icon
Technische Analyse

TA: Highs in Amerika maar overtuiging ontbreekt

printPrint

Koersen voor dit artikel: AEX DOW DAX Gas Gas
De markten blijven over het algemeen goed presteren. In Amerika zien we mooie plussen en zelfs All Time Highs voor de S&P 500 & Dow Jones. Toch zien we in Europa wat terughoudendheid en twijfel, de AEX wisselt plussen en minnen af terwijl de DAX blijft kwakkelen. Op een mooie dag waar in Amerika gas werd gegeven tijdens het begin van de sessie moest de DAX wat inhouden met een min van een half procent. Daarnaast zien we in Amerika nu dat de toppen worden getest wat voor wat onzekerheid zorgt. Al met al is het wat wisselvallig dus en lijken de toppen nu voor wat verkoopdruk te zorgen. 

Verder maken de markten zich op voor het cijferseizoen wat er aan komt. Een mooie nieuwe gelegenheid voor beleggers om de waarderingen te bepalen en de portefeuilles te herzien. De vraag is of men kan blijven leven naar de hoge standaard die er momenteel ligt voor de fondsen. Wij verwachten dat de topzones voor wat druk kunnen gaan zorgen en daar kijken we dan ook scherp naar de komende weken. Zoals altijd starten de banken in Amerika met het cijferseizoen en dat kan het een en ander teweeg gaan brengen. 

Tot die tijd zullen de markten de komende dagen de week moeten afsluiten. De Dow Jones voelt de druk van de 27.000 punten die boven de koers hangt. Ook de S&P 500 die met druk van de 2.950/3.000 punten te maken heeft kan het lastig krijgen met de huidige druk die op de markt rust door de hoge koersen. Vandaag zijn er geen belangrijke cijfers die de markten kunnen beïnvloeden en dat zal zorgen voor een interessante sessie waar we zonder externe druk van cijfers kunnen gaan zien wat de markten doen. Morgen staan er immers twee belangrijke cijfers op het menu : inflatiecijfers in het twijfelende Duitsland en arbeidscijfers in het hooggespannen Amerika.

Daily Dow Jones:
Voor de AEX voorspel ik een lastige periode. De index heeft de afgelopen sessies een consoliderend/zijwaarts koersverloop laten zien en dat is niet voor het eerst dit jaar. In 2018 hebben we vaker gezien dat de zijwaartse fase van de AEX kan resulteren in een rap dalend tempo. Dit was afgelopen zomer namelijk ook al tweemaal het geval. De lijfspreuk van sommige TA-kenners: Flat Tops make markets drop werd in deze dan ook bevestigt door de Nederlandse hoofdindex. Ook nu kan dit zomaar het geval zijn zeker gezien de hoge waarderingen in de VS terwijl men in Europa niet vooruit weet te komen. Dit is in mijn ogen een teken aan de wand, we zien wel vaker dat in Europa de realiteit meer tastbaar is op de beursvloer wanneer er in Amerika een hosanna-stemming heerst. Voor nu houdt men de voet van het gaspedaal, we zien een vlakke top, weinig koopdrang en dat terwijl men aan de andere kant van de oceaan nog nooit zo hoog heeft gestaan. Opletten dus in mijn optiek en wanneer de 3.000 (S&P) en de 27.000 (DJI) hun werk gaan doen met neerwaartse druk kan het weleens rap gaan dalen.

Daily AEX:

Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

  • 10-04-2018 10:08
  • geplaatst door: Daïm Boscart
Was druk met wat andere zaken, zal vaker verschijnen Peter!
  • 10-04-2018 07:55
  • geplaatst door: Peter
Eindelijk Wat nieuws van je Daïm
Ik heb lang (2 mnd) op je analyse gewacht

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia