icon
Technische Analyse

Opwaartse trend blijft intact door sterk herstel in Amerika, AEX naar 590?

printPrint

Koersen voor dit artikel: Nasdaq AEX DAX DOW Facebook Apple
Door een zeer sterke herstelbeweging in Amerika nadat de techfondsen eerder onderuit gingen blijven de beurzen er toch redelijk goed voorstaan. Door een sterke inhaalslag waarbij met name de Nasdaq de boel wist te redden staan de beurzen er na een rommelige beursweek toch weer redelijk goed voor. Zo zien we dat de Dow Jones weer ruim boven de 25.000 punten noteert terwijl de Nasdaq weer ruim 200 punten boven de low van deze week (7.600) staat rond de 7.800 punten. Al met al valt de schade dus wel mee helemaal wanneer we de All Time High van de Nasdaq erbij nemen zo vlak boven de 7.900 punten. Dat de schade is beperkt zien we ook in Europa, de AEX sloot boven de 572 punten en wanneer we de futurestanden mogen geloven liep dit 's avonds zelfs op tot ruim 574 punten. Ook de DAX blijft geloof tonen, met 12.615 punten blijft men toch rustig oplopen richting de 13.000 punten waar het weer eens doorheen zal willen breken. Na het doorbreken van de 13.000 puntengrens zakte de DAX weliswaar snel en hard terug maar beetje bij beetje krabbelt men met positieve dagen weer richting dit niveau. Technische plaatjes
Waar ik vorige week nog wat negatief was over de opwaartse kansen van de beurzen ben ik momenteel toch weer wat positiever gaan aankijken tegen de situatie. Dit heeft voornamelijk met de technische plaatjes van de indices te maken die er na een serieuze test toch behoorlijk uitzien. Daarbij blijf ik wel wijzen op de grote risico's voor bijvoorbeeld techaandelen in combinatie met de dreigingen (wereldwijdehandel, politiek, tech-veiligheid en waarderingen) die ik in mijn vorige column benoemd heb. 

Nasdaq
Het technische plaatje van de Nasdaq ziet er bijzonder goed uit op het moment. De techindex viel vorige week scherp terug doordat Facebook roet in het eten gooide met matige cijfers. Toch wist men de eer te redden vorige week door een sterk cijfer rapport van Apple dat wel mooie en groene cijfers wist te schrijven. Zo kwam er een mooie technische beweging tot stand namelijk de dip binnen de uptrend. We zien vaker dat koersen binnen een opgaande beweging sterk kunnen dalen waarna de reactie hierop erg belangrijk is. Deze keer was deze duidelijk: de Nasdaq zakte weg tot de onderkant van het oplopende trendkanaal en testte daar tevens het 50-MA. Rondom deze dubbele steunzone nam de koopdruk erg toe en binnen een kort tempo hebben de kopende partijen de koersen weer richting acceptabele niveaus gedrukt. Zodoende mogen we momenteel zelfs weer uitgaan van een contrabeweging richting de topzones en de bovenzijde van de stijgende trend. Daarom verwacht ik momenteel dat de Nasdaq richting de 8.000 punten kan stijgen op basis van de technische condities.

Daily Nasdaq:AEX
Voor de AEX is momenteel ook een belangrijk moment aangebroken. De Nederlandse hoofdindex is tot de 573 punten gestegen en daar wacht een zeer belangrijke weerstand op de index. Eerder zagen we verschillende pogingen om tot de 590 punten te stijgen daar al stranden maar gezien de huidige condities heeft het er alle schijn van dat de AEX boven de 573/575 punten kan sluiten vandaag. Lukt dit komt men weer in de recordniveaus van 17/18 jaar geleden terecht en kan de index haar pijlen richtingen op 590/600 punten voor de komende week/weken. 

Daily AEX:Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets 

Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia