Za 31 jul. 2021, 09:32

Markt lager het weekend in, AEX sluit net onder weerstand

Vooral de Nasdaq en de SP 500 verloren vrijdag door de schuiver van Amazon, ook de Dow Jones lag er niet goed bij. In Europa zien we ook verlies tijdens de laatste sessie van juli, toch sluit de AEX index niet ver onder de top en intraday wist de index zelfs nog even een nieuwe hoogste stand ooit neer te zetten. De DAX blijft achter en blijft hangen rondom de belangrijke 15.500-15.550 punten. Op weekbasis sluiten de meeste indexen met verlies. Een uitzondering blijven de chip aandelen, ASML en vooral ook de SOX index deden het weer goed de afgelopen week.

Weekend update 31 juli:
Op Wall Street merken we dat de maandenlange rally wat aan het haperen is maar aan de andere kant blijven de indices dicht bij hun hoogste stand ooit hangen. Er kwamen al wat pogingen om een grotere correctie op gang te brengen maar tot nu toe worden alle DIP's heel snel opgekocht. Toch merken we dat er voldoende signalen zijn die aangeven dat het tempo van de economische groei mogelijk zal vertragen. Aan de andere kant zien we nog steeds dat het moeilijker wordt om aan de vraag van producten, goederen en grondstoffen te voldoen.

We zitten momenteel in een periode waar iedereen het zich kan permitteren om te verbouwen, nieuwe zaken aan te schaffen en op vakantie wil gaan maar men krijgt niet gemakkelijk meer alles wat men wil hebben. Dat kan ook wel eens de laatste fase gaan worden van een cyclus van welvaart en overvloed.

Verder blijven er zorgen rondom China waar we al enkele dagen de nodige twijfels zien op de beurzen daar, ook in Hongkong verloopt de markt niet echt lekker en zien we daar op weekbasis een verlies van 5,2%. De economische strijdt tussen de VS en China laait weer op de afgelopen weken.

De markt reageerde ook op de tegenvallende cijfers van Amazon donderdag nabeurs, vooral het missen van de omzet waar analisten op hadden gehoopt en meteen ook de mindere vooruitzichten die het bedrijf voorschotelde deden het verloop van de koers geen goed. Het aandeel verloor vrijdag maar liefst 7,6%.

De komende week maar eens goed bekijken wat de markten gaan doen, vrijdag kwam er al een draai op gang maar die is nog niet echt te zien bij alle sectoren. Zoals ik al aangaf blijft de chip index (SOX) sterk maar moeten de Dow Transport en de Russel 2000 al meerdere weken inleveren en staan die al ver onder hun topzone. Ook is het zo dat als de Small-caps en de Transport beginnen in te leveren een top in de markt er snel kan komen. Beiden zijn voorlopers wat betreft de trend en die slaat duidelijk om bij deze indices. Opletten dus, toppen kunnen er mogelijk nog wel komen maar volgens mij zitten we heel dicht bij een echte top die er dan langer kan blijven staan.

Hoe presteren de belangrijkste indices?
De Dow Jones verloor vrijdag 149 punten en komt weer onder de 35.000 punten (34.935) uit, de index krijgt het moeilijk om echt door die 35.000 punten te blijven en door te trekken tot ver erboven. Ook de S&P 500 verloor 24 punten om onder de topzone te blijven, de index bleef wat hangen aan de bovenkant ofwel de zone 4420-4425 punten maar door de weerstand geraakt de index er niet doorheen. De tech indices lagen er vrijdag de gehele sessie slecht bij maar ze sluiten niet rond de laagste stand van de dag af. De Nasdaq verloor 105 punten terwijl de Nasdaq 100 een verlies van 88 punten laat zien, de daling kwam vooral door dat Amazon fors moest inleveren.

Dat men weer voor andere sectoren binnen de Nasdaq ging kiezen viel meteen op via de SOX index waar we een plus van 0,7% zien vrijdag. Het blijft dus huppelen van het ene naar het andere, beleggers nemen niet eens de tijd om even op de handen te zitten en te wachten op een grotere correctie. Verder zien we dat de Dow Transport index 0,1% lager sluit.

Op weekbasis verloor de S&P-16,5 punten, de Dow Jones sluit de week af met 126 punten verlies. De Nasdaq verloor 164 punten terwijl de Nasdaq 100 met 152 verlies de week afsluit. Daarentegen ha de SOX index een sterke week met 76 punten winst. De Dow Transport index kende weer een slechte week met 295 punten verlies.

Europa moest ook wat inleveren, de AEX liet 4 punten liggen terwijl de DAX 96 punten lager sluit. De sessie was wel volatiel want de AEX stond even op -7 punten en herstelde zich daarna tot dat er een plus van 2 punten stond. Richting het slot verloor de index weer om dus negatief af te sluiten. De Franse CAC 40 verloor vrijdag 21 punten. De AEX en de CAC 40 blijven sterk en aan de bovenkant hangen, de DAX daarentegen doet het minder goed en blijft duidelijk hangen rondom die steun/weerstandszone 15.500-15.550 punten. De DAX ziet er dus minder goed uit op technisch vlak.

Op weekbasis wint de AEX 5 punten na een volatiel verloop en vooral een sterk verloop op woensdag en donderdag, de DAX daarentegen moest inleveren, de index verloor over de gehele week bekeken 125 punten. De CAC 40 wist 44 punten winst te boeken op weekbasis.

-16,5 -126 -164 -152 (NDX) +76 -295

Dinsdag wat winst genomen, deze maand sluiten we goed af:
Meedoen met US Markets Trading kan uiteraard door lid te worden, dinsdag heb ik winst genomen op de posities die open stonden zodat het resultaat er goed uitziet voor de maand juli. Ik blijf rustig en hou me aan het plan voor de komende periode, rustig naar kansen zoeken en waar het kan wat posities opnemen. Als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding voor €35 die loopt tot 1 oktober ...

Hieronder ziet u het resultaat voor de maand JULI en dat is nu voor de 8e maand op rij dat we winst behalen via alle signaaldiensten. Bij Guy Trading kijk ik ook naar wat aandelen waar er wat mee kan worden gedaan. Schrijf u dus op tijd in, ik zal snel weer een momentum kiezen om in te stappen met een paar posities op indexen.

De nieuwe aanbieding loopt tot 1 OKTOBER en dat voor €35 (Polleke Trading €45 en COMBI-Trading voor €75). Inschrijven kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JULI) en dit jaar (2021):



Marktoverzicht:

Technische conditie AEX:
De AEX moet wat inleveren maar er werd wel een hogere top neergezet vrijdag zodat het absolute record bij de AEX nu uitkomt op 759,35 punten. De index moet daarna terug en sluit met bijna 4 punten verlies. Zo zien we de AEX weer onder de lijn over de toppen en komt de index weer binnen het oplopende trendkanaal terecht na de overshoot van donderdag.

Steun nu eerst de 749 punten met later de zone 736-738 punten als steun want we zien daar de oude toppen uitkomen. Later steun net onder de 730 punten, daarna de reeks recente bodems tussen de 717 en de 720 punten. De valse uitbraak van donderdag zou voor de AEX wel eens een top kunnen aangeven, we gaan het de komende week merken maar veel blijft afhangen van wat Wall Street zal gaan doen.

Weerstand zien we nu rond de topzone 758-760 punten, bij een uitbraak kansen richting de 768 en de 775 punten maar of het zal lukken om tot daar te geraken op de korte termijn moeten we afwachten.

Technische conditie DAX:
De DAX blijft spelen met de belangrijke grens 15.500-15.550 punten en die blijft als een soort magneet werken in beide richtingen. De index moest er vrijdag weer onder maar we zien richting het slot dat de DAX er net boven weet te sluiten. De steun blijft daardoor nog altijd de 15.500-15.550 punten zone, later zien we de 15.400 en de 15.300 punten als steun. Weerstand wordt nu de 15.650 punten met later de topzone rond de 15.800 punten. Bij de DAX ziet alles er wel wat zwakker uit dan bij andere indices, we zien een soort topvorming maar in deze markt is er niks zeker. De indicatoren zien er ook maar matig uit.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 die bijna weer een record neer wist te zetten donderdag moet inleveren vrijdag, de index sluit net onder de 4400 punten en geraakt zo weer wat weg van de topzone 4420-4425 punten. Op de chart zien we toch wat verzwakking omdat de weerstandslijn de index voorlopig tegen blijft houden, er staan wat toppen rondom die 4420-4425 punten. Steun zien we nu eerst rond de 4390 punten, later komen de 4355 en de 4325 punten in beeld als steun. Verder zien we dat de oplopende steunlijn samen met het 50-daags gemiddelde nu rond de 4285-4290 punten uitkomen, later nog de 4250 punten als steun door de vorige toppen die we zien in mei en juni. De komende week maar eens bekijken of de index de draai richting de belangrijke steunpunten door zal zetten, aan de andere kant blijven de toppen ook niet ver weg.

Weerstand zien we rond de topzone die rond de 4420-4425 punten, later komt de 4450 punten als weerstand in beeld maar dan alleen bij een snelle uitbraak tot boven de zware weerstand.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq sluit 105 punten lager vrijdag na dat Amazon een forse daling liet zien en dat aandeel weegt zwaar mee. Ook de andere TOP-5 aandelen moesten wat inleveren al viel dat mee. De Nasdaq sluit zo weer onder de lijn over de toppen en test het 20-daags gemiddelde. We zien een dubbele top nu, de kans is groot dat de index de komende week terug moet richting de 14.400 punten waar we de eerste belangrijke steun zien uitkomen. Later komen de vorige toppen van eerder dit jaar weer in beeld, deze steun wacht rond de 14.210 punten.

De topzone rond de 14.800-14.825 punten blijft de eerste en redelijk zware weerstand. Bij een uitbraak mocht die er komen zien we rond de 14.900 en de 15.000 punten weerstand. De index laat wel wat verzwakking zien via die dubbele top en via de indicatoren die wat aan het verzwakken zijn.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1,187 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 74,15 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1812 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Vandaag, 08:50

1e kwartaal loopt af vandaag, weer nieuwe records op de borden

Beste beleggers, beursvolgers ...

De beurzen blijven sterk liggen, we zien opnieuw records bij de AEX, de DAX, de S&P 500 en de CAC 40. De Dow Jones, de Nasdaq en de Nasdaq 100 sluiten daar een tikkeltje onder. Zo te zien zal het eerste kwartaal van 2024 sluiten met nieuwe records of er moet vandaag nog een en ander gebeuren. Er komen wat cijfers na de middag uit Wall Street, we krijgen de economische groei over het 4e kwartaal van 2023 en het PMI cijfer uit de Chicago regio. De Brent olie komt vanmorgen uit rond de 85,7 dollar, de 10 jaar rente zien we rond de 4,21%. De euro staat rond de 1,082 dollar.

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze Paasweek aanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 JUNI 2024. Systeem Trading voor €25, Guy Trading voor €30, Polleke Trading voor €35 en COMBI-Trading voor €50. Kijk nu vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of een signaaldienst bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktupdate 28 maart:
Op Wall Street zien we herstel woensdag na enkele dagen mindere dagen, de S&P 500 sprong meteen naar een nieuw record terwijl de Dow Jones met meer dan 478 punten steeg om net onder de recordstand te sluiten. De S&P 500 won 0,8% en sloot met een record op 5.248,49 punten. De Nasdaq Composite won 0,51% terwijl de Nasdaq 100 met 0,4% winst de sessie afsloot, de halfgeleiders index SOX index won 1%. Verder zien we een winst van 1,12% bij de Dow Transport index, de Russel 2000 won 2,1% woensdag.

Het herstel op Wall Street kwam er na 3 dagen van verlies bij de benchmark S&P 500, toch ligt de index op koers om zijn 5e maand op rij winst te boeken. Of de reeks verder wordt gezet moet nog blijken, uiteraard gaan veel analisten er van uit dat de stijging verder zal zetten maar vergeet niet dat de bomen niet tot in de hemel groeien en dat is nu toch wel een beetje het geval.

We maken ons nu op voor een lang weekend, hieronder nog wat nieuws samengevat rondom cijfers en de wat meer opvallende aandelen.

We zien enkele zaken als hoofdpunten op Wall Street:

  • Beleggers bleven opnieuw vrij rustig woensdag en kwamen pas een uur voor het slot op gang. Men wacht op verder commentaar van de Fed en de inflatiecijfers die we morgen krijgen.
  • We krijgen de groeicijfers uit de VS vanmiddag over het 4e kwartaal, ook komt de PMI uit de Chicago regio binnen.
  • De PCE inflatie wordt morgen bekend gemaakt maar dan zijn alle beurzen dicht door Goede Vrijdag.
  • Trump Media & Technology Group steeg woensdag maar liefst 14% op de 2e handelsdag. Let wel, het bedrijf behaalde de eerste 9 maanden van 2023 iets van 3,4 miljoen dollar aan inkomsten maar maakte zo'n 49 miljoen dollar verlies en is nu zo'n 11 miljard dollar waard. Weer zo'n hype aandeel erbij, Trump werd erdoor op papier 3 keer zo rijk door en kan zich nu vinden binnen de Fortune 500 wat zijn ego alleen maar verder zal strelen. Hij bezit 60% van de aandelen en dat is zo'n 6 miljard dollar.
  • Reddit daalde woensdag met meer dan 12% na een rapport van Hedgeye Risk Managemant dat aangaf om het aandeel zelf te shorten rondom de huidige niveaus. Nadat het aandeel meer dan verdubbelde ten opzichte van de IPO-prijs gaf Hedgeye aan dat het aandeel nu zelf een meme-aandeel lijkt te worden. Reddit Starte de hype rondom de meme-aandelen zelf op.
  • De S&P 500 zet een nieuw record neer, dit jaar zo al het 21e record neer dit jaar. Daarmee ligt deze index op koers als het in dit tempo doorgaat om de meeste recordsluitingen ooit in een jaar neer te zetten.
  • De farmaceut Merck steeg met ongeveer 5% nadat het bedrijf goedkeuring kreeg van de FDA voor een medicijn dat een bedreigende, maar zeldzame longaandoening behandelt.

Rente:
Er blijven berichten binnen stromen over de rente, de ene zegt dat het wat langer zal duren voor dat de Fed de rente begint te verlagen terwijl de andere nog altijd uitgaat van 3 renteverlagingen dit jaar. De economische vooruitzichten blijven in de VS goed maar aan de andere kant is het ook zo dat de beurzen daar al behoorlijk op vooruit zijn gelopen. Met de huidige standen op de beurzen kan men de rente in feite moeilijk verlagen want dat blijft een soort verborgen inflatie.

Eerste kwartaal loopt vandaag af:
Vandaag wordt het 1e kwartaal afgerond. Tot nu toe zien we een behoorlijk sterk begin van 2024 gezien de reeks met records op de beurzen. Het is nu afwachten waar de indices vandaag op gaan sluiten. Deze week is het meteen ook de laatste week dat Wall Street een uur eerder sluit door dat de zomertijd hier zondag ook van start gaat.

Morgen (Goede Vrijdag) zijn alle beurzen dus dicht, maandag 2e Pasen (1 april) blijft Europa nog dicht, Wall Street zal wel open zijn maandag.

Europa:
In Europa sluiten de indices woensdag hoger, de AEX index sluit met een nieuw record op 879,1 punten, de index won 0,7 punten (0,08%). De DAX sluit met 93 punten (0,5%) winst de sessie af met een nieuw record op 18.477 punten. De CAC 40 sluit de sessie met 20 punten (0,25%) winst, het slot komt nu uit op 8205 punten en dat is een nieuw record op slotbasis. De BEL 20 sluit de sessie af met 0,53% winst. De recordrace in Europa blijft aanhouden.

Economische cijfers deze week:
De agenda met economische cijfers van deze week hieronder, opvallend is dat we vrijdag als alle beurzen dicht zijn wel belangrijke inflatiecijfers krijgen.

Signaaldiensten:
We hebben een groot deel van de posities gesloten maandag omdat we merken dat de drang naar nog een nieuwe top of een test van de vorige top er tijdens deze korte week nog in zit op Wall Street. We zien nog geen echte verkoopgolf op gang komen al waren er wel enkele pogingen daartoe. We wachten op een nieuw momentum om de posities op te nemen, dat kan deze week nog maar het is mogelijk dat we wachten tot volgende week. Er lopen wel nog wat posities, we bekijken hoe de week verder verloopt maar we zitten vooral minder zwaar in de markt nu ...

Volg ons in ieder geval tot 1 JUNI via de Paasweek aanbieding vanaf €25, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 4,21%.

Olieprijs:
Vanmorgen zien we dat de Brent olie rond de 85,7 dollar uitkomt, weerstand nu rond de 86 en 87-88 dollar met daarboven de 90 dollar. Steun nu eerst rond de 84,5-85 en de 83 dollar steun. Verder letten we nog op de belangrijke 82 dollar als steun.

We handelen via zowel Systeem Trading, Guy Trading en COMBI-Trading op het verloop van de Brent olie.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen geven de futures op Wall Street een iets lagere opening aan, in Europa zien we vanmorgen net voor de opening de futures vlak tot iets lager. De 10 jaar rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 4,21%. De Brent olie komt vanmorgen uit rond de 85,7 dollar. De euro komt vanmorgen uit rond de 1,082 dollar.

Analyse AEX:
De AEX sluit 0,7 punten (0,08%) hoger en komt nu uit op 879,1 punten wat meteen een nieuw record is voor de AEX. De index zet de hoogste stand ooit nu neer op 881,2 punten.

De belangrijke steun niveaus komen nu uit rond de 875, 870-872, 865 en 855 punten, later steun rond de 850, 845 en 840 punten.

Weerstand nu rond de 885 en 890 punten, later moeten we mogelijk rekening houden met de 900 punten grens maar zo ver is het nog niet.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 JUNI ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 sluit 70 punten (0,39%) hoger, het slot komt nu uit op 18.281 punten.

Steun nu eerst rond de 18.200 en de 18.050 punten, later steun rond de 17.900 en rond de 17.800 punten. Verder zien we nog steun rond het 50-daags gemiddelde dat nu uitkomt rond de 17.805 punten.

Weerstand nu eerst rond de 18.340 punten (oude top). Verder weerstand rond de top van vorige week op 18.465 punten. De volgende doelen worden dan 18.500 en de 18.650 punten.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 JUNI. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX sluit met 93 punten (0,5%) winst en komt nu uit op 18.477 punten. Weer een nieuw record voor de DAX die zelfs even op 18.511 punten uitkwam wat nu de hoogste stand ooit is.

De eerste steun niveaus zien we nu rond de 18.300, 18.150, 18.000 en 17.850 punten. Verder steun rond de 17.650 en 17.500 punten. Het 50-daags gemiddelde schuift op tot rond de 17.390 punten.

Weerstand zien we nu rond de 18.511 punten, later zien we als mogelijke doelen wat betreft de DAX de 18.600 en 18.750 punten.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de DAX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 JUNI ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones sluit de sessie met 478 punten (1,22%) winst en komt nu uit op 39.760 punten.

Weerstand nu rond de 39.750-39.800 punten, later de top rond 39.890 en de 40.000 punten. Verder zien we nog weerstand rond de 40.250 en 40.500 punten.

Steun nu eerst rond de 39.500, 39.250 en de 39.000 punten, later steun rond de 38.750 en vooral rond de 38.690 punten waar we nu het 50-daags gemiddelde zien uitkomen.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 JUNI ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de Paasweek aanbieding. Een abonnement kunt u nu proberen tot 1 JUNI 2024, Systeem Trading voor €25, Guy Trading voor €30, Polleke Trading voor €35 en COMBI-Trading kan nu voor €50 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Resultaat totaal 2024 (1 januari tot 26 maart)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Gisteren, 17:40

Mooie aanbieding voor Pasen !! Volg ons tot 1 JUNI voor 25 euro

Beste beleggers,

Probeer vooral nu een proefabonnement via onze mooie Paas aanbieding, dan volgt u ons in ieder geval tot 1 JUNI. U ontvangt dan onze ledenupdates en vooral onze signalen om te handelen op de indexen, een aantal aandelen en ook nog de signalen op de Brent olie ...

Inschrijven kan via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Dat kan gedurende deze week voor:

€25 voor Systeem Trading
€30 voor Guy Trading)
€35 voor Polleke Trading
€50 voor Combi Trading

Schrijf u meteen in want er komen snel weer mogelijkheden om te handelen, we blijven alert en zoeken de mooiste instapmomenten voor onze leden ...

Schrijf u in voor deze speciale aanbieding via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en volg ons tot 1 JUNI ...

Resultaten 2024:
Om u op de hoogte te houden, deze maand verloopt wat betreft onze resultaten redelijk vlak, we behalen een kleine plus het is en blijft wachten op de grote beweging die er aan zit te komen. De maand januari verliep sterk met een mooie winst, de maand februari verloren we beperkt.

Overzicht resultaat 2024 tot en met 25 maart:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Gisteren, 15:32

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Ruwe Olievoorraden 15:30 3,165M -0,700M -1,952M Actueel: 3,165M Verwacht: -0,700M Vorige: -1,952M
Gisteren, 11:24

TA Microsoft, Azelis, DAX, Bekaert, CAC 40 en Prosus

Er zijn maar lief­st 10 ver­zoeken bin­nen gekomen. Die kan ik helaas niet in een col­umn behan­de­len. Van­daag komen de eerste zes aan de beurt. De overge­bleven vier vin­dt u terug in een toekom­stige col­umn. Azelis op ver­zoek van RuudQ3: Ik trap af met Azelis, geno­teerd op de beurs van Brus­sel. De…

Lees verder »
Loading..
Er is een fout opgetreden
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.