop hebben. Deze consoliderende fase is in mijn ogen stilte voor de storm, men maakt zich klaar voor de volgende beweging die in mijn ogen neerwaarts zal zijn. Een terugtest binnen de huidige UPtrend is in mijn ogen het meest logische gevolg. De beurzen noteren erg hoog en ook de AEX is de afgelopen weken ver doorgestoten tot de huidige jaartopzone. De RSI op dagbasis staat ruim op OverBought waardoor de neerwaartse mogelijkheden voor de AEX de afgelopen dagen alleen maar zijn toegenomen. Daarnaast hebben we de afgelopen dagen enkele BEARISH indicatoren gezien op het Damrak die daling voor de AEX kunnen voorspellen. 

Zo zie ik een stijgende WIG op de daggrafiek waarbij de bodems van de AEX de afgelopen periode aanzienlijk sneller zijn opgelopen dan de toppen. Door deze ontwikkeling lopen de steun- en weerstandslijn in een rap tempo naar elkaar toe tot het punt waar we nu zijn belandt waar er weinig tot geen ruimte meer is voor beweging. Een doorbraak naar boven of naar beneden zal moeten worden gerealiseerd. Met de huidige set-up van de koers van de AEX en het koerspatroon (RISING WEDGE) is de kans op een neerwaartse doorbraak van dit patroon vele malen groter dan een verdere beweging omhoog. Zodoende verwacht ik een corrigerende beweging voor de AEX waarbij de koers terug kan vallen tot de steunzone die ik de afgelopen dagen heb genoemd rond de 523-528 punten. Pas na een test van deze steunzone verwacht ik dat de AEX weer verder omhoog kan waarna het volgende koersdoel binnen de UPtrend (541,5) weer kan worden getest.

Daily AEX:Hourly AEX:Aandeel in Focus - RANDSTAD Short
Vandaag bespreek ik een SHORTkans voor het aandeel Randstad. Het van origine Nederlandse Human Resource bedrijf is momenteel bezig aan een test van de €57, weerstand waar de bovenkant van het huidige tradingkanaal ligt. De vorige keren dat Randstad in deze positie verscheen volgde een corrigerende beweging richting het onderkant van het trendkanaal en ook nu verwacht ik een dergelijke beweging voor het fonds. 

Randstad heeft een bijzonder sterk jaar achter de rug waarin het aandeel terug is gekomen vanaf €32,- in medio 2016 tot de huidige koerszone van €54-€57 waarin het fonds de afgelopen maanden zijwaarts aan het bewegen is. Deze stijging in het afgelopen jaar is goed geweest voor een koerssprong van meer dan 70% waarmee de koers van Randstad dus behoorlijk aan waarde is toegenomen. Met het bereiken van de €54-€57 koerszone is Randstad bij een serieuze weerstandszone belandt waar het erg moeilijk zal worden om tot de volgende topzone te komen die rond de €60-€65 euro wacht. Hier wachten twee belangrijke toppen uit 2015 die Randstad op de middellange termijn zal proberen te testen. Op de wat kortere termijn verwacht ik eerst een corrigerende beweging richting de onderkant van het trendkanaal en het 50-daags gemiddelde dat samen rond de €54,- uitkomen. Een terugval tot €52,- is zelfs mogelijk door de korte neerwaartse doorbraak van een paar weken geleden. Daarnaast is op de daggrafiek dat elke opwaartse uitbraak van het aandeel wordt gecounterd met een correctieve beweging waardoor Randstad er niet in slaagt om boven de €57,- te noteren. De afgelopen drie pogingen hebben dan ook geresulteerd in drie lagere toppen voor het fonds waarover nu een dalende weerstandslijn loopt die momenteel ook op de koers van het fonds drukt. Voor Randstad zal het in mijn ogen de komende dagen rond de €52-€54 gebeuren, zodoende voorzie ik dan ook een SHORTkans voor het fonds.
Daily Randstad:Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia