• Week 8
  • Week 7
  • Week 6
  • Week 5
  • Week 4
17:52 uur |

ONSTUIMIGE OPENING WALL STREET, EUROPA SLUIT WEEK MOOI AF

| DaimBoscart
Koersen in dit artikel: DOW SP Fut SP500 EUR-USD

Beste beleggers,

De Europese beurzen sluiten week mooi af vandaag. De Europese beurzen lieten opnieuw groene cijfers zien waarmee de beurzen op een mooie winst komen deze week. Op Wall Street zagen we het bekende tafereel deze week waarbij de markten mooie groene futurestanden lieten zien om vervolgens weer wat af te zwakken. Na een wat zwakke opening trekken de beurzen echter weer wat bij wat wederom zorgt voor groene cijfers op de borden. Echter vind ik de twijfels en de koersschommelingen van de Amerikaanse futures en beurzen nog steeds een zwaktebod, de volatility houdt aan terwijl de rentestanden in Amerika redelijk goed blijven liggen en de Dollar nog steeds wat zwak oogt.

Voor nu is het afwachten hoe men de beursweek wil gaan afsluiten in Amerika. Afgelopen vrijdag tikten de beurzen daar een dieptepunt aan waarna we een knappe opwaartse beweging hebben gezien. Zo noteert de S&P 500 inmiddels alweer 200 punten boven het 200-MA dat vorige week werd getest rond de 2.540 punten en laat zien dat het over veerkracht bezit. Toch gaan de koersbewegingen niet in een geleidelijke weg omhoog maar zien we ook de nodige haperingen en hobbels op de weg die het lastig maakt voor de Amerikaanse en Europese beleggers om opgelucht adem te halen. Het draaien van de koersen gedurende de dag houdt nog steeds in dat men niet zeker is van hun zaak en dat de oplopende rente en de zwakke Dollar voor onrust zorgen. Daarnaast zijn hebben de beurzen nu in een korte periode een groot deel van de verliezen weggepoetst waardoor winstnemingen, zeker vanavond, kunnen gaan plaatsvinden. 

Zodoende verwacht ik nu de Europese beurzen zijn gesloten een turbulente sessie vanavond waar ik zeker niet uitsluit dat de markten nog eens kunnen gaan draaien richting het sluiten van de markt. De opgebouwde winsten deze week zijn erg mooi in de VS maar met de aanhoudende volatility ligt het in de lijn der verwachting dat men wat winstnemingen zal gaan plaatsen. De vraag is of men kan sluiten boven de 50-MA niveaus waar men gisteren aan het einde van de sessie boven wist te komen. Een slot op weekbasis boven deze niveaus zou namelijk een krachtig signaal zijn en vanaf dan kan men verder omhoog kijken. Tot die tijd is het verstandig op uw hoede te blijven aangezien de volatiliteit met grote bewegingen gaten in de markt slaat. 

Daily S&P 500:Met vriendelijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet u ingelogd zijn.

  • 16.02.18 18:01
  • geplaatst door: Peter
Maanden lang kleine correcties van 0,2% max
Eenmalig een zg. correctie met een super snel hgerstel
Per saldo is er niets gebeurd en toch de suggestie wekken dat DOW en NASDAQ zouden moeten gaan dalen

Wanneer je het kunt uitleggen graag, ik zie niets anders dan af en toe een ritje in een goed draaiende economie
Waarom zou de beurs toch moeten dalen??

deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia