icon
Technische Analyse

AEX beweegt tussen de 545 en de 558

printPrint

Koers voor dit artikel: AEX
De AEX blijft hangen tussen de pakweg 545 en de 558 punten met weerstand aan de bovenkant en steun onderaan, de index zal een van deze niveau's moeten doorbreken voor dat er een grotere move in de gekozen richting komt. Voor de AEX is dat bij een uitbraak de topzone 572-573 punten, aan de onderkant wordt dat dan de 538 punten.

Analyse AEX index:
De AEX kan op het eerste zicht nog niet echt overtuigen boven de 550-551, de index geraakt dan wel tot dicht in de buurt van de 557-558 maar meer zat er tot nu toe nog niet in. De weerstand blijft dan ook die 557-558, pas boven die weerstand kunnen we ons opmaken voor een mogelijke rally richting eerst de 565 en later tot de topzone rond de 572 punten. Let wel, op dit moment zijn er daar nog geen signalen voor, eerst maar weer eens die 557-558 in de gaten houden de komende dagen.

Mocht de index doorstoten tot boven die 558 of beter nog tot net boven de 560 punten dan richt ik me op een uitbraak met kansen richting de topzone. In dat geval zal ik kiezen voor een long positie voor de leden, eerder niet of de index moet nogmaals bewijzen dat de steun rond de 550-551 punten sterk genoeg is waardoor we daar een long positie op kunnen nemen. We staan in ieder geval niet zo ver boven die steun, als de index weer onder die 550-551 punten zakt, hetgeen goed mogelijk is, moeten we ons weer gaan richten op de bodems van de afgelopen 2 weken rond de 545-546 punten. Bij een verdere daling komt het doel rond de 538 punten in beeld waar ik een betrouwbare steun verwacht en waar we daar eventueel ook long kunnen op de AEX index. Voorlopig dus nog even voorzichtig wat betreft de AEX.

De conclusie is dat de index tussen de pakweg 545 en de 558 beweegt nu, een beetje een onzekere stand van zaken op dit moment. Wel staat de index nog onder het 20- en 50-daags gemiddelde maar wel boven het 200-daags gemiddelde. Ook niet onbelangrijk en iets om in de gaten te houden. Niet toevallig komt het 50-MA nu ook uit in de buurt van de 558 punten waardoor het er veel beter uit kan komen te zien boven deze weerstand. Daarom kijk ik ook pas echt uit naar een long positie mocht de index boven die 558 punten sluiten. Daar zal ik ook posities opnemen voor de leden, u kunt uiteraard ook meedoen via onze abonnementen door lid te worden. Inschrijven kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 september vanaf €25 (Systeem Trading) en €39 voor de andere abonnementen.

Inschrijven? Ga via de volgende link naar onze Tradershop en u staat meteen op de verzendlijst.

https://www.usmarkets.nl/tradershop.html

Chart AEX index:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia