icon
Technische Analyse

TA: Bewogen dag op Wall Street zaait verwarring, UNI Short?

printPrint

Koersen voor dit artikel: DOW AEX SP Fut Unilever DAX Nasdaq CAC Mid-Small
De Europese beurzen waren gisteren gesloten ivm Labour Day, een feestdag in het teken van de arbeid die de samenleving en de economie veel hebben gebracht in het verleden en nog steeds het vieren waard is in veel landen. In Nederland doen we eigenlijk niet mee aan dit tafereel maar landen als Duitsland & Frankrijk staan nog steeds stil bij deze dag en dus reden voor Europese beurzen om de deuren gesloten te houden gisteren. In Amerika ging alles wel gewoon door aangezien men daar de dag van de arbeid in september viert.

We hebben een zeer volatiele sessie gezien in de VS en zo'n 3 uur voor het sluiten van de markt leek het er nog op dat de markten negatief zouden sluiten. De Dow Jones stond zo'n 350 punten in de min terwijl de S&P en de Nasdaq ook tegen lelijke verliezen aankeken. Uiteindelijk werd er een zeer sterke inhaalslag gemaakt en wisten de S&P en de Nasdaq in de plus te sluiten, de Dow Jones bleef haken op 65 verliespunten maar met de eerdere schade van 350 punten in het achterhoofd zullen de BULLS zich de morele winnaar voelen na deze sessie..
 

Goed nieuws voor de liefhebbers van Aandelen en Indices: analist Daïm Boscart verzorgt ook signalen op aandelen en indices via de ''TA Trading Aandelen & Indices Service''. U kunt dit abonnement uitproberen tot 1 JULI 2018 voor slechts €39,-. Voor meer informatie zie: 

Europa
In Europa bleven de markten gesloten gisteren en dus mogen we morgen wat vuurwerk bij de opening van de beurzen verwachten. Nabeurs (Europa) leverden de Amerikaanse beurzen namelijk al hun winsten in en sloot men toch met een lelijke min af terwijl gisteren ook een duik omlaag werd ingezet. De ''Damage-Control'' van de Amerikanen heeft uiteindelijk de schade zeer weten in te perken maar per saldo loopt Europa dus nog wat voor op de VS. Zodoende verwacht ik op dat gebied zeker wat verkoop-prikkels die de Europese beurzen wat kunnen indammen.

Verder wacht er morgen natuurlijk het rentebesluit van de FED. Dat de rente nog een keer omhoog zal gaan dit jaar is vrijwel een zekerheid maar de hamvraag ligt voor beleggers bij de totaliteit aan renteverhogingen in 2018. Men zette voor dit jaar in op 3 stuks maar links en rechts gaan er stemmen op dat er wel eens 4x kan worden opgeschroefd dit jaar. Iets om in de gaten te houden dus zeker waar beleggers liever geen renteverhogingen zien aangezien de stroom naar ''veiligere'' rentegebonden producten toe zal nemen. Geld dat uit de markten vloeit en voor een kleine dip kan zorgen op de korte termijn maar zeker op de wat langere termijn wanneer we stelselmatige verhogingen gaan zien..

Op technisch gebied is er natuurlijk ook nog genoeg aan te merken op de Europese beurzen. Zowel de DAX als de AEX hebben de afgelopen sessies laten zien dat er weinig speling aan de bovenzijde van de grafieken zit en er een forse weerstand is opgedoken. De AEX worstelt met de grens van 558 punten terwijl de DAX niet voorbij de 12.600 weet te komen laat staan weerstand van 12.660 punten die zeer fors is aangezien dit het 200-MA betreft. We zien nu een lange consolidatie aan de bovenzijde in Europa en het gezegde luidt: Flat tops make markets drop.. let dus op dit gegeven aangezien dit een signaal is van besluiteloosheid in Europa waar de beurzen normaliter hadden moeten doordrukken. Men houdt de hand op de knip en dat is niet goed voor de opwaartse kansen in Europa. Stel de doelen voor nu dus even naar beneden bij: de AEX kan even terug richting de 538 punten waar het 50- en 200-MA wachten terwijl de DAX richting de 12.000 punten terug kan wanneer het er niet in slaagt de horde van 12.600/12.660 punten te nemen.

Voor de AEX geldt overigens dat er ook een tweetal zwaargewichten op het punt staan om te gaan kantelen, RDSA en Unilever hebben veel mooie winsten behaald dat er waarschijnlijk wel wat af kan. Met name Unilever test een kritiek punt op de dagchart waarbij mijn blik op de grafiek zegt dat het 200-MA de koers wat gaat drukken. Voor uw beeldvorming heb ik ook een grafiek voor Unilever bijgevoegd..

Daily AEX:

Daily Unilever:Daily DAX:Wall Street

Op Wall Street kunnen we opnieuw een mooi spektakelstuk gaan verwachten. We hebben cijfers, analyses en de FED die morgen allemaal voor vuurwerk kunnen zorgen. Daarnaast hadden we vannacht wat Chinese cijfers op het programma en zien we ook dat er macro-cijfers uit Europa komen vandaag. Ook het feit dat Europa weer meedoet vandaag zal voor extra volume zorgen en dat op het moment dat er kleur moet worden bekend. De bandbreedtes op de beurzen in Amerika worden smaller en smaller, men heeft de 200-MA lijnen al een lange poos niet serieus gebroken en respecteert deze lijnen die oplopen maar de dalende trendlijnen over de toppen beginnen de Amerikaanse belegger nu in het nauw te drijven.

Zolang de trend wordt gerespecteerd zal uiteindelijk het 200-MA opnieuw worden getest en wellicht zelfs gebroken. Op dat moment is het nu wachten, breken we uit aan de boven of onderzijde? Ik kan daar geen pasklaar antwoord op geven maar na de test van de bovenste trendlijnen waarbij men niet kon doordrukken is een nieuwe poging aan de onderzijde (200-MA) het meest logische vervolg. Zodoende kijk ik voor nu naar beneden in de VS waar de markten een belangrijke steunzone kunnen gaan opzoeken..

Daily Dow Jones:

Daily S&P 500:Daily Nasdaq:Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia
<-- pushup - yes -->