icon
Technische Analyse

AEX vormt bodem rond de 538 maar wat wordt het vervolg?

printPrint

Koersen voor dit artikel: AEX DOW SP Fut CAC40 DAX
De AEX doet er alles aan om zich te herpakken maar het loopt nog niet echt lekker, wel staat er nu een bodem rond de 538 punten waardoor we daar nu een belangrijke steun zien. Om de AEX weer op de rails te krijgen zal er een slot boven de 549-550 punten moeten komen, dan zit er mogelijk meer in. Zo niet, dan wordt het weer opletten rond de 538 punten steun ...

 

Analyse AEX index:
De AEX heeft er momenteel behoorlijk wat moeite mee om zich te herpakken, vergelijken we het met de andere indices hier in Europa dan valt het op dat zowel de DAX als de CAC 40 het veel beter deden gedurende de afgelopen week. Wel is het zo dat de AEX zich probeert te herpakken vanaf de bodem rond de 538 punten, de index kwam daar intraday wel even onder maar wist zich te herpakken later richting het slot, dat was op vrijdag 7 september. Nadien kwam de AEX niet meer onder die 538 punten waardoor we daar voorlopig een redelijke steun kunnen verwachten. De situatie zal uiteraard snel anders worden zodra de index wel onder de 538 punten terecht komt en er ook onder sluit.

Daarom is het beter dat de AEX los weet te komen van de 538-540 punten zone, het best zou de AEX boven de 544-545 punten sluiten, een niveau waar de index vorige week al een paar keer naartoe kon kruipen intraday maar telkens volgden er winstnemingen na het testen van die eerste weerstand. Belangrijk wordt het nu dus om snel boven die eerste zone 544-545 punten te geraken, lukt dat dan kunnen we ons meteen daarna gaan richten op de 549-550 punten waar de volgende weerstand wacht en die is redelijk zwaar.

Om boven die 549-550 punten te geraken moeten er eerst enkele zware hindernissen worden genomen, pas bij een uitbraak kunnen we technisch positief worden wat betreft de AEX. Maar zo ver is het nog lang niet want net boven deze weerstand zien we ook het 20-MA (552) en het 200-MA (551,5) uitkomen, zeker niet onbelangrijk voor het verdere verloop, daarom ligt daar de sleutel om ofwel weer fors terug te moeten of om uit te breken boven enkele zware hindernissen. Dat is wat er ons ligt te wachten wat betreft weerstand maar we moeten uiteraard ook omlaag blijven kijken, daar is het allemaal wat minder complex door dat er enkele richtpunten zijn waar de index al eerder steun kon vinden. In eerste instantie die 538 punten waar ik het al over had, die lijkt voorlopig sterk genoeg te zijn maar dat kan snel veranderen als de andere markten het plots zouden opgeven en dan denk ik vooral aan Wall Street waar alles nog steeds op recordjacht is. Zolang Wall Street niet kraakt hou ik er rekening mee dat de 538 bodem er kan blijven staan. Veranderd de situatie dusdanig dan zal de AEX zonder enige moeilte onder die 538 duiken, dan zien we de volgende steun rond de 534, de 528 en de 517-520 punten. Voor de komende dagen maar eens kijken of die bodem het kan houden (538).

We handelen op de AEX via Systeem Trading, dit weekend loopt er een aanbieding tot 1 NOVEMBER voor €25, als u zich inschrijft dan krijgt u alle updates, signalen per mail en SMS en kunt u inloggen op ons besloten FORUM als lid. Inschrijven kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop.html en kies dan Systeem Trading, dan staat u meteen op onze verzendlijst ...

AEX dag grafiek:


AEX uur grafiek:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart 

Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia