• Week 17
  • Week 15
  • Week 14
  • Week 13
  • Week 12
12:27 uur |

EUROPA VOLGT AMERIKAANS VOORBEELD EN KRUIPT OMHOOG, PHILIPS HOT

| DaimBoscart
Koersen in dit artikel: AEX Philips DAX ASML Unibail Nasdaq Altice

Beste beleggers,

De Europese beurzen openden vandaag positief nadat de Amerikaanse beurzen gisteren de dag goed wisten af te sluiten. Zo zagen we na een twijfelachtige opening de beurzen mooi oplopen waarna de beurzen uiteindelijk een mooie plus wisten veilig te stellen. Bij opening zagen we vandaag dat de Europese beurzen niet al te overtuigd waren van deze stijging ma na een moeizame en twijfelende start zien we de Europese markten nu ruim een half procent hoger staan. Hiermee bevestigen de Europese beurzen de vorm van de afgelopen weken en is de enigszins tegenvallende sessie van gisteren alweer teniet gedaan. Gisteren sloten de markten namelijk een fractie lager ondanks de goede vorm van de Amerikanen maar daar is nu weinig van te merken.

Binnen de AEX zien we met name Philips, Altice, ASML en Unibail die goede vorm laten zien. Philips en ASML profiteren van de goede vorm van de Nasdaq die gisteren weer wist te herstellen. Met name Philips laat nu een belangrijke opwaartse uitbraak zien, het Nederlandse fonds breekt uit boven de €32,- en daarbij rekent het af met de dalende trendlijn van de afgelopen 8 maanden. Hiermee geeft Philips een duidelijk signaal af en is het nu nadrukkelijk bezig met het bezoeken van de 200-MA lijn die nu 20 cent boven de huidige koers wacht. Bij een doorbraak hierover kan Philips zich richten op een vervolgstijging richting de €34,- of zelfs €36,-

Daily Philips:Technisch beeld AEX & DAX
Het technische plaatje voor AEX en de DAX begint er steeds beter uit te zien. Beide indices hebben nu een sterke reeks achter de rug ondanks het feit dat de Amerikaanse beurzen het af en toe lieten afweten. Hiermee gaven zowel de AEX als de DAX een sterk signaal af. Zo is de AEX uitgebroken boven de oude topzone van 535/537 punten en heeft de index een notering boven het 200-daags gemiddelde te pakken. Daarmee heeft de AEX een positief vooruitzicht op de korte termijn en het feit dat de AEX met 550 punten een GAPclose te pakken heeft geeft aan dat er een serieuze verdere opwaartse beweging in aantocht is. Bij een doorbraak boven de 550 punten kan de AEX doorbewegen richting de 558 punten en komt de topzone van 570 punten in beeld.

De DAX doet het ook goed op de technische grafiek, de Duitse hoofdindex is uitgebroken buiten de dalende trend en geeft daarmee een positief signaal af. Daarnaast heeft de DAX het 50-daags gemiddelde ingehaald en noteert men inmiddels boven de 12.500 punten. Zodoende zien we dat de 200-MA lijn van 12.660 nu nadrukkelijk in beeld komt, de DAX zal de komende uren/dagen naar dat doel toewerken waardoor een verdere opwaartse beweging kan worden verwacht. Een notering boven de 12.660 punten zal een serieuze kooptrigger zijn waarna de DAX naar de 13.000 punten kan bewegen.

Daily AEX:Daily DAX:Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet u ingelogd zijn.


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia