icon
Technische Analyse

TA: Markten bereiken toppen, belangrijke test aanstaande

printPrint

Koersen voor dit artikel: AEX Nasdaq DOW SP Fut Alu Gap DAX
Na een positieve dag op de beurzen waarbij de beurzen weer eens gezamenlijk omhoog bewogen zijn de markten op een belangrijk punt beland. We zien namelijk dat de indices met de winsten van de laatste dagen weer knap zijn terug gekomen tot de vorige toppen die onlangs voor grote verkoopdruk zorgden. Tevens waren deze toppen in vrijwel alle gevallen de tweede, lagere top van 2018 en daarmee gaven de markten destijds aan dat de stemming er dit beursjaar nog niet goed in zit. Voor nu is het dan ook de taak voor bijvoorbeeld de Nasdaq om de vorige top rond de 7.435 punten (nu 7.427 punten) te doorbreken terwijl de Dow Jones en de S&P 500 ook langzaam maar zeker naar de vorige top bewegen. In Nederland zien we bijvoorbeeld de AEX index die nu rond een belangrijk punt noteert, de Nederlandse hoofdindex noteert met een slotstand van 535,22 punten net boven het 200-MA en rondde gisteren een GAPclose af. Ook hier zien we de druk nu wat toenemen aangezien de aantrekkende kracht van de GAP is verdwenen en het 200-MA nog voor wat extra druk omlaag kan zorgen. 

Al met al hebben we een mooie stijging achter de rug maar ik durf nog niet te stellen dat de indices de toppen zullen doorbreken. Politieke instabiliteit en met name de handelstarieven van Trump gooien zo nu en dan behoorlijk roet in het eten wat weer kan zorgen voor grote en volatiele bewegingen.

Goed nieuws voor de liefhebbers van Aandelen en Indices: analist Daïm Boscart verzorgt ook signalen op aandelen en indices via de ''TA Trading Aandelen & Indices Service''. U kunt dit abonnement uitproberen tot 1 mei 2018 voor slechts €39,-. Voor meer informatie zie: 

Europa
De Europese indices hebben dus een mooie opwaartse reactie achter de rug na de onrust die was ontstaan naar aanleiding van de handelsbelemmeringen van Trump. Zo zagen we de AEX voor de tweede keer in een relatief korte periode terugvallen tot 516 punten. Hier hebben we vervolgens net als in begin februari een sterke opwaartse reactie gezien die de AEX weer in een rap tempo heeft terug gebracht tot 535 punten. Deze ontwikkeling is weliswaar overwegend positief maar toch blijf ik voorzichtig betreffende de kansen voor de AEX de komende dagen. We zien namelijk een weerstand-biedende 200-MA lijn rond de huidige koerszones terwijl gisteren ook nog een GAPclose rond de 535,25 punten werd afgesloten. Dit betekend dat de neerwaartse druk op de AEX door twee technische indicatoren wordt opgeschroefd. Verder zien we dat er nog een aantal zaken spelen voor de AEX die aandacht vragen: de AEX blijft onder de horizontale weerstand van 535 punten staan terwijl de AEX ook onder het opwaartse trendkanaal blijft noteren en de 50-MA lijn langzaam richting het 200-MA kruipt (death-cross).

Daily AEX:

Daily DAX:Wall Street
Op Wall Street zien we de Amerikaanse indices opnieuw richting de topzones lopen. Op het moment is het echter enkel de Nasdaq die rond de vorige top noteert aangezien deze index de afgelopen weken vooruit loopt op de rest van de wereld. De techindex blijft hot en we zien dat deze ook tijdens de zorgen om staal en aluminium (industrie) wat beter gespaard bleven en ook direct weer werden opgekocht toen de koersen wat herstelden. 

Voor de ontwikkelingen op Wall Street dienen we nu ook goed naar de Nasdaq te kijken. De Nasdaq noteert namelijk rond de 7.430 punten waar exact de vorige top van de index wacht. Exact 1% boven deze top wacht de ATH van de Nasdaq rond de 7.505 punten. Het koersgebied van 7.430-7.500 punten is voor nu een zeer interessant koersgebied voor de Nasdaq aangezien we wederom het recordgebied naderen. Aan de andere kant zien we de Dow Jones en de S&P 500 nog wel wat verder van deze topzones staan. Dit heeft met name met de sectoren van de onderliggende waarden binnen de indices te maken. De techfondsen doen het nu erg goed en hebben een mooi groeipotentieel waar men toch wat zenuwachtig wordt wanneer we het bijvoorbeeld over industrie hebben die zullen gaan lijden door handelsbeperkingen en tarieven.

Daily Dow Jones:Daily S&P 500:Daily Nasdaq:Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia