icon
Technische Analyse

TA: Ijzersterke BULL stuwt beurzen naar nieuwe records

printPrint

Koersen voor dit artikel: DAX AEX DOW DJ Transp. Nasdaq SP Fut RSL2000 Gas Gas EUR-USD
Na wederom een zeer sterke dag van de beurzen zien we de markten wederom een stuk hoger staan. De BULL heerst op de beursvloer en de koopzuchtige belegger tilt de beurzen naar ongekend hoge niveaus. Zo zagen we gisteren opnieuw nieuwe recordstanden op de beurzen waar met name de Amerikanen flink hun best deden. Zo liet de S&P 500 van zich horen door bijna 15 punten aan waarde bij te schrijven waardoor de Amerikaanse hoofdindex een nieuwe All Time High noteerde rond de 2.552 punten. Verder liet ook de Nasdaq een knap stukje aan machtsvertoon zien door ruim te stijgen en een nieuwe All Time High te noteren rond de 6.587 punten. De techindex kruipt hiermee naar de 6.600 punten waarna een vervolgstijging richting de 6.800 punten tot de mogelijkheden behoort.

Dat beide indices een dusdanige stijging hebben laten zien verbaasd mij niet, u heeft gisteren immers kunnen lezen dat ik juist van deze twee indexen nog een behoorlijke opwaartse prik verwacht. Beide indices hebben technisch gezien namelijk gebroken met zeer taaie weerstandslijnen waardoor het opwaartse potentieel nu optimaal zal worden gebruikt.

In Europa zagen we dat de DAX een zware dag had, de Duitse hoofdindex noteerde woensdag een nieuwe All Time High rond de 12.976 punten maar er was geen overtuiging om deze top verder op te hogen. Zo viel de index wat terug gedurende de dag maar de Amerikaanse BULL hielp ook de Europese beurzen in het zadel waardoor de DAX keurig rond de nullijn sloot. Zo blijft de 13.000 punten in het zicht en verwacht ik dan ook dat we deze vandaag nog gaan voorbijstreven. Verder deed de AEX een prachtige job door ruim boven de 542 punten te sluiten waardoor het volgende koersdoel van 545 punten voor het grijpen ligt.

Op de agenda staan vandaag wat sprekers van de FED die wellicht wat over het monetaire beleid kunnen vertellen terwijl er ook wat werkgelegenheidscijfers vanuit de VS naar buiten zullen rollen. Verder zullen de beurzen gewoon hun werk moeten voortzetten en zodoende verwacht ik dat de uitbraak de markten vandaag hoger zullen zetten en zo de week erg positief kunnen afsluiten.


Goed nieuws voor de liefhebbers van Aandelen en Indices: Vanaf 1 januari 2017 verstuurt analist Daïm Boscart in samenwerking met senior Trader Guy ook signalen op aandelen en indices via de ''TA Trading Aandelen & Indices Service''. U kunt d
it abonnement uitproberen tot 1 december 2017 voor slechts €39,-. Voor meer informatie zie: 

Wall Street
Op Wall Street zijn de beurzen echt losgeslagen en het een na het andere record gaat de boeken in. De beurzen noteren dagelijks nieuwe All Time Highs en vrijwel alle indices en sectoren delen mee in de winst. Vooral de S&P 500 en de Nasdaq deden het gisteren erg goed en dit lag ook in de lijn der verwachting nadat deze beide indices gisteren afrekende met enkele belangrijke weerstanden. Met name de S&P 500 was enige dagen in gevecht met een taaie dubbele weerstand rond de 2.530 punten, dat men woensdag afrekende met deze dubbele weerstand was goed te merken aangezien de index gisteren hierop reageerde met een felle opwaartse beweging van bijna 15 punten die de index tot ruim boven de 2.550 punten bracht. Daarnaast was deze winstdag de 8e winstdag op rij voor de S&P 500, dit was sinds 2013 al niet meer voorgekomen en ook op dit vlak was het dus een speciale dag voor de S&P. 

Verder deed de Dow Jones het gisteren ook weer goed en de Amerikaanse hoofdindex ontwikkelt zich stap tot stap verder noordwaarts waardoor de 23.000 puntengrens nadrukkelijk in beeld komt. Gisteren kwam er weer een nieuwe All Time High op de borden te staan voor de Dow Jones op 22.777 punten. Hiermee heeft de Dow Jones het gat tot de 23.000 punten verkleint tot minder dan 1%. Ik verwacht dan ook dan ook dat de Dow Jones haar pijlen de komende dagen zal richten op het doorbreken van deze grens temeer omdat er technisch geen belemmeringen wachten op de daggrafiek waarop duidelijk te zien is dat de Dow Jones is uitgebroken. De afgelopen dagen is men rap weggelopen van de rood oplopende weerstandslijn die de Dow Jones sinds 2009 al in bedwang hield. Nu men ook deze weerstand heeft weten te doorbreken is het erg lastig een nieuw koersniveau te zoeken dat weerstand zal leveren en dus kijk ik momenteel ook naar enkele psychologische barrières zoals de 23.000 puntengrens of een notering daarboven. 

Ook de daggrafieken van de Nasdaq en de Russell 2.000 laten mooie groeimogelijkheden zien. Met name de Nasdaq die toch wel enige tijd geparkeerd heeft gestaan rond de 6.340/6.460 punten heeft nu een groot open speelveld voor zich liggen waarbij de techbeleggers de indexkoers kunnen opdrijven tot 6.750/6.800 punten. De enige grafiek waarop ik een duidelijke weerstand kan waarnemen is die van de Dow Transport. De Transport index, die toch wel kan worden gezien als de grote aanjager van de huidige uitbraak (+11% in een maand tijd), heeft met het aantikken van de 10.000 punten een dubbele weerstand getest waarna de index zo'n 100 punten is teruggevallen tot de huidige koers van zo'n 9.900 punten. Deze ontwikkeling hou ik met een schuin oog in de gaten aangezien een correctie op de Transport index wel eens kan betekenen dat het einde van het feest daar is.

Al met al blijf ik echter wel zeer positief over de groeimogelijkheden in de VS. We staan inderdaad hoog maar onthoud dat dit nooit een reden is om te gaan dalen. Short gaan omdat de koersen ''hoog staan'' is een kinderlijke misvatting en heeft vele beleggers al veel geld gekost gedurende de afgelopen maanden. De BULL heerst momenteel en de trend is duidelijk UP, hierop dient u dan ook te anticiperen en dit te accepteren. Kijkend naar de daggrafiek valt er, op die van de Transport na, geen enkele duidelijke weerstand te vinden....

Daily Dow Jones:

Daily Dow Transport:Daily S&P 500:Daily Nasdaq:Daily Russell 2.000:Europa
In Europa is de recordjacht dan ook eindelijk van start gegaan en een zeer sterke DAX noteerde woensdag een nieuwe All Time High rond de 12.976 punten. Met deze notering kwam de DAX ook erg dicht rond de 13.000 punten te staan waardoor het slechts een kwestie van tijd lijkt te worden alvorens men deze mijlpaal weet te bereiken. Sinds 2015 kijkt men al reikhalzend uit naar het doorbreken van de puntengrens rond de 13.000 punten en vandaag lijkt het er dan ook eindelijk van te komen. Verder zien we ook dat de AEX nu nieuwe toppen aan het noteren is en de Nederlandse hoofdindex staat hiermee rond de koersniveaus van eind 2007 van vlak voor de financiële crisis. Ook voor de AEX geldt dat er nog genoeg bewegingsruimte aan de bovenzijde is waar het koersdoel voor  dit jaar rond de 563/570 punten wacht.

Verder zien we dat de Euro/Dollar koers wat aan het stabiliseren is na een terugtest van zo'n 3/4 cent hetgeen natuurlijk ook een positief effect heeft op de beurskoersen. De grote valuta fluctuaties lijken even uit de markt te zijn gekropen waardoor men voorlopig niet meer de hele tijd naar de Euro hoeft te kijken. Daarnaast noteert de munt nu zo'n 1,17/1,18 wat een wat acceptabelere waarde is voor veel beleggers dan de 1,21 van enkele weken terug.

AEX
De AEX blijft zich knap opwaarts ontwikkelen en de Nederlandse hoofdindex heeft zich met de uitbraak boven de oude jaartop van 538 punten de nodige ruimte verschaft om nieuwe toppen te gaan maken. Zo zien we dat er voorlopig nog genoeg ruimte aan de bovenzijde is om een nieuwe, hogere top te noteren. De oplopende weerstandslijn van de AEX komt nu uit rond de 548/550 punten en op de korte termijn wacht hier dan ook de eerste weerstand op de AEX. Hier ligt dan ook het eerste koersdoel voor de AEX de komende dagen aangezien de koersen zich opwaarts blijven ontwikkelen en er geen duidelijke weerstanden meer wachten richting deze topzone. 

De afgelopen dagen speelde het spel tussen de BEAR & BULL zich af rond de 541/542 punten waar onverwachts een behoorlijk taaie weerstand wachtte op de AEX. Door een sterk slot gisteren, gevoed door een sterke opening in de VS, wist de AEX uiteindelijk mooi rond de 543 punten te sluiten en zodoende komt de index vlak bij het weekdoel van 545 punten. Hier kan de volgende weerstand worden gewacht waarna ik verwacht dat de index volgende week kan doorbewegen tot zo'n 548/550 punten. Rond de 550 punten zal het wel tijd worden om de grafieken nog eens aandachtig te gaan besturen omdat er in de run naar het noorden ook af en toe wat gas moet worden terug genomen. 

DAX
De DAX verloor gisteren op dagbasis slechts twee puntjes maar intraday zagen we de index eigenlijk de hele dag zo'n 20/30 punten in de min staan. De Duitsers namen wat gas terug nadat men deze week erg dicht bij de 13.000 grens wist te komen. De ATH van woensdag zorgde gisteren voor wat verkoopdruk in Frankfurt maar richting het einde van de dag liepen de koersen toch weer langzaam op richting de 12.976 punten om de BULLS vandaag opnieuw de kans te geven om de 13.000 punten te bereiken. Tevens is gebleken dat de oude ATH-top van 12.951 punten nu als redelijk betrouwbare steunlijn fungeert aangezien de DAX gisteren enkele uren dankbaar gebruik maakte van deze oude top als steunzone.

Voor de DAX zal het de komende uren taak zijn om de 13.000 puntengrens te slechten. Al jaren spreekt men over een mogelijke uitbraak van de DAX boven de 13.000 punten aangezien men in april 2015 de 12.000 grens voor het eerst wist te slechten. Nu de BULLS zo dichtbij zijn gekomen lijkt de DAX ook niets meer in de weg te staan om deze weerstand te doorbreken maar het moet natuurlijk wel even gebeuren. 

Hierna wacht er een erg mooi en open speelveld voor de DAX waarbij ik groeimogelijkheden voor de DAX zie tot zo'n 13.350/13.500 punten.

Daily AEX:

Daily DAX:Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia