Gisteren, 14:32

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Bouwvergunningen (Mar) 14:30 1,766M 1,750M 1,720M Actueel: 1,766M Verwacht: 1,750M Vorige: 1,720M
Gisteren, 11:02

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
EUROPA EUROPA: CPI (Jaarlijks) (Mar) 11:00 1,3% 1,3% 0,9% Actueel: 1,3% Verwacht: 1,3% Vorige: 0,9%
Gisteren, 08:14

DAX vlakke top, AEX rond weerstand en records op Wall Street

De markt momenteel:
Vanmorgen vlak tot iets lager als we de futures op Wall Street bekijken, de verschillen zijn klein ten opzichte van de slotkoersen van gisteren. Europa laat ongeveer hetzelfde zien, amper verschil bij de DAX future. Wel opnieuw een record bij de SP 500, de Dow Jones, de Nasdaq 100 maar de Nasdaq haalt dat net nog niet al zitten er er nu amper onder. Een dubbele top kan nog altijd wat betreft de tech sector. De Dow Transport probeerde het ook om een nieuw record neer te zetten maar dat lukte niet deze keer.

Europa sluit ook wat hoger, de DAX bereikt weer de topzone waar we nu al een hele reeks gelijke toppen zien, je kunt er de lat op leggen zelfs. De AEX index blijft hangen tussen de pakweg 710 en 715 punten, de verschillen blijven ook redelijk klein op een uitschuiver aan het begin van de week na. Het is en blijft vooral Wall Street dat van geen ophouden wil weten, we zien een lange reeks met records waardoor Europa in ieder geval niet in een verkoopgolf terecht komt. Ik had al wat correctie verwacht deze week maar het komt nog niet op gang, het sector hoppen blijft aanhouden, de dag dat alles tegelijk zal inleveren komt wel steeds dichterbij ...

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
De eerste 3 maanden dit jaar werden positief afgerond en met december erbij komen we nu uit op 4 maanden na elkaar dat er winst werd behaald via de signalen. Dat moest voorzichtig gebeuren want ik hou in het achterhoofd rekening met het scenario wat ik net aangaf, over een aanstaande grote correctie over de gehele markt. Niettemin blijf ik rustig verder opbouwen wat betreft de posities.

Deze manier van werken wil ik hoe dan ook proberen aan te houden, het handelen onder de huidige omstandigheden krijg ik steeds beter onder controle en ik probeer met kleine posities zo als goed mogelijk te werken voor de leden. Onderaan deze update ziet u nog een overzicht met hoe de maand maart werd afgerond en hoe we er dit jaar voor staan wat betreft het resultaat via de signalen die we naar onze leden versturen.

Verder ziet u nog de aanbieding tot 1 Juni om mee te doen met onze signalen. Denk eraan dat als ik het momentum kan pakken voor als het moment daar is van wat ik aangaf we een hele grote vis kunnen vangen. Tussendoor blijf ik kalm en rustig met kleine posities werken !!

LET OP !! Alleen vandaag nog kunt u zich eenmalig tegen een zeer leuke aanbieding inschrijven voor een van onze abonnementen tot 1 JUNI voor €25 ... Bij Polleke Trading is dat dan €35 tot 1 JUNI en voor COMBI TRADING nu €50 ... Via de site en dan de Tradershop kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische conditie Wall Street:
Wat betreft Wall Street een nieuw record bij de S&P 500 op 4170,4 punten, de Nasdaq 100 bereikt op 14.026 punten een nieuw record terwijl de Dow Jones op 34.036 punten voor een nieuw hoogste slot ooit zorgt. Voor de Nasdaq zat er net geen nieuw record in, de SOX index twijfelt al een paar dagen. De indices op Wall Street blijven dus dicht bij hun toppen of zetten zoals u ziet nog nieuwe toppen neer, technisch blijft alles dus op recordjacht zodat de korte, mid-lange en lange termijn trend positief blijft. Aan de andere kant staan de indicatoren zeer hoog en zien we dat het volume laag blijft. Weinig kopers maar dus ook weinig verkopers. Wel blijven letten op de gemiddelde waardering, bij de S&P 500 zitten we nu al op 42.46 keer de winst (gemiddeld).

Technische conditie AEX en DAX:

AEX index:
Bij de AEX blijft ook nu nog hangen boven de oude top en krijgt moeite om echt een richting te kiezen. Weerstand voor de AEX index nu eerst de 712-715 punten zone met daarna de 718 punten. Verder mocht de bull markt het op de heupen krijgen doelen rond de 725 en de 735 punten al dat ligt nu een behoorlijk stuk verder weg na de recente terugval.

Steun blijft de oude top rond de 702-703 punten maar een beter beeld krijg ik rond de laatste top van de index die we rond de 688-690 punten zien uitkomen. We blijven vooral kijken naar de ontwikkelingen op Wall Street waar nu de eerste kwartaalcijfers binnen stromen, nu maar eens zien hoe de markten daarop zullen reageren de komende 2-3 weken. Toch maar eerst de belangrijke steunpunten als richtpunt aanhouden voorlopig.

DAX index:
De DAX doet het op zich nog altijd goed maar we zien wel een reeks toppen die rond hetzelfde niveau uitkomen, ik moet zeggen dat zoiets vrijwel nooit voorkomt zo'n reeks gelijke toppen. Men zegt wel eens "Flat Top Predict Market Drop" maar dat zien we nog wel. Het lijkt er in ieder geval wel op dat de DAX niet meer de kracht kan ontwikkelen om nog nieuwe records neer te zetten. Bij een uitbraak kan het wel nog 150-200 punten hoger als die er komt en Wall Street trekt verder door omhoog.

De volgende richtpunten omhoog blijven eerst de 15.300, de 15.450 en de 15.500 punten bij een doorbraak van de weerstand. Vrijwel alle indices, dus ook de DAX, zijn hoe dan ook rijp voor een grotere correctie alleen is het wachten op het moment dat die op gang komt. Steun zien we nu rond de 15.150-15.200 punten, later het 20-MA rond de 14.925 punten uitkomt, later de 14.500 punten (recente bodems) en de 14.475 punten waar we het 50-MA nu zien uitkomen als steun.

Er is zoals u merkt meer dan genoeg ruimte omlaag voor wat betreft de DAX voor dat de index echt in de problemen komt.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.196 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 67 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1765 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...

LET OP !! Alleen vandaag nog kunt u zich eenmalig tegen een zeer leuke aanbieding inschrijven voor een van onze abonnementen tot 1 JUNI voor €25 ... Bij Polleke Trading is dat dan €35 tot 1 JUNI en voor COMBI TRADING nu €50 ... Via de site en dan de Tradershop kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Gisteren, 04:02

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
CHN CHN: BBP (Jaarlijks) (Q1) 04:00 18,3% 19,0% 6,5% Actueel: 18,3% Verwacht: 19,0% Vorige: 6,5%
CHN CHN: Industriële Productie (Jaarlijks) (Mar) 04:00 14,1% 17,2% 35,1% Actueel: 14,1% Verwacht: 17,2% Vorige: 35,1%
Donderdag, 14:33

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Kern Detailhandelsverkopen (Maandelijks) (Mar) 14:30 8,4% 5,0% -2,5% Actueel: 8,4% Verwacht: 5,0% Vorige: -2,5%
USA USA: Philadelphia Fed Productie-index (Apr) 14:30 50,2 42,0 51,8 Actueel: 50,2 Verwacht: 42,0 Vorige: 51,8
USA USA: Detailhandelsverkopen (Maandelijks) (Mar) 14:30 9,8% 5,9% -2,7% Actueel: 9,8% Verwacht: 5,9% Vorige: -2,7%
USA USA: Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding 14:30 576K 700K 769K Actueel: 576K Verwacht: 700K Vorige: 769K
Donderdag, 08:30

Divergenties blijven, Nasdaq nu omlaag Dow wat omhoog

Goedemorgen
Gisteren de traditionele aandelen wat hoger maar de technologie moest nu inleveren over de gehele breedte. De cijfers van Goldman en JP Morgan werden goed ontvangen en dus beter dan werd verwacht, de markt was er blij mee maar hun waardering blijft uiteraard aan de hoge kant momenteel. Opvallend was ook de IPO van Coinbase dat meteen door het dak ging, de slotkoers lag op 328 dollar. De beurswaarde van het bedrijf komt al uit op 86 miljard dollar, het is maar wat je ervan denkt ...

De markt momenteel:
Het tegenovergestelde van dinsdag, nu de Dow Jones hoger en de Nasdaq omlaag, ook de Dow Transport kon wat omhoog maar beperkt. Verder zien we de S&P 500 wat inleveren, de SOX index verloor voor de 4e dag op rij. Wel nog divergenties maar we zien ook dat sommige indices het moeilijk krijgen na de nieuwe toppen.

Ook in Europa niet zo'n sterk verloop meer, als we de grafiek van de DAX bekijken dan zien we daar nu al voor de 7e sessie rond de range waar de index nu in beweegt, geen hogere toppen meer gezien deze maand ofwel van voor het lange Paas weekend. De AEX index geraakt gisteren wel wat omhoog maar ook niet veel zien we, de index blijft hangen tussen de 708 en de 712 punten momenteel en weet ook geen nieuwe toppen meer neer te zetten.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
De eerste 3 maanden dit jaar werden positief afgerond en met december erbij komen we nu uit op 4 maanden na elkaar dat er winst werd behaald via de signalen. Ik blijf in ieder geval rustig opbouwen wat betreft de posities want deze manier van werken wil ik aanhouden, het handelen bij de huidige omstandigheden krijg ik steeds beter onder controle, ik probeer met kleine posities zo goed mogelijk te werken voor de leden. Onderaan deze update ziet u nog een overzicht hoe we er dit jaar voor staan wat betreft het resultaat via de signalen die we naar onze leden versturen.

Verder ziet u alleen vandaag nog de aanbieding voor €25 tot 1 Juni om mee te doen met onze signalen ... Bij Polleke Trading is dat dan €35 tot 1 JUNI en voor COMBI TRADING nu €50 ... Via de site en dan de Tradershop kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische conditie Wall Street:
Wat betreft Wall Street geen records gisteren maar alles blijft wel dicht bij de topzone hangen al zie ik hier en daar verzakking. Vooral de SOX index en de Dow Transport index krijgen het nu duidelijk wat moeilijker op Wall Street en deze 2 indices zijn vaak herkenbaar als voorlopers voor de rest.

Wel is het zo dat ook deze indices bij 1 sterke dag alles weer recht kunnen trekken maar het moet wel nog gebeuren. Alles op Wall Street blijft dus dicht bij hun hoogste stand ooit hangen al komt de echte top natuurlijk elke dag iets dichterbij. Blijf hoe dan ook alert in deze fase, de bomen groeien echt niet tot in de hemel. De Nasdaq en de Nasdaq 100 kregen wel te maken met een mindere dag woensdag.

Technische conditie AEX en DAX:

AEX index:
De AEX krijgt moeite om echt richting te kiezen. Weerstand voor de AEX index nu eerst de 710-712 met daarna de 715 en de 718 punten. Verder mocht de bull markt het op de heupen krijgen doelen rond de 725 en de 735 punten al dat ligt nu een behoorlijk stuk verder weg na de recente terugval.

Steun blijft de oude top rond de 702-703 punten maar een beter beeld krijgen we rond de laatste top van de index die we rond de 688-690 punten zien uitkomen. We blijven vooral kijken naar de ontwikkelingen op Wall Street waar de eerste kwartaalcijfers binnen beginnen te stromen, nu maar eens zien hoe de markten daarop zullen reageren de komende dagen. Toch maar eerst deze steunpunten als richtpunt aanhouden dus.

DAX index:
De DAX doet het op zich nog altijd goed maar we zien wel een reeks toppen die rond hetzelfde niveau uitkomen. Man zegt wel eens "Flat Top Predict Market Drop" maar dat zien we later nog wel. Het lijkt er in ieder geval wel op dat de DAX niet meer de kracht kan ontwikkelen om nog nieuwe records neer te zetten. Bij een uitbraak kan het wel nog 150-200 punten hoger als die er komt maar dan moet Wall Street verder omhoog geraken.

De volgende richtpunten omhoog blijven eerst de 15.300, de 15.450 en de 15.500 punten bij een doorbraak van de weerstand. Vrijwel alle indices, dus ook de DAX, zijn hoe dan ook rijp voor een grotere correctie alleen is het wachten op het moment dat die op gang komt. Steun zien we nu rond de 15.150-15.200 punten, later het 20-MA rond de 14.850 punten uitkomt, later de 14.500 punten (recente bodems) en de 14.400 punten waar we het 50-MA nu zien uitkomen als steun.

Er is zoals u merkt meer dan genoeg ruimte omlaag voor wat betreft de DAX voor dat de index echt in de problemen komt.


Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.1975 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 66,6 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1741 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...

LET OP !! De komende dagen kunt u zich eenmalig tegen een zeer leuke aanbieding inschrijven voor een van onze abonnementen tot 1 JUNI voor €25 ... Bij Polleke Trading is dat dan €35 tot 1 JUNI en voor COMBI TRADING nu €50 ... Via de site en dan de Tradershop kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Donderdag, 03:08

TA DSM en ASML, AEX 4 van 5

Ik plaats van­daag de 4e in de serie van vijf columns, allen over de aan­de­len in de AEX. Nu zijn aan de beurt DSM, BESI, ASR, ASML en ASM Inter­na­tion­al. Lat­en we maar snel gaan kijken of het mooie plaat­jes zijn. Ik begin met DSM. Dit is direct een hele mooie grafiek om mee te begin­nen. Drie…

Lees verder »
Woensdag, 16:32

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Ruwe Olievoorraden 16:30 -5,889M -2,889M -3,522M Actueel: -5,889M Verwacht: -2,889M Vorige: -3,522M
Woensdag, 13:40

Markt snapshot Wall Street 14 april

TOP NEWS
JPMorgan profit surges on trading, investment banking boost
JPMorgan Chase reported a surge in first-quarter earnings, as the largest U.S. bank released more reserves and was aided by a blowout quarter from its trading desks and soaring investment banking fees.

Coinbase listing marks latest step in crypto's march to the mainstream
Coinbase, the biggest U.S. cryptocurrency exchange, will list on the Nasdaq, marking a milestone in the journey of virtual currencies from niche technology to mainstream asset.

Biden to address U.S. Congress as lawmakers consider infrastructure plan
U.S. President Joe Biden will speak to a joint session of the U.S. Congress on April 28, accepting an invitation from House of Representatives Speaker Nancy Pelosi, a fellow Democrat.

EU Commission to end AstraZeneca and J&J vaccine contracts at expiry - paper
The EU Commission has decided not to renew COVID-19 vaccine contracts next year with AstraZeneca and Johnson & Johnson, Italian daily La Stampa reported, citing a source from the Italian health ministry.

Tesla data collected in China is kept in China, exec says
Data collected from Tesla's electric cars in China is stored in China, the U.S. automaker's vice president said, after reports that China's military has banned Teslas from its facilities.


BEFORE THE BELL
Futures tracking the S&P 500 and the Nasdaq were slightly higher as top banks start the U.S. earnings season with investors expecting strong results on hopes of a swift vaccine-led economic recovery. European shares gained, buoyed by SAP and LVMH following their upbeat quarterly updates. Japan’s Nikkei fell as surging COVID-19 cases hit sentiment. The dollar index was down after strong demand at a U.S. bond auction fueled a widespread drop in Treasury yields. Oil prices rose on revised crude demand forecasts. Gold was in the negative territory.


STOCKS TO WATCH

Results
JPMorgan Chase & Co: The largest U.S. bank reported a surge in first-quarter earnings, as it released more reserves and was aided by a blowout quarter from its trading desks and soaring investment banking fees. Net income rose to $14.3 billion, or $4.50 per share, in the quarter ended March 31, from $2.9 billion, or 78 cents per share, a year earlier. During the quarter, JPMorgan released reserves of $5.2 billion. Analysts on average had expected earnings of $3.10 per share, according to Refinitiv. Revenue jumped 14% to $33.1 billion.

Moves
Novavax Inc: The company said on Tuesday Greg Covino is stepping down as the chief financial officer due to personal reasons and would become an executive adviser to the U.S. vaccine developer. Chief Business Officer John Trizzino will serve as the finance chief in the interim, with a search underway for Covino's replacement.

Stitch Fix Inc: The company said on Tuesday founder Katrina Lake would hand over the reins to the online apparel firm to President Elizabeth Spaulding, who is set to replace her as chief on Aug. 1. The personalized clothing provider said Lake would transition to the role of executive chairperson of the board.

In Other News
Aon PLC & Willis Towers Watson PLC: European Union antitrust regulators have extended until July 27 the deadline for their decision on Aon's $30 billion bid for rival Willis Towers Watson, a European Commission filing showed. Aon offered last Friday to sell assets in five European nations to resolve EU competition concerns. The EU antitrust watchdog is now seeking feedback from rivals and customers before deciding whether to demand more concessions, clear or block the deal.

AstraZeneca PLC: AstraZeneca said that China's health regulator expanded the use of Tagrisso, the British drugmaker's lung cancer treatment, in patients with a type of lung cancer when diagnosed at an early stage. Separately, Denmark will cease to administer AstraZeneca's COVID-19 vaccine entirely following its possible link to very rare cases of blood clots, several Danish media outlets reported, citing unnamed sources.

Charles Schwab Corp: The company is suing one of its former customers after the retail brokerage allegedly sent more than $1.2 million to an account of the Louisiana woman and then could not get the money back. Schwab meant to send $82.56 to Kelyn Spadoni's Fidelity Brokerage Services account in February, but a computer glitch caused it to erroneously transfer more than $1.2 million, according to the lawsuit.

Coinbase Global Inc: The biggest U.S. cryptocurrency exchange will list on the Nasdaq, marking a milestone in the journey of virtual currencies from niche technology to mainstream asset. The listing is by far the biggest yet of a cryptocurrency company, with the San Francisco-based firm saying last month that private market transactions had valued the company at around $68 billion this year, versus $5.8 billion in September. Separately, Nasdaq on Tuesday set a reference price of $250 per share for Coinbase.

Credit Suisse Group AG: The bank's shares fell further after it sold blocks of shares in a number of companies as it continued to unwind positions related to last month's meltdown of Archegos Capital, traders said. Multiple sources told Reuters that Credit Suisse had put large blocks of shares in media companies Discovery and iQIYI on the market after regular trading ended on Tuesday.

Exxon Mobil Corp: The company's Guyana unit said on Tuesday it had reduced crude output at its offshore Liza-1 project to 30,000 barrels per day (bpd), down from 120,000 bpd, due to a mechanical problem with the offshore platform's gas compressor. Exxon said the problem with the compressor's discharge silencer prompted it to reduce output to maintain gas injection and power supply and minimize gas flaring. It said a team from Exxon, equipment manufacturer MAN Energy Solutions and vessel operator SBM were assessing repairs.

Facebook Inc & Microsoft Corp: Amnesty International, Privacy International and 28 other civil and human rights groups urged EU lawmakers to take a strong stand on privacy rights in proposed rules governing Facebook's WhatsApp and Microsoft's Skype. The call by the group in a letter to the European Parliament, whose members are spread out across Europe, is in response to what they said are attempts by EU countries to weaken privacy rights.

Ford Motor Co & General Motor Co: The top executives of more than three dozen Michigan-based companies, including General Motors and Ford, on Tuesday issued a joint statement opposing Republican-backed legislation to restrict voting. "Government must avoid actions that reduce participation in elections - particularly among historically disenfranchised communities," the statement, which bore the names of 37 top executives, read in part.

Johnson & Johnson: The EU Commission has decided not to renew COVID-19 vaccine contracts next year with AstraZeneca and Johnson & Johnson, Italian daily La Stampa reported, citing a source from the Italian health ministry. Additionally, South Africa's drugs regulator SAHPRA said that it had recently reviewed data from J&J's research study immunising healthcare workers and found no major safety concerns.

Moderna Inc & Novavax Inc: A UK study into using different COVID-19 vaccines in two-dose inoculations is being expanded to include shots made by Moderna and Novavax, researchers said. The trial, known as the Com-Cov study, was first launched in February to look at whether giving a first dose of one type of COVID-19 shot, and a second dose of another, elicits an immune response that is as good as using two doses of the same vaccine. Separately, Moderna said on Tuesday that its COVID-19 vaccine still showed strong protection against the illness six months after people received their second shot, with efficacy of more than 90 percent against all cases of COVID-19 and more than 95 percent against severe COVID-19.

Pfizer Inc: The company can deliver 10% more doses of its COVID-19 vaccine to the United States by the end of May and meet its target of supplying 300 million doses two weeks earlier than expected, Chief Executive Officer Albert Bourla said in a tweet on Tuesday. Separately, the company said it had conducted an assessment of the vaccines' safety data and had found no evidence of blood clots.

Procter & Gamble Co: The company raised its quarterly dividend by 10% on Tuesday to $0.8698 per share, payable after May 17.

Ryanair PLC: Ryanair had another setback in its fight against state aid for rival airlines after Europe's second-highest court again backed EU competition regulators' approval of support for SAS and Finnair. Separately, Ryanair is set to take delivery of its first Boeing 737 MAX airliner following two years of delay caused by the grounding of the jet in the wake of two fatal crashes.

Square Inc: The company will begin providing loans to small businesses in Australia, the payments firm said, where it will compete with the country's big banks in lending to small and medium enterprises in a tight market. Square Loans would use transaction data to allot quick loans as early as the next day, with one upfront fee repaid automatically based on a percentage of daily sales, the company said.


FOCUS
How the pandemic helped Walmart battle Amazon Marketplace for sellers
Between 2009 and 2014, Walmart’s Marketplace business, where outside merchants hawk everything from baby blankets to power tools, counted no more than six sellers, and was described by one expert as “in limbo.” But what was treated as an afterthought for years has emerged as an important leg in the world’s biggest retailer’s long-term strategy to take on Amazon, which it is battling for advertising and e-commerce dollars.


ANALYSTS' RECOMMENDATION
Anthem Inc: Cowen and Company raises price target to $395 from $360 by expecting a modest upside to first-quarter EPS from lower utilization and lower than expected COVID-19-related costs.

Denbury Inc: KeyBanc starts coverage with overweight rating; price target $60 due to very high oil leverage and carbon sequestration upside.

Hilton Worldwide Holdings Inc: Jefferies raises price target to $145 from $140 by expecting a resurgence of leisure demand in the second half of 2021 and through 2022.

Southwest Airlines Co: JPMorgan raises rating to neutral from underweight, saying the company possesses the industry’s deepest track record of profitability, the highest quality balance sheet and a fiercely loyal customer base.


ECONOMIC EVENTS (All timings in U.S. Eastern Time)
0830 (approx.) Import prices mm for Mar: Expected 1.0%; Prior 1.3%
0830 (approx.) Export prices mm for Mar: Expected 1.0%; Prior 1.6%
0830 (approx.) Import prices yy for Mar: Prior 3.0%
1200 Refinitiv IPSOS PCSI for Apr: Prior 54.47


COMPANIES REPORTING RESULTS
Goldman Sachs Group Inc: Expected Q1 earnings of $10.22 per share
Wells Fargo & Co: Expected Q1 earnings of 70 cents per share


CORPORATE EVENTS (All timings in U.S. Eastern Time)
0800 Bed Bath & Beyond Inc: Q4 earnings conference call
0830 JPMorgan Chase & Co: Q1 earnings conference call
0830 Lovesac Co: Q4 earnings conference call
0900 Kaman Corp: Annual Shareholders Meeting
0930 Goldman Sachs Group Inc: Q1 earnings conference call
1000 First Republic Bank: Q1 earnings conference call
1000 Wells Fargo & Co: Q1 earnings conference call
1100 Hewlett Packard Enterprise Co: Annual Shareholders Meeting
2100 GreenTree Hospitality Group Ltd: Q4 earnings conference call


EX-DIVIDENDS
Abbott Laboratories: Amount $0.45
Abbvie Inc: Amount $1.30
Activision Blizzard Inc: Amount $0.47
Alamo Group Inc: Amount $0.14
American Financial Group Inc: Amount $0.50
Arcosa Inc: Amount $0.05
BankUnited Inc: Amount $0.23
Buckle Inc: Amount $0.33
Compass Diversified Holdings: Amount $0.36
Freeport-McMoRan Inc: Amount $0.07
Johnson Outdoors Inc: Amount $0.21
McGrath RentCorp: Amount $0.43
Mid-America Apartment Communities Inc: Amount $1.02
RPM International Inc: Amount $0.38
Saul Centers Inc: Amount $0.53
Trinity Industries Inc: Amount $0.21
Watsco Inc: Amount $1.95

Woensdag, 08:40

Nasdaq nu op recordrace, AEX vlak en DAX met gelijke toppen

Goedemorgen
De markt blijft met een vertekend beeld zitten deze week, men is onzeker over het vervolg, de kwartaalcijfers komen eraan, FED voorzitten Powell gaf aan om de economie te blijven steunen en enkele indices zetten een nieuw record neer. Vooral de Nasdaq 100 en de SP 500 doen dat door de BIG-Tech aandelen waaronder Apple, Amazon, Tesla, Alphabet en Microsoft. De rest van deze week maar eens bekijken of er nog meer inzit of komt er een correctie op gang. Let ook op de rente en vooral de dollar die inleveren na een sterke fase.

De markt momenteel:
Wat betreft Wall Street een nieuw record bij de S&P 500 die op 4141 punten sluit, ook de Nasdaq en de Nasdaq 100 bereiken beiden bijna de 14.000 punten. Voor de Nasdaq net geen nieuw record maar de Nasdaq 100 zet wel een record neer op 13.986 punten. De gemiddelde PE waarde van de S&P 500 loopt ook verder op, nu al tot 42,17 met dat nieuwe record van gisteren.

Opvallend is dat de Dow Jones, de Dow Transport index en de SOX index in het rood eindigen. Vooral de SOX valt hierbij op omdat de bedrijven uit de semi conductor groep niet meegaan omhoog met de grote 5 ofwel de FAANG aandelen. Er zat gisteren dus behoorlijk wat divergentie in de markt en dat zorgt voor twijfels voor het verdere verloop. Ook al kunnen we maar moeilijk inschatten welke kant het op zal gaan moeten we toch voorzichtig proberen te handelen met kleine posities op enkele indices hetgeen ik ook doe voor de leden.

Europa deed niet zoveel gisteren, de AEX blijft wat hangen maar omdat de chip sector niet in staat lijkt om de andere tech te volgen krijgt ASML het moeilijk en dat drukt op de AEX index momenteel. De DAX zit dan weer met die toppen die blijven staan, de index geraakt niet echt verder. Ook de euro die aantrekt zorgt voor een remmende werking op de AEX en de DAX. Vanmorgen zien we dan ook niet zoveel via de futures, zowel Europa als Wall Street blijven rond de slotstand van gisteren hangen.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
De eerste 3 maanden dit jaar werden positief afgerond en met december erbij komen we nu uit op 4 maanden na elkaar dat er winst werd behaald via de signalen. Dat moest voorzichtig gebeuren want ik hou in het achterhoofd rekening met het scenario wat ik net aangaf, over een aanstaande grote correctie over de gehele markt. Niettemin blijf ik rustig verder opbouwen wat betreft de posities.

Deze manier van werken wil ik hoe dan ook proberen aan te houden, het handelen onder de huidige omstandigheden krijg ik steeds beter onder controle en ik probeer met kleine posities zo als goed mogelijk te werken voor de leden. Onderaan deze update ziet u nog een overzicht met hoe de maand maart werd afgerond en hoe we er dit jaar voor staan wat betreft het resultaat via de signalen die we naar onze leden versturen.

Verder ziet u nog de aanbieding tot 1 Juni om mee te doen met onze signalen. Denk eraan dat als ik het momentum kan pakken voor als het moment daar is van wat ik aangaf we een hele grote vis kunnen vangen. Tussendoor blijf ik kalm en rustig met kleine posities werken !!

LET OP !! De komende dagen kunt u zich eenmalig tegen een zeer leuke aanbieding inschrijven voor een van onze abonnementen tot 1 JUNI voor €25 ... Bij Polleke Trading is dat dan €35 tot 1 JUNI en voor COMBI TRADING nu €50 ... Via de site en dan de Tradershop kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische conditie Wall Street:
Wat betreft Wall Street een nieuw record bij de S&P 500 op 4141 punten, de Nasdaq en de Nasdaq 100 bereiken beiden bijna de 14.000 punten. Voor de Nasdaq net geen nieuw record maar de Nasdaq 100 zet wel een record neer op 13,986 punten. De Dow Jones wat omlaag maar de index blijft dicht bij de top hangen zodat de trend nog steeds omhoog gericht blijft.

Minder goed ziet het er nu uit voor de SOX index en de Dow Transport die al enkele dagen wat zwakker ogen, wel is het zo dat ook deze indices bij 1 sterke dag alles weer recht kunnen trekken maar het moet wel nog gebeuren. Alles op Wall Street blijft dus nog op record jacht al komt de echte top natuurlijk elke dag iets dichterbij. Blijf dus alert in deze fase, de bomen groeien echt niet tot in de hemel. Zie de beide Nasdaq indices, amper 2 weken geleden wilde niemand er nog iets van weten, nu zien we plots weer records en zijn ze HOT nieuws en dan duikt iedereen er weer op. De markt blijft dus zwaar overgewaardeerd maar we weten niet hoe lang men het nog vol kan houden.

Technische conditie AEX en DAX:

AEX index:
Bij de AEX blijft wat hangen boven de oude top en krijgt moeite om echt richting te kiezen. Weerstand voor de AEX index nu eerst de 710-712 met daarna de 715 en de 718 punten. Verder mocht de bull markt het op de heupen krijgen doelen rond de 725 en de 735 punten al dat ligt nu een behoorlijk stuk verder weg na de recente terugval.

Steun blijft de oude top rond de 702-703 punten maar een beter beeld krijg ik rond de laatste top van de index die we rond de 688-690 punten zien uitkomen. We blijven vooral kijken naar de ontwikkelingen op Wall Street waar de eerste kwartaalcijfers binnen beginnen te stromen, nu maar eens zien hoe de markten daarop zullen reageren de komende dagen. Toch maar eerst deze steunpunten als richtpunt aanhouden dus.

DAX index:
De DAX doet het op zich nog altijd goed maar we zien wel een reeks toppen die rond hetzelfde niveau uitkomen. Man zegt wel eens "Flat Top Predict Market Drop" maar dat zien we nog wel. Het lijkt er in ieder geval wel op dat de DAX niet meer de kracht kan ontwikkelen om nog nieuwe records neer te zetten. Bij een uitbraak kan het wel nog 150-200 punten hoger als die er komt en Wall Street trekt verder door omhoog.

De volgende richtpunten omhoog blijven eerst de 15.300, de 15.450 en de 15.500 punten bij een doorbraak van de weerstand. Vrijwel alle indices, dus ook de DAX, zijn hoe dan ook rijp voor een grotere correctie alleen is het wachten op het moment dat die op gang komt. Steun zien we nu rond de 15.150-15.200 punten, later het 20-MA rond de 14.850 punten uitkomt, later de 14.500 punten (recente bodems) en de 14.400 punten waar we het 50-MA nu zien uitkomen als steun.

Er is zoals u merkt meer dan genoeg ruimte omlaag voor wat betreft de DAX voor dat de index echt in de problemen komt.


Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.196 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 64,4 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1744 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...

LET OP !! De komende dagen kunt u zich eenmalig tegen een zeer leuke aanbieding inschrijven voor een van onze abonnementen tot 1 JUNI voor €25 ... Bij Polleke Trading is dat dan €35 tot 1 JUNI en voor COMBI TRADING nu €50 ... Via de site en dan de Tradershop kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Loading..
Er is een fout opgetreden