icon
Technische Analyse

TA: 534/544 toegangspoort tot eindejaarsrally AEX

printPrint

In Europa zagen we gisteren een wisselvallig beeld op de beurzen. Plusjes en minnetjes wisselden elkaar af en aan het einde van de dag wist men uiteindelijk sloten alle indices ongeveer vlak af. Enkel de AEX wist een mooi plusje te noteren door 1,5 pluspunt hoger te sluiten. In Amerika deden de beurzen het vanaf het begin eigenlijk wat moeizaam, de indices openden wat lager en enkel de Nasdaq (die maandag veel had verloren) probeerde er wat van te maken. Uiteindelijk tevergeefs want de Dow Jones sloot 110 punten lager en ook de overige indices sloten uiteindelijk in het rood. De belangrijkste speerpunten op het moment blijven de hooggewaardeerde techaandelen die op dagbasis nu de grootste koersschommelingen laten zien en de belastinghervormingen van Trump die steeds verder lijken te vorderen maar waar nog wat haken en ogen aanzitten.

Desalniettemin geloof ik dat het brede beursplaatje nog altijd overwegend positief is. De Amerikaanse indices noteren nog steeds ruim boven de uitbraakzones en daarmee blijft een nieuwe test van de ATH-zones van eerder deze week meer dan mogelijk. Ook in Europa kan men een boost verwachten wanneer de Amerikaanse beurzen aantrekken en de Euro mogelijk nog verder wegzakt tot onder de 1,18.


Goed nieuws voor de liefhebbers van Aandelen en Indices: analist Daïm Boscart verzorgti ook signalen op aandelen en indices via de ''TA Trading Aandelen & Indices Service''. U kunt d
it abonnement uitproberen tot 1 februari 2018 voor slechts €39,-. Voor meer informatie zie: 

Europa
In Europa deed met name de AEX het erg goed gisteren en dit kwam deels door goede prestaties van enkele zwaarwegende aandelen zoals ASML, Unilever en Akzo Nobel maar ook door een sterk presterend Ahold en Altice dat maar liefst 7% herstel toonde gisteren. Uiteindelijk sloot de AEX dan ook 1,5 punt hoger en daarmee boven de 543 puntengrens. Deze puntengrens is in mijn ogen erg belangrijk voor de AEX aangezien het doel uiteindelijk zal zijn om boven de 543/544 punten te sluiten. Hier wachten namelijk twee belangrijke weerstandslijnen die in mijn ogen de laatste serieuze belemmering zijn voor een eindejaarsrally: de bovenzijde van het dalende trendkanaal op de korte termijn & het weerstandbiedende 50-daags gemiddelde. 

Een notering boven deze weerstandszone zou een zeer BULLISH signaal zijn voor de AEX en met een dergelijke koersontwikkeling kan de AEX zich gaan focussen op de eindejaarsdoelen zoals de jaartop van 557,5 of misschien zelfs de 564-top uit juli 2007. Mocht men onverhoopt toch verder afglijden wacht er een behoorlijke steun op de index rond de 540 punten. Deze steunlijn diende ook gisteren als bodemzone voor de AEX waarna men uiteindelijk dus een plusje wist te schrijven. Onder de 540 punten wachten er twee steunlijnen vlak onder elkaar rond de 536&538 punten. Een notering onder de 535 punten zal hoogstwaarschijnlijk een verdere daling uitlokken tot het 200-daags gemiddelde dat inmiddels rond de 526/528 punten noteert. 

De Duitse DAX index had gisteren een behoorlijk lastige DAX maar aan het einde van de sessie in Europa wist de DAX weer wat aan te trekken waardoor de index uiteindelijk netjes vlak sloot. Met een min van 10 punten sloot de DAX slechts een fractie lager en daarmee blijft de Duitse hoofdindex keurig boven de 13.000 punten noteren. Met een slotstand van 13.048 punten bleef de DAX ook knap boven het 50-daags gemiddelde staan waarvan de Duitsers geen afstand lijken te willen nemen. Elke beweging onder het 50-MA wordt voor het einde van de dag opgekocht waardoor de korte termijn trend BULLISH blijft. Dit geldt net zo voor de 13.000 puntengrens die vaak wordt opgezocht en wordt doorbroken maar aan het einde van de dag staat de DAX steevast weer boven deze steunzone. 

Daily AEX:

Daily DAX:Daily Euro:Wall Street

Op Wall Street begint de overtuiging wat weg te zakken. Waar we eerst konden uitgaan van een constant stijgende Dow Jones of zeer beperkte schade op deze index zien we dat de Dow momenteel alweer bijna 400 punten lager staat dan de High van afgelopen maandag. De Dow Jones lijkt zodoende een beetje kwetsbaar te worden maar we mogen natuurlijk niet vergeten dat de index al een hele weg heeft afgelegd. Zolang de Dow Jones boven de 24.000 punten blijft staan blijft de uitbraak poging actief en blijf ik vasthouden aan een koersdoel voor de Dow Jones dat rond de 25.000 punten ligt. Een notering onder de 24.000 punten zou een terugval binnen het bestaande trendkanaal betekenen en daarmee zou de Dow Jones ook de eerstvolgende steunzone rond de 23.750 punten binnen dat trendkanaal kunnen testen.

Ook voor de S&P en de Dow Transport blijf ik BULLISH op de korte termijn. Beide indices hebben onlangs net als de Dow Jones een uitbraak aan de bovenzijde van het al stijgende trendkanaal gerealiseerd. Zolang men boven de oude weerstandslijnen blijft acteren zit er naar mijn mening nog meer in het vat en kunnen de koersdoelen van 2.700 & 10.750 kunnen worden opgezocht.

Voor de Nasdaq ligt het momenteel even iets anders, de techindex had al moeite om opwaarts uit te breken en in tegenstelling tot de overige Amerikaanse indices bleef de Nasdaq de bestaande trend respecteren. We zien de Nasdaq dan ook terugvallen tot de bekende 6.750/6.800 steunzone binnen de huidige trend en men komt hier telkens weer terug. Met een slot van gisteren rond de 6.762 blijft men dus hangen rond deze steunzone en zal het vandaag afwachten zijn hoe men zal reageren. Ik verwacht uiteindelijk dat de steunbiedende niveaus de Nasdaq weer richting de 6.900/7.000 zullen brengen om daar nieuwe ATH-toppen te noteren. Een verdere verzwakking van de koers kan de Nasdaq terug dwingen tot onder de 6.750 punten waarna er al gauw een gat ontstaat richting de 6.600 steun.

Daily Nasdaq:Daily Dow Transport:Daily Dow Jones:Daily S&P 500:Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia