icon
Technische Analyse

Beurzen mooi omhoog, May lijkt BREXIT crisis te overleven

printPrint

Koersen voor dit artikel: EUR-GBP GBP-USD DOW AEX DJ Transp. Philips DAX
Beste beleggers,

Een aparte sessie gisteren waar de beurzen onverstoord bleven stijgen. Dit terwijl er toch behoorlijk wat onrust overwaaide vanuit de UK waar enkele topfunctionarissen hun functie naast zich neerlegde in verband met grote meningsverschillen omtrent de afwikkeling van BREXIT. 

Boris Johnson die, evenals de opgestapte Davies, toch wel bekend stond als een van de voorstanders van een harde BREXIT noemde het plan van May een opgepoetste drol en wist daarmee zijn ongenoegen erg duidelijk te maken. Men was bang dat steun voor May hierdoor zwaar zou afnemen maar zowel de EU als een meerderheid in het Engelse kabinet blijven achter haar staan. Zodoende zien we opnieuw een behoorlijke crisis in de UK maar kunnen we wellicht ook opgelucht adem halen naar aanleiding van deze ontwikkelingen. May en haar plannen voor een redelijk milde BREXIT blijven dus overeind en het feit dat bovengenoemde heren zich niet kunnen vinden in het plan lijkt er in ieder geval op te wijzen dat er veel aan wordt gedaan de schade voor alle partijen te beperken.

De komende dagen zal de discussie over de EU en de BREXIT wel weer oplaaien maar de financiële instellingen en beleggers lijken vertrouwen te houden in een goede afloop. Dit lijkt voor alle partijen het besten aangezien grote bedrijven als bijvoorbeeld ons Nederlandse Philips al begonnen te dreigen uit Brittannië te vertrekken bij een “harde BREXIT” vrij verkeer van goederen lijkt zodoende een belangrijke pijler.

 Verder was het een erg mooie beursdag waarin de winsten gewaarborgd bleven. Europa begon goed aan de dag en hield dit knap vast: de AEX steeg 4 punten en de DAX 50 punten. De markten in de VS wisten zelfs 1 tot 2% aan koerswinst te realiseren waarbij de industrie afhankelijke indices zoals de Dow Jones en de Dow Transport voorop liepen. Deze indices profiteerden van wat rust rondom de hele handelsvete die de markten weer wat lucht geven. Verder blijven de Amerikanen teren op goede arbeidscijfers van eind vorige week.

Voor nu is de stemming op de markten dus goed en ook technisch blijft er genoeg ruimte op de markten. De AEX blijft mooi boven het 200- MA staan en houdt daarmee vast aan de betere vorm in vergelijking met de rest. Ook de Dow Jones heeft het tij op tijd weten te keren door na een moeilijke periode boven het 200-MA te bewegen. De signalen zijn van rood naar groen geslagen en er is dus kans op een mooi klimmetje richting de bovenste koersdoelen voor nu.

Wel is het zaak u niet in slaap te laten sussen door de stille gevaren die deze markt met zich mee brengt. Zo zagen we bijvoorbeeld onder de enquête van Actiam dat de beursexperts de afgelopen 20 jaar nooit zo somber waren als nu. Dat is ook niet heel gek want met wat slechte economische vooruitzichten, een dreigende handelsoorlog en het BREXIT vraagstuk zijn er genoeg triggers om een behoorlijke daling te verwachten. Voor nu kijken we omhoog maar waar nodig dient u dus snel te schakelen met slimme posities en een degelijk stop-loss beleid!

Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia