icon
Technische Analyse

TA: Start cijferseizoen en hogere beurzen

printPrint

Koersen voor dit artikel: AEX DOW DAX Goldmsachs SP Fut Citigroup Heineken Nasdaq ASML JP
Ondanks alle spanningen op politiek, geopolitiek en economisch vlak blijven de beurzen toch oplopen. Waar de spanningen de afgelopen weken voor wat negatieve reacties op de handelsvloer zorgden zien we nu een duidelijke verandering in het reactievermogen van de handelaren. Die duwen de markt vanmorgen alsnog omhoog ondanks het feit dat de Amerikaanse troepen dit weekend raketten naar Syrië stuurden. De US Futs liepen vannacht mooi op en staan ongeveer een half procent hoger, een knappe reactie van de markt dus die ik eerlijk gezegd niet zo had zien aankomen gezien de hyper-sensitiviteit van de markten de laatste weken. Maar goed, de boodschap lijkt nu duidelijk: na meerdere aanvallen van de beurzen op super belangrijke steunniveaus is de conclusie dat men verder omhoog wil voor nu. Wellicht heeft dit ook deels met het cijferseizoen te maken waarmee beleggers de laatste jaren enorm mee zijn verwend. Vrijwel elk jaar en elk kwartaal hebben we prachtige winstcijfers mogen zien en wellicht neemt men vast een voorproefje op wat komen gaat. 
 

Goed nieuws voor de liefhebbers van Aandelen en Indices: analist Daïm Boscart verzorgt ook signalen op aandelen en indices via de ''TA Trading Aandelen & Indices Service''. U kunt dit abonnement uitproberen tot 1 JUNI 2018 voor slechts €39,-. Voor meer informatie zie: 

Europa
Deze week start het cijferseizoen en zoals ik al zei is dat een leuke periode waarbij we een kijkje krijgen in de keuken van  bijna alle beursgenoteerde bedrijven. Zo zullen omzetten, winst & verlies naar buiten komen en kunnen we tevens zijn welke onderdelen, deelmarkten en regio's goed presteren. Zodoende kunt u strategisch het een en ander leren over deze periode maar kunt u natuurlijk ook zien welke bedrijven nou werkelijk de centen waard zijn.

Zoals u gewend bent trappen de Amerikaanse banken het cijferseizoen af en die begonnen vrijdag met wat mooie cijfers voor Wells Fargo, Citigroup en JP Morgan Chase. Daar komt vandaag nog BoA bij terwijl morgen Goldman Sachs met nog een andere rij aan Dow-aandelen aan de beurt is. Leuke verrichtingen dus op de beurzen en zeker de moeite waard om deze getallen eens flink onder de loep te nemen. 

Voor de Europese beurzen begint de cijferstroom vanaf woensdag als ook ASML & Heineken hun cijfers naar buiten brengen. 

Voor nu ziet het er eigenlijk zeer goed uit voor de Europese beurzen. Enerzijds zien we dat men zich weinig aantrekt van de ''Amerikaanse problemen'', zo reageerde de Europese beurzen al amper op de economische dreiging vanuit de VS maar lijkt men nu ook niet te zwaar te tillen aan een verder oplopende spanning met Rusland, Iran en Syrië. Zo hebben we eigenlijk zelfs een zeer mooie en sterke beweging gezien voor de AEX die een reeks aan groene beursdagen heeft neergezet en daarmee een mooie opwaartse uitbraak heeft geforceerd. 

De AEX heeft afgerekend met de oude topzone van 535/537 punten waar we een zeer sterke weerstand zagen doordat het 50- & 200-daags gemiddelde daar samen kwamen terwijl er ook twee belangrijke toppen rond dit punt lagen. Met 5 groene candles in 6 sessies heeft de AEX een zeer krachtige beweging achter de rug en heeft men op een overtuigende manier duidelijk gemaakt dat me klaar is om weer te herstellen. Met de huidige opzet kan men binnen zeer afzienbare tijd weer richting de koersniveaus van 558/564 punten bewegen om daar de topniveaus van begin dit jaar weer op te zoeken. 

Ook in Duitsland zien we dat de DAX een goede serie neerzet. Men is uit het dalende trendkanaal gebroken en heeft inmiddels zelfs het 50-daags gemiddeld achterhaald en noteert nu rond de 12.500 punten. Een kleine verbetering van ruim 1% tot 1,5% is nodig om door te stoten tot het 200-MA waarna ook in Duitsland de vlag weer even uit kwam. Het lijkt er op dat dit deze week al kan gaan gebeuren waarna de Europese indices het grootste struikelpunt aan de kant hebben gezet..


Daily AEX:

Daily DAX:Wall Street
In Amerika zien we nu dat de drie grote indices zich eigenlijk allemaal hetzelfde gedragen. De markten hebben een lastige fase achter de rus waarbij we zelfs korte tests van het 200-MA hebben gezien. Vervolgens zijn de markten wat opgekrabbeld en probeert men zich nu weer te ontwikkelen tot boven het 50-MA.

Alle drie de indices zijn nu rond dit punt aanbeland en ik geloof ook dat men deze keer zal besluiten verder opwaarts te bewegen. Gezien de economische condities is er eigenlijk geen aanwijsbare reden te geloven dat bedrijfscijfers zullen tegenvallen waardoor de markt de komende week en de weken daarna een boost kan krijgen. Dit zal de markten over het ''dode punt'' (lees 50-MA) moeten helpen waarna men zich weer kan focussen op verdere koersverbeteringen en wellicht zelfs herstelpogingen tot de ATH-niveaus.

Daily Dow Jones:

Daily S&P 500:Daily Nasdaq:Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia