icon
Technische Analyse

TA: Verkoopdruk loopt wat op, schade blijft beperkt

printPrint

Koersen voor dit artikel: AEX Galapagos Aegon Shell ING
Beste Beleggers,

De afgelopen sessies zien we de verkoopdruk wat oplopen. Met name in Europa zien we de afgelopen sessies wat extra druk naar beneden ontstaan waarbij de ochtendwinsten telkens als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ook gisteren zagen we hier weer een voorbeeld van toen de winst voor de AEX van zo'n 2,5 punt werd ingeruild voor een verlies van zo'n 3 punten. 

Er zijn verschillende aanwijzingen voor deze negatieve bewegingen gedurende de dag maar het belangrijkste om te onthouden is dat de druk wat is opgelopen nadat we een zeer sterke reeks hebben gezien. Deze reeks bracht de AEX van 516 punten in maart in nog geen twee maanden richting de 573 punten. Een zeer imposante reeks met bijna enkel groene candles en oplopende spanningsmeters zoals bijvoorbeeld de RSI en de MACD. Dit soort bewegingen gaan bijna altijd gepaard met wat winstnemingen en dat is ook deze keer niet anders.. Vorige week schreven we hier nog over en waarschuwden we u voor de mogelijke dip die kon ontstaan na het bereiken van de oude topzone die ook in januari dit jaar werd bereikt. Zoals u weet zagen we ook toen een scherpe daling en dat komt mede doordat de AEX bij het bereiken van de 573+ koersgebieden een zeer kwetsbaar punt tegenkomt. Men vaart dan namelijk in zeer wilde wateren en daarmee bedoelen we dat de AEX bij het noteren van deze standen de hoogste koers in zo'n 18 jaar tijd laat zien. Daarmee ontstaat vanzelfsprekend ook wat verkoopdruk en dat houdt de verhoudingen op het moment wat scherp.

Daily AEX:De huidige dalingen van de AEX hebben de index echter nu op een belangrijk punt gebracht waarvan wij verwachten dat de index weer kan opleven. De 558 steunzone is namelijk een zeer belangrijk steungebied omdat we hier een zeer specifieke oude weerstand te pakken hebben die nu als steun kan dienen. Daarnaast is er wat speelruimte op de RSI meter ontstaan die lange tijd op OB stond en nu weer een herstelbeweging toelaat. Ook zijn de randvoorwaarden voor de AEX over het algemeen erg goed en zien we dat de Macro-Economische condities en de bedrijfsmatige omstandigheden binnen de AEX gewoon goed zijn. Zodoende zijn we nu mogelijk op het punt beland waar we opnieuw kunnen inzetten op een rit richting de 573 punten waarna we weer kritisch zullen moeten kijken naar een mogelijk vervolg.

Daarnaast zijn er een aantal belangrijke fondsen binnen de AEX die na wat verkoopdruk weer op scherp staan. Enkele mooie fondsen die technisch gezien mooi potentieel laten zien en die een redelijk gewicht hebben binnen de AEX. Denk hierbij aan een ING, Shell, Galapagos maar ook bijvoorbeeld een Aegon. 

Ook voor alle AEX Fondsen plaatsen we meerdere malen in de week nieuwe updates en charts in onze TA TRADING LEDENPAGINA. Exclusief als LID krijgt u daar toegang tot een arsenaal aan charts maar dus ook extra tradingtips die tot op heden erg goed lopen.. Meedoen? Dat kan voor slechts €39,- tot 1 augustus!

Indruk ledenpagina TA Trading:

Met vriendelijke groet,

US Markets Trading
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia