icon
Technische Analyse

TA: Markten veren op na test 200-MA SPX

printPrint

Koersen voor dit artikel: DOW SP Fut AEX DAX SP500 Nasdaq H.SENG Shanghai
De beurzen veren weer wat op nadat de markten afgelopen vrijdag de steunniveaus rond het 200-daags gemiddelde hebben getest. Met name de meest toonaangevende S&P 500 index belandde afgelopen vrijdag rond haar 200-daags gemiddelde en als reactie hierop zagen we de markten wat aansterken. Een duidelijke reactie die we de afgelopen weken ook al meer hebben gezien: een terugval tot de 200-MA lijnen waarna een opwaartse reactie volgde. Natuurlijk helpt het dat in Amerika eindelijk wt positieve berichten naar buiten kwamen afgelopen weekend waarbij centraal stond dat men tracht er op een normale manier uit te komen met China en een handelsoorlog wil afwenden. Na de eerdere berichten die Trump de wereld in had geslingerd was dit toch ineens wel een wat gematigde toon wat beleggers toch enigszins gerust wist te stellen waardoor de Amerikaanse beurzen intraday wat konden oplopen gisteren.

Ook vandaag zien we dat de futures in de nachtuurtjes mooi zijn opgelopen, een nieuwe groene dag lijkt aanstaande en we gaan aan de hand van de grafieken dan ook eens kijken waar de koersdoelen op de korte termijn wachten..
 

Goed nieuws voor de liefhebbers van Aandelen en Indices: analist Daïm Boscart verzorgt ook signalen op aandelen en indices via de ''TA Trading Aandelen & Indices Service''. U kunt dit abonnement uitproberen tot 1 JUNI 2018 voor slechts €39,-. Voor meer informatie zie: 

Europa
In Europa zagen we een, in mijn ogen, zeer opmerkelijke sessie. Afgelopen vrijdag leverden de Amerikaanse beurzen na het sluiten van Europa namelijk ontzettend veel beurswaarde in waardoor een matige opening in Europa kon worden verwacht. De Europese indices liepen namelijk ruim 2% achter ten aanzien van de nabeurs daling in de VS. Tot mijn verbazing trok men zich niet al te veel aan van de Amerikaanse handelsspanningen waardoor er zelfs een hogere opening werd gerealiseerd. Uiteindelijk zagen we hierop een bewegelijke sessie in Europa met plussen en minnen maar aan het einde van de rit wisten de beurzen een kleine plus binnen te slepen. Toch een knappe prestatie aangezien de Amerikaanse indices wat afzwakten.

Wat hiermee duidelijk wordt is dat de divergentie tussen beide markten wat kleiner wordt. De ongelijkheid die eerder tussen beide markten ontstond wordt langzaam maar zeker weer rechtgetrokken door een Europa wat iets sterker oogt dan voorheen terwijl de VS juist wat aan het kwakkelen is. 

Wat duidelijk zichtbaar is geworden op de technische grafieken van de AEX en de DAX is dat de Europese beurzen aan het uitbreken zijn aan de bovenzijde. De negatieve houding is verloren gegaan en de markten proberen langzaam de weerstandsniveaus aan de kant te zetten. Zo zien we bijvoorbeeld dat de AEX na een lange lastige periode waarbij de steunlijn van 517 punten tot driemaal werd getest nu toch aan de bovenzijde uitbreekt. De AEX noteert immers weer fier boven de 200- en 50-MA lijn en geeft daarmee aan dat er nadrukkelijk wordt gezocht naar betere koersstanden. Zo is de 541 weerstand al twee keer getest en lijkt het slechts een kwestie van tijd alvorens men richting de 550 punten kan gaan bewegen.

Ook de DAX ziet er positief uit, de Duitse hoofdindex is boven het dalende trendkanaal gekomen en kan hiermee een groot koerspotentieel benutten. Zo wachten er nu kansen om verder opwaarts te ontwikkelen tot 12.500 of zelfs 12.650 punten. 

Daily AEX:

Daily DAX:Wall Street
In Amerika kenden de beurzen gisteren een mooie voortvarende start. Na opening zagen we de markten wat twijfelen maar al snel werd de richting gekozen: omhoog. De Dow Jones telde op een gegeven moment zelfs bijna 450 winstpunten en het leek een zeer mooie sessie te worden.

Aan het einde van de sessie bleek echter dat de verkoopdruk nog steeds de markten in bedwang houdt. Zo moest de Dow Jones in de laatste handelsmomenten van de dag toch veel van haar winst inleveren en bleef er ''slechts'' 50 punten over van wat eerder 450 mooie winstpunten waren. Ook de SPX en de Nasdaq gaven aan het einde van de sessie redelijk wat prijs maar na het sluiten van de markt kwam dit er gedurende afgelopen nacht eigenlijk allemaal weer bij. 

Het spel duurt zo voort: twijfel en onrust maar bij noteringen rondom de 200-MA lijn zien we de markten toch redelijk snel en voorspelbaar weer opveren. Zodoende blijven de opwaartse kansen intact maar kunnen we stellen dat we eigenlijk zijwaarts handelen in een vastgestelde bandbreedte van zo'n 3%-4%. Hierin zien we felle dalingen en snelle stijgingen, met name in de VS. Hier zullen we proberen op in te spelen met snelle acties waarbij we duidelijke en strakke doelen en stop-loss niveaus instellen. 

Daily Dow Jones:

Daily S&P 500:Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia