BNP Paribas
  • Week 39
  • Week 38
  • Week 37
  • Week 36
  • Week 35
11:50 uur |

BEURZEN VRIJWEL VLAK DE WEEK UIT

| Guy Boscart

Beste beleggers,

Marktoverzicht:
De laatste dag van de week was behoorlijk saai te noemen, de AEX doet amper wat terwijl de DAX op een hoge stand de verkiezingen afwacht met al een duidelijke uitslag in gedachte, Merkel zal winnen, dat weet iedereen al. De vraag is of het voorspel al het uiteindelijke doel haalde omhoog en dat er vanaf maandag een correctie kan volgen op de recente rally. Meer iets van wat gas terugnemen nu alles bekend is geworden. Verder krijgen we nog de spanningen die er heersen tussen de VS en N-Korea, daar komt nu ook Iran weer tussen na een test van een raket zaterdag. Het zijn allemaal rimpels maar het geheel kan voor onrust gaan zorgen de komende weken. Verder lezen we dat de 2 kemphanen (Trump en Kim) tot het uiterste gaan om elkaar met woorden te lijf te gaan. Hopelijk kunnen ze het beiden tot woorden houden, er zal er maar 1 van de 2 zijn die op de rode knop druk, dan heb je meteen een totaal andere situatie en die wordt dan heel gevaarlijk. De landen met meer verstand staan er dan bij te kijken maar kunnen er vrijwel niks aan doen, let wel dat het nog lang niet zo ver is maar als we de huidige situatie vergelijken met de afgelopen pakweg 30 jaar dan zijn de spanningen op wereldvlak nog niet zo hoog opgelopen als nu.

Dat terzake maar toch iets om in de gaten te houden, projecteren richting het verloop op de financiële markten is lastig maar ik noem het huidige verloop toch de beklimming van "The Wall of Fear" ofwel we gaan met de nodige angst omhoog. Komt vaker voor, volumes zijn dan laag, we zien veel sector rotaties en als er al een index is die uitbreekt is dat niet met volle kracht ofwel vertrouwen. De markt hangt naar mijn inzien aan een zijden draadje. Wel weer plussen op weekbasis, de Dow Jones wint 81 punten terwijl de S&P 500 zo'n 2 punten de week hoger afsluit. De Nasdaq moet wat inleveren, de index verliest 21 punten over de gehele week bekeken. Op Wall Street deden de Russel 200 en de Dow Transport goeie zaken, de Russel 2000 pakt een plus van 19 punten (+1,3%) op weekbasis, de Dow Transport index wist met 158 punten winst de week af te sluiten (+1,65%).

De AEX en de DAX doen op zich weinig de afgelopen 2 dagen, we zien wel dat er nog weinig vooruitgang komt maar intentie om ver terug te zakken was er ook niet echt de afgelopen dagen. Aan de euro zal het niet liggen, wel even fors terug tot net onder de 1,19 dollar woensdag na de FED maar vrijdag zien we dat de euro bijna de 1,20 dollar weer wist te bereiken. We houden het in de gaten de komende dagen, ook de AEX en de DAX hebben een behoorlijke rally achter de rug die vraagt om een correctie. Op weekbasis zien we dat de AEX 1 punt winst boekt, de DAX sluit de week 73 punten hoger af. Net zoals op Wall Street een rustige week met weinig beweging.

US Markets Trading nu vanaf €39 tot 1 DECEMBER:

Inschrijven:
U kunt zich vandaag inschrijven via deze nieuwe aanbieding tot 1 december vanaf €39. Naast de SMS en mail voor het instappen coachen we de leden uiteraard ook via dagelijkse updates, ondersteuning via het besloten FORUM waar alleen de leden op mee kunnen kijken. En dat alles nu tegen een mooie korting om het in ieder geval 2 maand uit te proberen ...

Vanaf €39 tot 1 DECEMBER ... https://www.usmarkets.nl/tradershop.html

Wall Street:
De S&P 500 blijft voorlopig rondom de 2500 punten hangen om net op dat ronde getal de sessie af te sluiten (2502). Nog steeds een zuinig verloop bij de S&P 500 zonder dat er echt power merkbaar is, geen uitbraak met volop kracht en volume. De eerste hindernis blijft de 2508-2510 punten waar we meteen een zware weerstand krijgen door de lijn over de toppen. Steun nu in eerste instantie rond de 2490 (oude top), daar snel onder de zone 2470-2475 punten als steun. Later bij een grotere daling letten we op de 2450-2455 en de 2418-2420 punten, het lijkt allemaal heel ver weg maar met een beetje druk op de koersen staan we daar in no-time. Veel aandelen kunnen snel enkele procenten inleveren zodra er verkoopdruk komt, het zijn dan ook meteen aandelen die zwaar meewegen op Wall Street.

De Dow Jones moet na 9 opeenvolgende sessies dan uiteindelijk wat inleveren, de index verloor 53 punten en komt onder de 22.400 punten terecht. Steun verwacht ik in eerste instantie nog steeds rondom de 21.900-22.950 punten waar nu ook het 50-MA uitkomt. Weerstand verwacht ik rond de topzone 22.400-22.450 punten, daar zien we nu ook de lijn over de toppen uitkomen. Later bij een verdere uitbraak mogelijkheden richting eerst de 22.500 en later tot de 22.750 punten hetgeen ik nog steeds niet verwacht. Belangrijk om te weten is dat er binnen de Dow Jones index gisteren slechts 1 aandeel was die een nieuw record neer wist te zetten (Boeing). 

Nasdaq:
Het lukt de Nasdaq maar niet om door de hoogste stand ooit te breken, gisteren opnieuw een moeilijke dag voor de Nasdaq met een redelijke daling. De index blijft nog altijd dicht bij de 6460 punten ofwel de top hangen. Weerstand blijft dus die 6460 punten, later de 6475 en de 6500 punten. Steun nu eerst de 6400 met daaronder de 6350 en de 6250 punten maar dan voorzie ik wel de uiteindelijke start van een grotere en mogelijk langdurende correctie.

Europa:
De AEX blijft liggen tussen de pakweg 528 en 530 punten momenteel, een uitbraak tot boven de weerstand die we zien door de lijnen over de toppen vanaf mei komt er tot nu toe nog niet. Mocht er alsnog een uitbraak komen boven deze weerstand dan kan de AEX doorstoten tot de 533-535 punten, daar net boven zien we de jaartop van midden mei rond de 538 punten. Steun nu eerst de 528 met daar net onder de 525 punten, later komen de 523 en de 520 punten weer in beeld als steun voor de AEX. Pas onder de 520 punten ziet het er slecht uit want de AEX kan dan opnieuw in de problemen komen met als doel de 517-518 punten waar we nog een stevige steun zien wachten.

De DAX blijft redelijk sterk liggen met nu wat moeite rondom de 12.600 punten, de volgende hindernissen wachten eerst rond de 12.650 en later rond de 12.750 punten. Daarna wordt de top ofwel de hoogste stand ooit een mogelijk doel, we zien daar dus de top rond de 12.960 punten wachten. Zelf verwacht ik geen nieuwe test van die top op korte termijn maar we moeten uiteraard overal rekening mee houden. Als de DAX kan draaien dan zien we in eerste instantie steun rondom de 12.500 en 12.390 punten, later zou de index weer in een neerwaartse spiraal terecht kunnen komen met als doelen eerst de 12.275 (50-MA) en later de 12.160 punten (200-MA). Dit weekend zijn er verkiezingen in Duitsland, de markt reageerde al bullish voorafgaand daarop de afgelopen 2 weken omdat het vrijwel 100% zeker is dat Merkel zal winnen, we kunnen daar ook al van uitmaken dat deze overwinning al in de koersen zit verwerkt. In 2013 was dat ook al het geval, na de verkiezingen en de duidelijke overwinning van Merkel moest de DAX inleveren. We kijken uiteraard ook naar het verloop van de euro de komende week.

Brent olie:
De olie loopt verder op tot bijna 57 dollar na de rally van de afgelopen dagen, we zien nu een duidelijke weerstand en koersdoel rond de 57,5 dollar waar de top van begin dit jaar wacht. Steun nu in eerste instantie rond de 55 dollar, later de 53 en de 50-51 dollar. De olie kent dus een sterke periode, het is afwachten of er na het testen van de top op 57,5 dollar nog meer stijging aan zit te komen. Voorlopig hou ik het bij een hertest van die jaartop.

AEX:


DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nasdaq:

Dow Transport:

Brent olie:

Euro-dollar:

Met vriendelijke groet,

Guy Boscart


Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet u ingelogd zijn.

Trending op USMarkets

Wat wordt er op dit moment het meest bekeken door de USMarkets bezoekers?


deze site wordt technisch beheerd door 24hoursmedia