icon
Technische Analyse

TA: AEX Bezig aan fenomenale reeks, DAX eindelijk boven 13.000

printPrint

Koersen voor dit artikel: AEX DAX Shell Unilever Philips H.SENG Shanghai Ahold ASML
De Europese markten zijn de afgelopen weken bezig met het bewerkstelligen van een zeer knap staaltje koersherstel en ook in Amerika lijken de markten er weer volledig bovenop te komen. De dip van de afgelopen maanden lijkt aan de kant gezet aangezien de geopolitieke spanningen verdwijnen, Trump en China elkaar nog redelijk in bedwang weten te houden en bovenal omdat de cijfers redelijk goed zijn. De productie, inflatie, werkgelegenheid en bedrijfscijfers blijven goed en dat geeft de burger, en nog belangrijker: de belegger moed. Zodoende zien we stijgende koersen op alle indices waar verschillende sectoren het goed doet. Tech beweegt weer naar de recordniveaus terwijl de oliefondsen goed boeren bij de ontzettend sterk oplopende olieprijzen. 

Kortom: het is prijs op de beurzen en dat zien we vooral bij onze eigen mooie AEX index. AEX
Eerlijk is eerlijk, we zijn af en toe wat pessimistisch geweest en daar was in mijn ogen ook alle reden toe maar wat heeft de AEX een mooi herstel op de mat weten te leggen. De index liep begin april nog achter de feiten aan met een overwegend matige score van 516 punten. Ter vergelijking: de AEX noteert nu nog geen 1,5 maan later rond de 570 punten en snelt daarmee richting de recordtop van dit jaar en tevens de hoogste beursstand voor de index sinds 2001. 

Ook de overige indices in Europa en Amerika doen het goed maar de index steekt er met kop en schouders boven uit doordat een aantal sterkhouders binnen de index een erg opmerkelijke reeks achter de rug hebben. ASML, Royal Dutch Shell, Philips, Unilever en Ahold hebben allen om verschillende redenen een verschrikkelijke sterke stijging achter de rug en dat zorgt voor de volgende grafiek waar u vooral moet opletten op de volgende feiten:
  • Van de laatste 31 sessies sloot de AEX er 27 af met een groene candle (Positief dag sentiment)
  • De AEX is bezig met 11 groene candles op rij te vormen ofwel, we sluiten al 11 dagen op rij hoger dan we begonnen zijn.
Zodoende oogt de grafiek van de AEX gewoon heel erg lekker en blijf ik bullish voor de index, de volgende horde die we dienen te nemen is die van 572 punten waarna de AEX richting de 582 punten kan bewegen en wellicht de 600 punten kan gaan aantikken..

Daily AEX:DAX
De Duitse DAX index heeft ook een sterke periode achter de rug waarbij de index zich knap heeft teruggevochten. Een notering onder de 12.000 punten en dus ook onder de 50- en 200-MA lijn hielden de DAX lang in het gareel maar nu lijkt de stier toch losgebarsten in Frankfurt. 

In een paar weken tijd is de afstand tot de 13.000 puntengrens namelijk helemaal weggewerkt en de DAX noteert na een periode van consolidatie rondom die 13.000 punten nu hierboven. Kortom: het is feest in Duitsland want de DAX is aan het uitbreken wat vanzelfsprekend een positief effect zal gaan hebben op de overige EU-indices. 

Voor de DAX is het doel de 13.350 grens aan te tikken om vervolgens door te stijgen tot de ATH hoogte van boven de 13.600 punten. Dit zal natuurlijk niet zonder slag of stoot gaan en dus kijk ik uit naar een LONGrit van zo'n 250 punten richting de 13.350 punten.

Daily DAX:Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia