icon
Technische Analyse

TA AEX: Weekdoel 550

printPrint

Koersen voor dit artikel: AEX DAX DOW SP Fut Brent Olie EUR-USD Gas Gas
Na een kalme opening van de week hebben we gisteren weinig actie op de financiële markten gezien. De Europese beurzen openden erg voortvarend maar gaven de winsten uiteindelijk voor een deel weer weg. In Amerika wist men helemaal niet te overtuigen gisteren en daar bleven de beurzen dan ook de hele dag een beetje in de min staan. Het lijkt er dan ook op dat de markten nu even wat gas terug nemen na zeer sterke periode waarin de beurzen record na record wist te vestigen en een serie van nieuwe All Time Highs op de borden wist te zetten. Zowel in Europa als in Amerika kwamen er nieuwe recordstanden op de borden en het feit dat de Europese en Amerikaanse indices weer eenduidig een kant kiezen is een extra bevestiging van de kracht en overtuiging van de huidige beweging. 

Verder zal men iets huiverig zijn op de beurzen aangezien deze week het cijferseizoen van start gaat. Vanaf morgen komen de eerste cijfers binnen druppelen vanuit Amerika waar de banken traditioneel zullen beginnen met het publiceren van hun resultaten.

Verder zullen morgen de FOMC rapporten (FED) belangrijk zijn terwijl men met bovengemiddelde interesse zal gaan kijken naar de JOLTS job openings naar aanleiding van de matige werkgelegenheidscijfers van afgelopen vrijdag.


Goed nieuws voor de liefhebbers van Aandelen en Indices: Vanaf 1 januari 2017 verstuurt analist Daïm Boscart in samenwerking met senior Trader Guy ook signalen op aandelen en indices via de ''TA Trading Aandelen & Indices Service''. U kunt d
it abonnement uitproberen tot 1 december 2017 voor slechts €39,-. Voor meer informatie zie: 

[ Technisch plaatje Wall Street volgt later vandaag ]

Europa

In Europa zagen we dus een zeer sterk begin van de week waar de markten positief reageerden op het sterke slot van Wall Street vorige week vrijdag terwijl ook de stand van de Euro en de hogere olie de Europese indices in de kaart speelden gisterenochtend. Echter sterkte de Euro in een rap tempo aan en verloor de olieprijs weer wat aan waarde waardoor de markten toch wat afzwakten in de loop van de dag. Uiteindelijk bleef er een redelijke winst voor de indices over, de AEX schreef zo'n 1,2 punt aan waarde bij terwijl de DAX op dagbasis 20 punten kon bijschrijven. Al met al een redelijke score dus voor de Europese beurzen die zo de hoop op het verwezenlijken van hun doelen levend houden. Zo noteerde de DAX gisteren nog een nieuwe All Time High en komt de 13.000 puntengrens wel erg dichtbij en blijft de AEX in de buurt van de jaartop rond de 543 punten die zal moeten worden geslecht om het weekdoel van 550 te bereiken.

AEX
De AEX blijft technisch gezien zeer sterk in haar schoenen staan zolang het boven de 538 punten noteert. Deze oude top van 538 punten wordt namelijk gezien als de bovenzijde van de vorige tradingrange waar men na enkele zware maanden wist uit te breken terwijl de 538 ook de oude jaartop is van de index. Een oude dubbele weerstand voor de index nu maar deze lijn zal nu gaan dienen als een van de voornaamste steunpunten voor de index. De BULLS die nu het initiatief in handen hebben zullen de AEX immers niet meer onder de 538 punten willen zien waardoor de koopdruk aanzienlijk zal toenemen wanneer de AEX onder deze 538 grens dreigt te gaan noteren.

De AEX heeft voorlopig dan ook geen enkel signaal afgegeven dat men op de korte termijn richting de onderzijde wil bewegen en vooralsnog wordt de koers bijna dagelijks verder opgehoogd. Ook al zakte de AEX gisteren wat weg, uiteindelijk bleef er toch een bescheiden winst van 1,2 punten over die de AEX tot boven de 541 punten bracht. Hiermee blijft de AEX schommelen rond de weerstandszone van 541/543 punten die de AEX de afgelopen dagen een halt toeroept. De strijd rondom de 541/543 punten houdt nu al zo'n 6 dagen aan en zodoende kunnen we inmiddels spreken van een consoliderende fase voor de AEX waaruit we kunnen opmaken dat er rond de huidige koers wat verkoopdruk ontstaan in de UPtrend. Echter geloof ik niet dat de AEX zwaar te lijden zal hebben onder deze toenemende verkoopdruk, de trend blijft immers opwaarts en dit houdt in dat de BULLS de koers zullen blijven stimuleren. Op de zeer korte termijn kunnen we wat tegenstribbelingen zien zoals afgelopen vrijdag maar uiteindelijk zal de koers de 541/543 grens weten te slechten waarna er een zeer mooie kans voor de AEX ligt om door te stoten tot de 550 weerstand. Dit is voorlopig ook mijn eerste koersdoel voor de AEX.

DAX
Ook de DAX is de afgelopen dagen wat stilgevallen en slaagt er telkens net niet in om de 13.000 grens te bereiken. De index strandde al eens op 12.976 punten, 12.985 punten, 12.993 punten en zelfs op 12.996 punten gisteren. Zodoende heeft de DAX de afgelopen dagen vaak haar All Time High opgehoogd maar een test van de 13.000 punten blijft voorlopig uit. Wat wel opvalt aan de onderzijde is dat de DAX, ondanks de toenemende verkoopdruk richting de 13.000 punten, geen afscheid neemt van de oude jaartop van 12.951 punten. Deze oude jaartop werpt zich op als zeer betrouwbare steunlijn en heeft de DAX nu al een paar dagen weten te beschermen tegen verder koersverlies. Zolang de 12.951 punten de DAX weet op te vangen kan de DAX dit steungebied gaan gebruiken om uitvalsbasis om de troepen te verzamelen en uiteindelijk de 13.000 punten te breken. Dit zal deze week in mijn ogen dan ook vrijwel zeker gaan gebeuren.

Daily AEX:

HourlyDAX:Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia