icon
Technische Analyse

Europa hoog maar vlak, Amerika wacht op laatste cijfers deze week

printPrint

Koersen voor dit artikel: AEX DAX DOW SP Fut Nasdaq EUR-USD
Beste beleggers,

[ TA TRADING NU SLECHTS €20,- incl. Tips van Daïm & DAILY TA CHARTS van alle AEX FONDSEN]

De beurzen doen vandaag rustig aan tijdens de start. We zien dat de Europese indices vrijwel niet van hun plek komen en dat is eigenlijk best een mooie prestatie gezien de ontwikkelingen op Wall Street gisteren. Daar kwam met niet tot een besluit: de Nasdaq liep ver op en sloot op een nieuwe recordhoogte met een dikke plus van 1% terwijl de Dow Jones met 25 minpunten toch negatief moest afsluiten. Daar kwam vanmorgen nog eens een dikke min van de Dow Jones bovenop aangezien de future van de Amerikaanse hoofdindex nog eens 160 punten in de min dook.

Aan de andere kant noteren de DAX en de AEX dus vlak en dat is mooi aangezien beide indices boven enkele zeer belangrijke lijnen staan. De AEX heeft eindelijk gebroken met de 564/565 weerstand waarmee de index nu probeert richting de 572/573 punten te bewegen. Hier ligt de jaartop voor de AEX en zo te zien (scores vandaag rond de 569 punten) is er daadwerkelijk de goede wil om deze top te bereiken zo niet op te hogen. Met een beetje hulp vanuit de VS waar rond 14:30 weer wat cijfers naar buiten sijpelen aangaande de productie in het land kan de AEX misschien zelfs vandaag al denken aan het bereiken van deze jaartop!

Daily AEX:Verder zien we dat onze Duitse buren het ook voortreffelijk doen, de stijging van de AEX is dan ook grotendeels te danken aan de DAX. Van de week schreef ik al dat de sleutel in Frankfurt lag waar de DAX in een voorstadium al voorzichtige signalen toonde die wezen op een uitbraak. De 200-MA lijn en de onderzijde van het trendkanaal hebben de DAX boven de 12.850-13.000 punten weten te tillen en daarna ging het erg rap. De index noteert inmiddels met een veilige marge van 100 punten boven de 13.000 punten en de volgende halte wacht rond de 13.350 punten. Normaliter zal de DAX ook hier door heen knallen op zoek naar de bovenzijde van het stijgende trendkanaal en de jacht op de ATH van 13.596 punten die ook binnen het huidige trendkanaal valt. 

Daily DAX:Voor nu is de situatie duidelijk, in Europa werkt men kalm toe naar de cijfers vanuit de VS en de reactie van de Amerikaanse futures. De Dow Jones was vanmorgen op bezoek bij het 25.000 koersgebied waar een sterke steun wacht en waar de koopdruk is opgevoerd. Zodoende verwacht ik bij goede cijfers een mooi oplopend VS, en een Europa dat in het kielzog zal volgen. Helemaal met de mooie goedkope Euro van de afgelopen dagen die de Europese fondsen enorm in trek zullen maken!

Ledenpagina:


Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia