icon
Marktanalyse

EURO kan terug naar 1,33-1,34 dollar

printPrint

Koersen voor dit artikel: EUR-USD Nasdaq

Euro dollar aan het toppen, mogelijk rijp voor een terugtest van de 1,33-1,34 zone de komende weken. Op de weekgrafiek is dat vrij duidelijk te zien, technisch dan wel te verstaan. Nu zal het nodig zijn om wat rugdekking te krijgen op fundamenteel gebied, laten we zeggen vanaf de FED uit de VS. De kans daarop is wel ana het groeien, op zich dus absoluut geen verkeerd moment om wat te doen.

EURO-DOLLAR:
Wat betreft de Euro kunnen we er een korte maar mogelijk wel een degelijke analyse op maken nu, zeker gezien er op weekbasis een belangrijke weerstand wordt aangeraakt. De lijn over de toppen vanaf 2008 wordt rond de 1,38 dollar getest en voorlopig te zwaar bevonden aangezien de Euro al enkele dagen tussen de 1,375 en 1,385 dollar aan het bewegen is. Puur technisch bekeken een zware grens naar boven toe, ofwel kan het lastig gaan worden om hier uit te breken en nog hogere toppen op te gaan zoeken. Mocht de Euro wel uitbreken dan moeten we rekening gaan houden met een rit richting de 1,41-1,43 dollar.

Al is dat wat aan de positieve kant gezien de huidige situatie op de wereldmarkten waar hier en daar weer de nodige bubbels blijken te ontstaan. Het lijkt erop dat de QE plannen van de FED wat te gortig aan het worden zijn, ofwel is er al meer dan  de nodige dosis lucht in de markt gepompt waardoor het gevaar ontstaat dat er hierop net als in 2000 en in 2008 weer een overspannen situatie kan ontstaan met alle gevolgen vandien. Al leert men het nooit blijkbaar, GREED and FEAR liggen zo dicht bij elkaar hier dat het in 1 nacht helemaal om kan slaan. Alleen waar ligt dat kantelpunt? In ieder geval stond de markt nooit zo hoog, de Nasdaq wel herinneren we ons maar al te goed maar ook deze sector komt helemaal op stoom om vrij dicht bij de toppen van 2000 uit te komen.

Enfin, het is nu allemaal volop aan de gang, de vraag is of de instanties dit ook in gaan zien zodat we niet nogmaals in een gelijksoortige situatie terecht moeten gaan komen. En dan denk ik nu toch aan wat minder positieve geluiden van de FED wat er dan voor kan zorgen dat de dollar zich wat kan gaan herstellen. In dat geval, nu we met de EUR-USD ook technisch op een dubbele weerstand terecht zijn gekomen is de kans vrij groot op een correectie bij de Euro ... Laat ik een doel meegeven van 1,33-1,34 dollar, moet mogelijk zijn mijn inziens ...

Erop handelen?
Dat kan met Boosters van RBS, of neem een Turbo van RBS op de EUR-USD. Kies er een uit met een stoploss boven de 1,40 dollar in ieder geval zodat u nog wat ruimte hebt (tijd). Kan een mooie rit opleveren is mijn gedacht ... succes !!  


Weekgrafiek Euro-US dollar:
Guy Boscart
US Markets     

Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!

Reacties op dit artikel

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia