icon
Technische Analyse

TA: Wall Street in extase door Apple en Buffett

printPrint

Koersen voor dit artikel: DOW Apple DAX AEX SP Fut Nasdaq SP500
De Amerikaanse beurzen sloten afgelopen vrijdag knap hoger af, zo behaalde de Dow Jones een winst van ruim 300 punten. Dat terwijl de Amerikaanse markten eerder op de dag nog tegen een verlies aankeken, zo leverde de Dow Jones zo’n 150 punten in en deed de algehele markt het matig in navolging van zwakke werkgelegenheidscijfers in de VS. Deze negatieve ontwikkeling werd echter in een keer weggewerkt door de uitlatingen van superbelegger Buffett die stelde veel aandelen Apple te hebben aangeschaft gedurende de afgelopen maanden en zodoende zorgde dat ervoor dat de tech fondsen samen met Apple de beurs knap deden stijgen. Met een zeer sterke week van Apple werd de schade van de daling eerder op de week helemaal weggewerkt en wisten de beurzen sterk te sluiten. Deze week staat er opnieuw veel op het programma en kunnen de beurzen weer een turbulente tegemoet zien met veel volatility en spanningen.
 

Goed nieuws voor de liefhebbers van Aandelen en Indices: analist Daïm Boscart verzorgt ook signalen op aandelen en indices via de ''TA Trading Aandelen & Indices Service''. U kunt dit abonnement uitproberen tot 1 JULI 2018 voor slechts €39,-. Voor meer informatie zie: 

Europa
In Europa hebben we aan het einde van vorige week een interessante ontwikkeling gezien. De AEX bleef wat besluiteloos rond de 554/558 punten liggen en hield daarmee stand met het consoliderende verloop van de afgelopen weken. De Duitse buurman, de DAX, deed het een stuk wilder gedurende deze dagen en brak zelfs uit boven het 200-daags gemiddelde afgelopen donderdag. Een mooie ontwikkeling daar aangezien de DAX hiermee eindelijk wat ruimte zou moeten krijgen om verder opwaarts te bewegen. 

Echter zien we nu voor beide markten dat er een behoorlijke weerstandszone zit aan te komen namelijk de oude bodemloze van begin dit jaar/eind vorig jaar. Toen bodemde de AEX telkens uit rond de 558 punten terwijl de DAX met 12.850 een betrouwbare steunzone te pakken had. Zoals u weet zijn deze oude steunlijnen in de toekomst te identificeren als weerstanden en mogen we nu dan ook, ondanks de uitbraak voor de DAX, wat verloopdruk in Europa gaan verwachten. 

Daarnaast heeft de beweging van afgelopen vrijdag veel weg van een “false move”, een beweging waarbij de beurzen overdreven sentiment laten zien in dit geval door het PR-praatje van Buffett aangaande Apple. Natuurlijk wist hij wat deze opmerkingen met de prijs van Apple ging doen en het aandeel bereikte zelfs de hoogste stand ooit vrijdag. Of deze prijs te handhaven zal zijn zullen we deze week wel zien maar een snelle verkoopsgolf in de techfondsen kan de markten in zijn geheel flink weer naar beneden duwen.

Wall Street
Daarnaast zien we dat men in Amerika net als in Europa flink onder druk staat. De DJI en de S&P staan opnieuw op een belangrijk punt op de grafiek en daarbij zien we met name dat de Dow Jones opnieuw de dalende trendlijn aan de bovenzijde van het trendkanaal test. Begin vorige week gaf de test van dit niveau een snelle neerwaartse verkoopbeweging aan en ook nu verwacht ik dat de Amerikaanse hoofdindex snel zal moeten gaan inboeten om opnieuw de bodems te testen. Dit spelletje “Ping-Pong” is nu al een tijdje gaande en lijkt nog wel even door te zetten totdat de trendlijn en de 200-MA lijn elkaar tegenkomen of dat een van deze twee lijnen definitief wordt doorbroken. 

De huidige koersniveaus tonen een opwaartse doorbraak als mogelijk maar gezien de standen van enkele technische indicatoren zoals de MACD en de RSI valt dat nog te betwijfelen. Ook door de bekende weerstandslijnen kan er verkoopdruk ontstaan. Voor nu ga ik dan wederom uit van een terugval richting het 200 daags gemiddelde dat ruim 500 punten onder de huidige koers ligt. Vorige week kwam deze lijn al nadrukkelijk onder druk te staan en werd zelfs bijna gebroken. Enkele grote partijen hebben de Dow tot nu kunnen beschermen voor een echte neerwaartse doorbraak en een “BEAR-market” maar of deze opwaartse prik te handhaven is? Ik denk van niet..


Daily AEX:


Daily DAX:


Daily Dow Jones:


Daily S&P:


Daily Nasdaq:


Met vriendelijke groet,
Daïm Boscart | US Markets

Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia
<-- pushup - yes -->