BNP Paribas
  • Week 23
  • Week 22
  • Week 21
  • Week 20
  • Week 19
08:12 uur |

MARKT BEREID ZICH VOOR OP GROTE BEWEGING

| Guy Boscart

Beste beleggers,

Marktoverzicht:
De week start vlak als we de futures van deze morgen bekijken, deze morgen liet Azië weinig verschillen zien. De markt zoekt naar wat houvast hier in Europa maar geraakt niet op gang om de stijging weer op te pakken richting de toppen. Op Wall Street gaat dat nog steeds wat beter aangezien we daar al met nieuwe toppen en dus All Time Highs te maken hebben, vooral de Nasdaq en de S&P 500 lieten enkele sterke dagen zien. Toch herhaal ik het nog even, we moeten beginnen met op te letten voor het vervolg de komende periode want de kans op een forse terugval binnen nu en pakweg 2-3 maanden is hetgeen ik verwacht wat betreft de beurzen. Zo bullish ben ik niet meer over de markt. Hieronder nog de update (nieuwsbrief) van afgelopen zaterdag ...

Update zaterdag:
We hebben een week vol tegenstrijdigheden achter de rug, Europa had het heel moeilijk om de opgaande beweging te hervatten terwijl Wall Street sterk voor de dag kwam met nieuwe records bij de Nasdaq en de S&P 500. In het kielzog volgt de Dow Jones maar deze index slaagt er nog niet in om de top van het jaar te bereiken, daar hebben we nog steeds 100 punten meer voor nodig en het is de vraag of dat zal lukken tijdens de komende beursweek. Verder zien we dat de Dow Transport ook wat herstel laat zien, dat is momenteel de zwakste index op Wall Street en dat blijft hoe dan ook belangrijk om te volgen. Meestal volgen de andere indices de richting die de Dow Transport aangeeft, de richting is en blijft voorlopig omlaag gericht. Opvallend is ook dat de Nasdaq tot boven de 6200 punten geraakt, veel analisten zien die 6200 punten als een mogelijke top voor de Nasdaq. De reden daartoe is dat de Nasdaq vanaf zijn laagste stand ooit tot de top in 2000 op 5132 punten nu EXACT in punten gemeten net zoveel hoger staat dan de bodem die werd gemaakt in 2009. Toch iets om over na te denken al blijft zoiets uiteraard cijfermatig.

Europa dus wat moeilijker de afgelopen week, de AEX bleef hangen rond de 525-528 punten terwijl de DAX tussen de 12.500 en 12.600 punten bewoog. De AEX won 1 punt op weekbasis terwijl de DAX 36 punten verloor bekeken over de gehele week. Daar zit de euro voor een groot deel tussen, de euro stond een groot gedeelte van de week boven de 1,12 dollar hetgeen voor aandelen in Europa toch wat minder aantrekkelijk is. Alle vorige toppen bij de AEX en de DAX werden neergezet met een euro onder de 1,10 dollar. Wat betreft de AEX helpt de daling van de olieprijzen ook niet echt want met Shell dat zwaar meeweegt binnen de AEX remt dat de index voor een groot deel. De financiële waarden helpen ook niet echt, de rente zakt een beetje hier in Europa hetgeen dan weer niet goed is voor de bankaandelen.

De komende week wordt opnieuw spannend, we krijgen wat cijfers over de werkgelegenheid in de VS (woensdag en vrijdag) terwijl ik me afvraag wat er gaat gebeuren als Wall Street zijn draai gaat inzetten omlaag. Kortom, stof genoeg om over na te denken. Het kan wel eens een volatiel weekje gaan worden, we houden ons klaar om waar het kan iets te doen.

Wall Street:
De S&P wist door de hoogste stand ooit te breken deze week en zet bijna 2418 punten als high neer, een nieuw recordslot (2416) dus met nu mogelijkheden tot de 2420-2425 punten. Dat moet nog blijken want we zijn nog niet verlost van deze weerstand ook al lijkt dat zo. Die 2400 zone kan ons nog wat bezighouden de komende tijd. Steun nu de 2400 en net daaronder de 2380-2385 punten. Later de belangrijke 2355-2360 punten als richtpunt, pas onder de 2350 punten een slecht signaal maar dat mogen we voorlopig opbergen.

De Dow Jones sluit boven de 21.000 punten en maakt mogelijk de weg vrij richting de 21.170 punten waar de top wacht van dit jaar, meteen ook de All Time High voor de Dow Jones. De vraag is nu of het zal lukken, de afgelopen dagen toch een vreemde beweging tot boven die 21.000 punten ondersteunt door enkele sectoren die sterk voor de dag kwamen. De Dow blijft wel nog wat achter op de Nasdaq en de S&P 500 die beiden weer nieuwe toppen (All Time Highs) neerzetten nu. Steun zien we nu eerst rond de 20.800-20.850 met later de 20.700 en de 20.600 punten, weerstand eerst de top rond die 21.170 punten met daarboven de 21.250 en de 21.500 punten.

De Nasdaq laat het niet los en maakt gewoon een nieuwe top die ver boven de vorige uitkomt, op slotbasis nu al 6210 punten. Wel komt de index opnieuw tegen de weerstand via de lijn over de recente toppen, vandaag maar eens zien of er nog meer inzit. Weerstand dus de 6205-6210 en die lijn loopt elke dag zo'n 10-15 punten omhoog, bij een uitbraak kan de Nasdaq naar de 6350 of zelfs tot de 6500 punten oplopen maar dan lopen we al ver vooruit. Let bijvoorbeeld eens op Amazon dat bijna de 1000 dollar aantikt terwijl Google de 970+ op de borden zet vrijdag. Allemaal wat teveel van het goeie denk ik maar het is de markt die beslist weten we uit ervaring. Toch raad ik aan om op te letten vanaf nu, het gaat allemaal wel een beetje te gemakkelijk.

Europa:
De AEX laat wat herstel zien maar geraakt niet boven de 528 punten, pas wanneer de index door kan zetten boven die 528-529 punten dan zit de 532-533 punten er wel in de komende dagen maar het ziet er somber uit. Mocht de index toch doorbreken dan komt de topzone weer in beeld en die wacht rond de 538 punten. De forse tik omlaag van vorige week tot net onder de 520 punten zet beleggers wel even aan het denken over het vervolg, de test van die 520 punten was ook precies het begin van de GAP omhoog gemaakt op maandag 24 april. Het was dus belangrijk voor de AEX om daar in ieder geval boven te blijven. Nu moeten we de komende dagen/weken kijken of de AEX die 520 kan vasthouden hetgeen voor het verdere verloop en dus voor de bull trend heel belangrijk wordt. Zo niet moeten we rekening gaan houden met het sluiten van deze GAP tot rond de 510-512 punten. Steun nu dus die 520 punten met net daaronder de 517-518 en later het sluiten van de GAP rond de steun die we tussen de 510 en 512 punten zien. Weerstand nu dus de 528-529 met later de 532-533 en de 538 punten waar de top wacht. Denk eraan dat de dure euro niet helpt momenteel, de euro staat rondom de 1,12 dollar nu.

De DAX doet telkens wat pogingen om zich te herpakken maar weet nog niet door te zetten richting de topzone die rond de 12.800-12.825 punten wacht. De bodem van vorige week net onder de 12.500 punten (17 mei) blijft nog altijd niet ver onder de huidige stand van de index zodat we op moeten blijven letten wat betreft de DAX en de indices hier in Europa. Dat komt vooral door de sterke euro die al tot de 1,125 dollar opliep, dat is al meer dan 5% boven de bodem van dit jaar (rond de 1,05 dollar). Als de verkoopdruk terug komt dan kan de DAX redelijk snel naar het doel 12.390 punten terug, onder die steun ziet het er wel slecht uit voor de DAX.

Die 12.390 punten kennen we door de oude top van 2015 en eerder dit jaar, een zeer belangrijk punt voor de DAX. Op de grafiek zien we rond die 12.390 punten nu ook de lijn onder de bodems uitkomen terwijl daar ook het 50-daags gemiddelde uitkomt. Bij verdere verkoopdruk kan de index daarna zelfs snel tot de volgende steun terug die zich rond de 12.250 punten laat zien. Weerstand nu eerst de 12.800-12.825 punten waar de topzone wacht, later bij een uitbraak komt de 13.000 punten in beeld. De rally moet dan wel snel weer op gang komen om ons op te maken richting nieuwe toppen.

Brent olie:
De olie maakt een smak omlaag omdat men niet blij werd van hetgeen er werd beslist door de OPEC, de productiebeperking zal men aanhouden maar olietraders hoopten op een nieuwe verlaging van de productie. Dat had zijn invloed op de prijs, de olie zakt donderdag met meer dan 5% vanaf de hoogste stand die ook donderdag werd neergezet net onder de 55 dollar. Vrijdag wel wat herstel maar de olie duikt in ieder geval onder de steunzone zodat we opnieuw kunnnen beginnen na enkele weken van hoop op nog hogere prijzen. Steun nu de 51 dollar met daar net onder de 50 en de 47,5 dollar. Weerstand zien we nu weer rond de 53-53,5 dollar met later de 55 dollar.

Trading coaching update:
Deze week werd er winst genomen bij onze abonnementen en dat brengt het resultaat bij Polleke Trading naar een plus van €2375 netto voor de. Systeem Trading waar we alleen met de AEX werken wist de score voor de maand mei op te trekken naar €730 winst. Verder ziet u hieronder dat we €699 winst behalen bij Guy Trading, €790 bij Alles of Niets en €1064 bij TA Trading aandelen en Indices. Het COMBI abonnement (Guy Trading en Polleke Trading samen) staat voor deze maand al op een winst van €3074. Meedoen? https://www.usmarkets.nl/tradershop.html

Meedoen en lid worden?
Nu tot 1 AUGUSTUS voor €39, dan ontvangt u alle signalen die bij het abonnement horen samen met de mails die worden verzonden over de markt en de kansen. Er zit uiteraard coaching bij zodat u altijd goed op de hoogte blijft van onze visie en hoe u het best kunt reageren op wat de markt van plan is. We proberen altijd met de markt mee te zitten en kiezen er voor om nooit tegen de markt in te werken. Posities lopen meestal tussen de 2 en 10 dagen, we sturen alles in detail per SMS en MAIL naar de leden toe (de fondscode staat erbij).

Tabel overzicht maand MEI:


Totaal overzicht resultaat sinds 2013:

Verder kunt u ook op ons afgesloten forum dat bij uw abonnement hoort met alle andere leden communiceren. En dat tegen een mooie korting om het nu te proberen, dat is dan voor €39 tot 1 AUGUSTUS ... https://www.usmarkets.nl/tradershop.html

AEX:


DAX:

S&P 500:

Dow Jones:

Nasdaq:

Dow Transport index:

Brent olie:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet u ingelogd zijn.

Trending op USMarkets

Wat wordt er op dit moment het meest bekeken door de USMarkets bezoekers?