icon
Technische Analyse

TA: AEX 558? ABN, ASML en Philips kansrijk.

printPrint

Koersen voor dit artikel: ASML AEX Philips DAX ABN Amro SP500 SP Fut
De beurzen deden gisteren weliswaar een stapje terug maar over het algemeen ziet het er nog steeds erg hoopvol uit op de internationale beurzen. Zo zien we zowel in Europa als in Amerika dat de markten nog mooi binnen de opgaande beweging op de korte termijn noteren wat kansen biedt voor de komende dagen. De strubbelingen van gisteren en vanmorgen lijken slechts op een kleine oneffenheid op het pad naar volledig koersherstel voor zowel de Amerikaanse als de Europese indices. Deze opwaartse ontwikkelingen worden gesteund door mooie Macro-Economische cijfers terwijl ook de bedrijfscijfers nu erg mooi ogen. De economische motor draait dus op volle toeren en daar profiteren beleggers, bedrijven en overheden allemaal van.
 

Goed nieuws voor de liefhebbers van Aandelen en Indices: analist Daïm Boscart verzorgt ook signalen op aandelen en indices via de ''TA Trading Aandelen & Indices Service''. U kunt dit abonnement uitproberen tot 1 JUNI 2018 voor slechts €39,-. Voor meer informatie zie: 

Europa
Op de Europese markten zien we nu dat de markten bezig zijn met een sterke beweging waar nu aan de bovenkant wat weerstand ontstaat. Zo heeft de AEX na een reeks van zeer mooie opeenvolgende groene candles nu wat weerstand ondervonden rond het beoogde doelgebied van 550/558 punten en blijft nu even rond de 550 punten schommelen.

Tegelijkertijd zien we dat de Duitse hoofdindex de DAX ondanks meerdere pogingen nog niet boven het 200-daags gemiddelde is weten te komen. Wel dienen we te zeggen dat de DAX zich binnen een zeer korte tijd bijna 1.000 punten te pakken heeft en dus kunnen we spreken van een opmerkelijk sterk koersherstel daar. Hulde dus aan de DAX en eigenlijk is het wachten op de volgende sprong van de Amerikaanse indices alvorens de DAX en de AEX deze weerstanden rond de 550/558 & 12.500/12.660 achter zich kunnen laten.

In dat geval kunnen de beurzen zich opmaken voor een herstel richting de niveaus van begin dit jaar toen de DAX richting de 14.000 punten bewoog en de AEX rond de 570 punten noteerde. 

Kijkend naar de Amerikaanse kansen pak ik graag de toonaangevende SPX inde erbij. De brede vertegenwoordiging van de Amerikaanse fondsen van de SPX geeft een goed beeld van de situatie aldaar. Hier zijn we dat er wat twijfel zit in de markt met lagere toppen en hogere bodems maar dat men nu bezig is met het zoeken naar de weerstandslijn aan de bovenzijde om daar wellicht een nieuwe lagere top te noteren. Dit spel zal rond de 2.730/2.750 punten plaatsvinden. Indien we boven deze stand breken is er sprake van een serieuze uitbraak en kunnen we nog wat vuurwerk in de VS gaan verwachten en dus ook in Europa.

Hieronder bespreek in ook de kansen van 3 individuele fondsen binnen de AEX: ASML, ABN Amro en Philips.


Daily AEX:

Daily DAX:Daily SPX:Aandelen: ABN, ASML en Philips mooie koopkansen

Aangezien ik een stijging op de korte termijn verwacht heb ik een drietal kansrijke fondsen voor u geselecteerd en bestudeerd aan de hand van technische analyse.

Bij Philips zien we een duidelijke uitbraak en een draai van de trend nu het fonds ruim boven de €32,- noteert en zelfs al €33,- op de borden heeft gezet. Hier nu kansen tot het niveau van €34/€36.

ABN Amro leek af te gaan haken toen het fonds door enkele belangrijke steunniveaus zakte en ook de MA-lijnen (50 & 200) achter zich liet. De herstelbeweging van de laatste dagen heeft ABN echter weer boven deze niveaus gebracht en daarmee ligt de weg richting de €28,5 eigenlijk weer helemaal open. Mooie koopkans ABN op het moment dus met een beperkte downside aangezien de omschreven situatie na een daling van 2% eigenlijk alweer is veranderd.

ASML kreeg gisteren een flinke tik maar dit brengt natuurlijk ook kansen met zich mee. Het fonds noteert ineens weer rond de €158,- en test daarmee de onderzijde van de oplopende trend. Dit is de afgelopen maanden een aantal keer eerder gebeurt waarna we een sterke opwaartse reactie hebben gezien. Ik twijfel er eigenlijk niet aan dat dit nu opnieuw zal gebeuren en dus is ASML een koopje met een duidelijke stop rond de €155,- waar op dat moment zelfs aan short mag worden gedacht. 

Daily Philips:

Daily ABN AMRO:Daily ASML:Daily S&P 500:Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia
<-- pushup - yes -->