icon
Technische Analyse

AEX en DAX analyse: Uitbraak mogelijk

printPrint

Koersen voor dit artikel: DAX AEX DOW SP Fut
Zowel de AEX als de DAX beginnen de week met wat verlies maar beide indices proberen dat te beperken na de middag, Europa wil blijkbaar omhoog met de intentie om de weerstand aan te vallen en te doorbreken zodat de weg open ligt richting de volgende doelen die wachten rond de 560-562 (AEX) en de 12.600-12.650 punten (DAX) ...

Analyse AEX:
De AEX laat op weekbasis nog wat twijfels zien na de grote daling die enkele weken geleden plaatsvond en die tot rond de 534 punten aanhield waar de bodem werd neergezet, echter was er later sprake van een duidelijke stabilisatie rondom de 538 punten waardoor dat niveau de belangrijke steun wordt op de weekgrafiek. Een terugval tot die steun kunnen we nog niet uitsluiten waardoor we die 538 punten nog in ons achterhoofd moeten houden, dat hoeft niet voor de ultra korte termijn te zijn maar op weekbasis in ieder geval wel iets om in de gaten te houden. Zolang de AEX boven die 538 blijft is er dus niks om ons zorgen te maken, zeker niet na de stevige herstelpoging vanaf vorige week waar de index in het kielzog van Wall Street deze keer wel makkelijk mee omhoog kon. We moeten nu wel opletten voor topvorming rond de redelijk zware weerstandzone 549-550 punten en alsof dat nog niet genoeg is zien we net daarboven het 200-MA uitkomen net onder de 552 punten.

Wat dat betreft kunnen we de "Bear" voorlopig nog niet afschrijven op weekbaisis, ook op dagbasis zal die onder de zone 549-552 mogelijk nog heersen zodra er wat verkoopdruk op gang komt en dan zeker als dat op Wall Street het geval is. Maar de intenties lijken goed momenteel, de index laat ook aan het begin van deze nieuwe week niet veel liggen en wil na een matige start in ieder geval een poging ondernemen om de rally door te zetten. Wie weet geraken we dan snel boven die hindernissen waardoor dan de weg open komt te liggen richting de 560-562 punten.

Zowel op dag als op weekbasis wordt het nu dus spannend voor de AEX, de 549-550 blijft duidelijk in zicht en er hoeft maar 1 stoot omhoog te komen voor we uitbreken op alle fronten en timeframes. Die 549-550 was de oude steun eerder deze maand, daarom zorgt deze zone nu voor de nodige weerstand. De "Bulls" zullen nu de krachten moeten bundelen om een uitbraak te forceren, dat gaan we de komende dagen snel genoeg merken.

Trading en coaching?
Schrijf u in voor een abonnement en lees dan de updates, de blog en ontvang onze signalen per mail en SMS om te handelen. Via onze abonnementen hebben we nu al enkele posities open staan, u kunt nu nog mee door lid te worden via de aanbieding tot 1 loopt tot 1 december voor €39. Ik verwacht in ieder geval grote bewegingen wat betreft de komende periode, hopelijk kunnen we daarop volop meeliften met enkele posities.

U kunt zich nu inschrijven via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop.html 

Grafiek AEX:


Analyse DAX:

Ik kan niet anders melden dat de DAX goed bezig is momenteel, op de grafiek hieronder kunnen we zien dat de index eerst tot boven het 20-MA geraakte, nu komt daar nog een uitbraak boven het 50-MA bij wat het allemaal veel sterker maakt dan enkele weken geleden. De DAX zat in een neerwaartse spiraal en dat al sinds mei als we de grafiek bekijken, weinig animo tot echt herstel, lagere toppen en diepere bodems met deze maand op 11 september een bodem op 11.865 punten, onder de steun van de vorige 2 bodems die eind juni en begin augustus meer werden gezet.

Ik constateer dat ook in beide gevallen na de vorige bodems rond de 12.150 er ook een herstel kwam tot boven dat 20- en 50-MA maar de index moest in beide gevallen wel vanaf deze waarneming snel en fors inleveren. De grote vraag is nu dus of de DAX er nu WEL in zal slagen om de sombere periode achter zich te laten? We komen deze keer wel van veel dieper en in tijd loopt het herstel nu ook sneller wat aangeeft dat er deze keer veel meer koopinteresse aanwezig is dan in beide vorige gevallen. Dat zet de deur open voor meer stijging en zeker zodra de DAX ook de 12.500-12.600 punten kan aanvallen en vooral achter zich weet te laten. Verder wacht er dan alleen nog het 200-MA als richtpunt, dat komt nu uit rond de 12.615 punten. Allemaal snel haalbaar zodra de "BULL" door kan zetten om een nieuwe periode in te zetten met verder herstel.

Als dat zo is dan kan daarmee het patroon (reeks) van lagere toppen en lagere bodems wat al een geruime tijd gaande is, opwaarts worden doorbroken. De indicatoren worden wat positiever en dat zowel de RSI als de MACD, nu nog de genoemde getallen op de borden zien te krijgen. In eerste instantie de 12.500 en later de zeer belangrijke 12.615 punten. Steun nu eerst de 12.350 en de 12.250 punten ...

Grafiek DAX:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia