icon
Technische Analyse

TA: ATH-slot voor Nasdaq, verkoopdruk AEX rond 564

printPrint

Koersen voor dit artikel: AEX Nasdaq DAX DOW Unilever H.SENG Shanghai Shell ASML ING
Beste beleggers,

Na een spannend weekje waarin de beurzen enorm op en weer bewogen zijn de markten nu wederom rond een belangrijk punt uitgekomen. Zo zien we in Europa de AEX en de DAX weer rond belangrijke weerstanden noteren terwijl in Amerika de Nasdaq gisteren op de hoogste stand ooit wist te sluiten. 

Zodoende zien we dat de markten na een dipje dus weer wat naar de bovenkant bewegen en dit zorgt opnieuw voor de nodige spanningen op de beursvloer. Zo zagen we gisteren dat de Europese beurzen ondanks een voortvarende start en later een extra duwtje in de rug van Amerika toch niet wisten te sluiten rond het hoogste punt van de dag. De AEX index leverde ongeveer de helft van haar winst in en sloot 2,5 punt hoger terwijl de Duitse DAX index 75 van de 125 winstpunten moest inleveren na een zeer sterke start. 

Voor de AEX is het momenteel belangrijk te erkennen dat er gisteren een stop op de opwaartse koersontwikkeling werd gezet rond de 564 punten. Dit is een zeer bekend getal en op de grafiek ziet u dan ook vele raakpunten met deze lijn. Ook nu verwachten we een draai voor de AEX koers rond dit punt en dat betekent dat de index de komende dagen weer terug kan vallen richting de bekende 551/552 koers waar steun wacht in de vorm van het 50-MA en de oplopende steunlijn. Grote initiators van een daling kunnen ASML, Shell, ING  en Unilever worden waar allemaal zorgenpuntjes te vinden zijn op de dagcharts, weerstand lonkt voor de grote AEX fondsen waarvan u meerdere malen charts kunt ontvangen via de TA Trading Ledenpagina:

https://www.usmarkets.nl/ledenpagina

Daily AEX:Daily DAX:Verder valt op dat in Amerika de koersen nogal uiteenlopen. Zo zien we de Dow Jones nu zo'n 200 punten onder de 25.000 punten staan en bijna nog 2.000 punten verwijdert is van haar All Time High. Zodoende zien we aanzienlijke verschillen in de sectoren die de Amerikaanse handelaren bedienen en is ''tech'' op het moment hot. Een logische keuze aangezien de industrie sector zich bezig houdt met de sprongen van Trump, Europa en China en de banken wat hebben moeten laten liggen de afgelopen weken.

Wel begint de stijging van de techfondsen nu wat gevaarlijk te worden en afgaand op de grafiek van de Nasdaq zien we nu dat de index bij haar absolute top is belandt. Daarnaast zien we dat de afstand tot bepaalde MA-lijnen wel erg snel is opgelopen en dat de RSI meter weer het OB-gebied betreed. Signalen voor een mogelijke corrigerende beweging op techgebied genoeg dus in Amerika en waar ook de Dow Jones naar de 25.000 punten kruipt is het nu even oppassen geblazen in de VS.

Daily Nasdaq:Met vriendelijke groet,

US Markets Redactie
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia