icon
Technische Analyse

AEX ziet er sterk uit, op naar de 558?

printPrint

Koersen voor dit artikel: AEX ASML DOW SP Fut Unilever Philips Nasdaq Shell Gap ING DAX
De AEX doet het goed momenteel en weet steevast de opgebouwde winst te verdedigen, de 550 punten lonk waar er een GAP van februari open ligt en wordt gedicht momenteel. Belangrijker is nu wat er rondom die 550 punten zal gebeuren want als de AEX uit weet te breken dan zien ik wel mogelijkheden om richting de 558 punten te geraken. Een analyse van de AEX index waar we op gaan handelen de komende dagen via Systeem Trading ...

De AEX ligt er goed bij als we de dag grafiek bekijken maar als ik op weekbasis (weekgrafiek) de index bekijk dan zal er nog wat meer bij moeten komen om ook op de mid-lange termijn naar positief te draaien. Daarom kijk ik nu vooral naar de 558 punten waar er behoorlijk wat weerstand wacht, dat wordt voor de AEX hoe dan ook een zeer belangrijk punt om naar uit te zien en ik denk dat het zeker tot de mogelijkheden behoort de komende weken of zelfs op wat kortere tijd. De AEX heeft dus nog 10 punten te gaan gezien het slot van vrijdag (13 april), mogelijk kan ik daar wat mee gaan doen met een positie in die richting. Maar die 558 punten wordt wel een moeilijk punt, als de AEX daar geraakt zullen we vooral om ons heen moeten kijken wat veel andere indices gaan doen, ik heb het dan over de Dow Jones, de S&P 500, de Nasdaq en vooral ook de DAX. En ja, dat is belangrijk, ook voor de AEX index want als de rest niet uitbreekt dan zullen we hier waarschijnlijk ook stilvallen. Daarom richt ik me ook eerst op die 558 punten, een doel op zich.

Naast de technische waarnemingen kijk ik ook uit naar de cijfers van de belangrijke en daardoor zwaar wegende bedrijven zoals ASML, Shell, ING, Unilever en Philips. De komende weken druppelen die binnen, ASML is de eerste in de reeks komende woensdag voorbeurs (18 april) en we zijn zeer benieuwd hoe die vallen. De vorige kwartaalcijfers zorgden steevast voor een behoorlijke rally bij het aandeel ASML, dat kan voor het korte verloop bij de AEX voor extra beweging zorgen.

Alles bij elkaar bekeken, de AEX kan door de 550 punten breken, er ligt dan een mooi gat open tot de 558 punten en we krijgen mogelijk door ASML woensdag een extra impuls om snel richting het doel te geraken. Daarbij moet de rest natuurlijk ook meedoen maar ook daar liggen de kansen nu voor het grijpen, zeker als er een uitbraak boven de hoogste standen van vrijdag (13 april) komt. Positief verloop dus en al een heel mooi herstel vanaf de bodem die duidelijk op 517 uitkwam eind maart. Natuurlijk moeten we ook naar beneden kijken want als de markt, en vooral Wall Street, er niet in slaagt om ook uit te breken naar boven dan moeten we bij de AEX vooral naar de 551-542 punten kijken en er wacht nu een MEGA steun rond de 535-536 punten waar het 50- en 200-MA wachten. Ik ga voorlopig nog uit dat de kansen omhoog wat beter zijn dan dat de AEX weer fors terug zal vallen. Als het kan zal ik daarop anticiperen, hoe ik dat zal doen ziet u hieronder, en u kunt dus mee door lid te worden, dan staat u meteen al op onze ledenlijst en krijgt u de signalen op tijd binnen.

Handelen op de AEX index?
Om op de AEX te handelen kan dat prima met ons abonnement Systeem Trading waar we met €1500 werken, posities op de AEX nemen we daar op met een gemiddelde inleg per positie tussen de €750 en de €1100, dat hangt af van de aantallen die ik kies, meestal 350 tot 500 stuks en dan Boosters, een mooi product van BNP Paribas met veel minder risico dan CFD's of opties. Ik werk al 12 jaar met Turbo's en Boosters zodat u die ervaring goed kan gebruiken. De komende dagen doen we wat met de AEX, u kunt meedoen door lid te worden. Dan krijgt u per mail en SMS direct de juiste informatie met de fondscode en aantal dat u best kunt kopen. Inschrijven kan via de aanbieding tot 1 JUNI voor slechts €39 om in ieder geval kennis te maken met onze manier van werken. 

Inschrijven kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop/abonnement/aex-systeemtrading.html

AEX dag grafiek:


AEX week grafiek:


Met vriendelijke groet,

Guy Boscart

Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia