icon
Technische Analyse

TA: Techdump uitzondering op sterk Wall Street

printPrint

Koersen voor dit artikel: Nasdaq DOW DJ Transp. DAX AEX SP Fut
Er lag een mooie beursdag in het verschiet gisteren, de beurzen klommen langzaam omhoog in Europa en rond de opening val Wall Street stonden er mooie plussen op de borden. Ook de Amerikaanse futures deden leuk mee tot het moment dat de deuren in Amerika werden geopend. Waar alle indices het leuk deden kreeg de Nasdaq een flinke tik te verwerken, de Techaandeeltjes werden in de uitverkoop gedaan en dit zorgde voor een zeer negatieve koersreactie voor de Nasdaq. Opmerkelijk was dat de reactie op deze ontwikkeling met name uit Europa kwam, de winsten verdwenen hier als sneeuw voor de zon en de Europese markten vielen 1% terug. In Amerika reageerden men amper, de S&P 500 bleef de hele dag redelijk vlak noteren terwijl de Dow Jones zelfs 100 pluspunten wist te realiseren. De grote winnaar was echter de Dow Transport die haar goede vorm bevestigde met een koerssprong van 322 punten!! Een stijging van maar liefst 3,33% en dat terwijl de Nasdaq 90 punten verloor en dus 1,3% lager sloot. 

Verder stegen ook de Small Caps in de VS, blijft het GDP in Amerika groeien en dus is de situatie in Amerika nog steeds kerngezond. Enkel de techfondsen deden gisteren dus even gek maar dit is iets wat snel kan worden rechtgetrokken. Er wacht immers een mooie steunzone op de Nasdaq nu van waaruit men kan proberen de 7.000 grens te benaderen.
 


Goed nieuws voor de liefhebbers van Aandelen en Indices: analist Daïm Boscart verzorgti ook signalen op aandelen en indices via de ''TA Trading Aandelen & Indices Service''. U kunt d
it abonnement uitproberen tot 1 februari 2018 voor slechts €39,-. Voor meer informatie zie: 

Europa
In Europa zag het er lange tijd erg goed uit gisteren en na de mooie opwaartse beweging van dinsdag leken de markten zich klaar te maken voor een verdere versnelling naar het noorden. De DAX en de AEX lieten beide leuke plusjes zien en bewogen hiermee verder van de steunzones vandaan. De opening van Wall Street en de onrust die daar ontstond door de zwakke Nasdaq was opvallend genoeg het meeste in Europa te merken. De S&P bleef immers vlak noteren terwijl de Dow Jones en de Dow Transport sterk bleven liggen en zelfs nog wat opliepen. In Europa viel de AEX terug van een mooie plus van 2/3 punten naar een min van twee punten. Hiermee zakte de AEX spijtig genoeg weer door het 50-daags gemiddelde dat rond de 543 punten ligt en dus zien we op slotbasis weer een negatieve ontwikkeling voor de index. Wel bleef de AEX redelijk in de buurt van het 50-MA en dus kunnen we vandaag wellicht alweer een herstel tot boven deze richtingsindicator op de korte termijn zien. 

Voor nu wacht er steun voor de AEX rond de 538/540 punten, dit is het punt waar de AEX al meerdere malen een verdere daling heeft weten af te wenden waarna de 50-MA lijn weer werd opgezocht. Ook nu verwacht ik een dergelijke reactie waarna het 50-MA kan worden doorbroken en het koersdoel van 550 punten kan worden opgezocht. 

In Duitsland zagen we de markt ook flink oplopen gedurende de dag. De Duitse DAX index schreef een mooie plus van dik 130 punten maar daar was was aan het einde van de dag niet heel veel meer van over. De index sloot namelijk 2 puntjes in de plus en zodoende verloor ook de DAX ruim 1% aan koerswaarde als reactie op de techverkoop in Amerika. Wel bleef de DAX index knap boven de 13.000 punten staan wat voor de index een belangrijke steunlijn is. Daarnaast noteert de DAX in tegenstelling tot de AEX wel al geruime tijd boven het 50-MA en de Duitsers blijven deze oplopende steunlijn ook respecteren. De 50-MA lijn heeft gisteren de 13.000 grens doorbroken en daarmee zien we een extra stimulans voor de DAX ontstaan. De Duitsers zullen namelijk proberen boven het 50-MA te blijven noteren en waar deze steunbiedende lijn inmiddels boven de 13.000 punten noteert zien we de ondergrens van de korte termijn trend opwaarts verschuiven. Er ontstaat dus meer druk van onderen en dat zal de DAX moeten helpen om het volgende koersdoel van 13.350 punten te gaan behalen. 

Daily AEX:

Daily DAX:Wall Street

Wat de sessie van gisteren zo bijzonder maakte op Wall Street was dat de markten daar een behoorlijk verschil lieten zien. De divergentie tussen de Nasdaq en de overige indices was levensgroot gisteren helemaal als we de koersuitslagen van het afgelopen jaar bekijken. Waar de Nasdaq 1,3% lager sloot steeg de Dow Jones dus 100 punten en deed ook de Dow Transport het formidabel door 3,3% te plussen.

Met de plus van de Dow Transport is bij mij een grote twijfel weg genomen. Ik was namelijk nogal huiverig over de opwaartse kansen zolang de Dow Transport BEARISH kenmerken toonde op de korte termijn. De index stond immers ruim 3 weken onder het 50-MA maar liep dinsdag al op tot deze 50-MA lijn. De uitbraak van gisteren toont dat er volgens de Dow Theory in ieder geval geen enkele twijfel meer mogelijk is. Zelden heb ik een dergelijke sterke beweging gezien van de Dow Transport die zonder hulp van buitenaf 3,3% in de plus schoot en zelfs een nieuwe ALL TIME HIGH noteerde op 10.090 punten. Met een slot boven de 10.000 punten op 10.070 punten sloot men ook nog eens boven een belangrijke weerstand en dus is het koersbeeld voor de Dow Transport positief omgeslagen. Hiermee leken al mijn twijfels over de Amerikaanse markt verdwenen maar de ontwikkelingen van de Nasdaq gisteren zijn toch zaken om in het oog te houden.

De Amerikaanse techbeurs kreeg gisteren namelijk een flinke klap te verwerken. De techfondsen gingen in de uitverkoop gisteren en door een soort sneeuwbaleffect kreeg de Nasdaq een tikje te verwerken. De index sloot ruim 100 punten lager en daarmee zakte de index weg tot zo'n 6.800 punten. Hier wacht echter wel een belangrijke steunlijn op de Nasdaq en dit steungebied werd gisteren ook even kort getest waarna een deel van het verlies weer werd goed gemaakt. Eerlijk gezegd verwacht ik gezien de marktomstandigheden en de ontwikkelingen op de overige beurzen dat de Nasdaq deze steunlijn zal aangrijpen om snel de geleden verliezen weer goed te maken. Mijn koersdoel op de korte termijn voor de Nasdaq blijft dat ook 7.000 punten die nu na het zetten van een nieuwe hogere bodem prima zou passen binnen het huidige technische plaatje van de UPtrend. 

Daily Nasdaq:

Daily Dow Transport:Daily Dow Jones:Daily S&P 500:Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia