Vandaag, 10:30

Wall Street opnieuw fors omhoog, Europa blijft nog voorzichtig

Beste beleggers,

Een week met nogal wat volatiliteit en dan nog een stevige plus op Wall Street vrijdag. Vooral de Dow Jones deed het gedurende de week heel goed, de tech indices lieten een wisselend verloop zien maar tegen het einde van de week toch overal een stevige plus op de borden. De Brent olie komt ook los van de bodemzone rond de 93 dollar maar vrijdag tikte de Brent wel even de 100 dollar aan om op 98 dollar de week af te sluiten. Desondanks de wat meevallende inflatiecijfers zien we dat de 10-jaars rente wel weer dicht bij de 3% uitkomt, vorige week stond deze rente nog even op 2.5%. De grote vraag blijft nu of de markten door zullen trekken de komende weken, ik betwijfel het maar we weten nooit. Toch opletten voor een stevige draai naar omlaag, er zitten nog meer dan genoeg twijfels in de markt die een stijging richting de hoogste standen ooit in de weg zitten.

Meedoen met onze signalen die we versturen kan door lid te worden via de Tradershop ... Let op, er loopt nu een aanbieding tot 1 OKTOBER voor €35 ...

Weekend update zaterdag 13 augustus:
Wall Street lag er vrijdag sterk bij omdat beleggers steeds meer tekenen zien waaruit blijkt dat de inflatie in de VS afkoelt. Op meerdere vlakken zien ze dat dat de inflatie mogelijk is gedraaid na een lange periode van steeds meer inflatie. Het is inderdaad een teken dat de renteverhogingen hun werk doen maar aan de andere kant zorgen duurdere aandelen voor een gevaar de komende tijd. Het is nog altijd zo dat de inflatie hoog blijft, we zien ook nog geen echte gevolgen voor de arbeidsmarkt en de economie, er blijft een addertje onder het gras zitten in deze fase. De vraag is nu of de FED al op de rem zal trappen tijdens de volgende vergaderingen. Enkele FED functionarissen hebben al aangegeven dat ze door zullen gaan met hun agressieve beleid.

Tijdens vorige beursrally's hadden we de FED altijd mee met versoepelingen en verruimingen, nu is dat net andersom en is de FED juist agressief met verhogingen en verkrapping. Dat is iets wat ik niet zo goed begrijp, met andere woorden kan ik niet plaatsen waarom de markt er nu zo positief voorstaat. De ene zegt het is een "Bear Markt Rally" terwijl de ander zegt dat de markt onderweg is naar nieuwe toppen. Voorlopig krijgen de "BULLS" hun zin maar voor hoe lang nog is de grote vraag? We gaan het zien, sluit volgende week of de week erop niet uit dat Wall Street een tik van 3 tot 5% om de oren krijgt, veel meer zit er volgens mij niet meer in maar ik behoor dan ook tot het kamp die de stijging ziet als een "Bear Market Rally". Wat ook belangrijk is om rekening mee te houden is dat er tijdens de daling nog geen shake out kwam (paniek prikker).

Verloop markten vrijdag en op weekbasis:
De S&P 500 index won vrijdag 73 punten (1,75%) met een slot op 4280 punten terwijl de Nasdaq met een winst liet zien van 267 punten (2,1%) om op 13.047 punten te sluiten. De Dow Jones sluit vrijdag met 424 punten (1,3%) winst met een slot op 33.761 punten. Verder zien we dat de Dow Transport 0,5% hoger sluit en de SOX index 3% winst boekt De Nasdaq 100 won 274 punten (2,1%) vrijdag. Duidelijk een sterke sessie op Wall Street, alle indices sluiten positief de week af, de tech aandelen waren weer in trek. Enkele indices naderen nu wel snel hun 200-daags gemiddelde waardoor we moeten opletten de komende week, de Dow Jones en de S&P 500 zijn daar al bijna op een fractie na.

Op Weekbasis zien we een behoorlijk positief verloop want de Dow Jones won 957 punten (2,9%) terwijl de S&P 500 een winst van 135 punten (3,25%) liet zien. Verder won de Nasdaq 390 punten (3,1%) terwijl de Nasdaq 100 index 358 punten (2,7%) winst boekte. De Dow Transport won over de gehele week 545 punten (3,75%). De SOX index won dan toch nog 14 punten (0,5%) op weekbasis desondanks er enkele winstwaarschuwingen binnen de chip sector (Nvidia en Micron Technologies) voorbij kwamen.

In Europa verloor de AEX index vrijdag nog 0,03 punten ofwel de index sluit vlak met een slot op 725,8 punten terwijl de DAX 101 punten (0,75%) hoger geraakte met een slot op 13.796 punten. De Franse CAC 40 sluit met 8 punten (0,15%) winst terwijl de BEL 20 index met 4 punten (0,1%) winst de sessie afsloot vrijdag.

Op weekbasis zien we bij de AEX index een winst van 3 punten (0,4%) terwijl de DAX 222 punten (1,65%) hoger sluit na opnieuw een volatiele week. De Franse CAC 40 won op weekbasis 81 punten ofwel 1,25% terwijl de BEL 20 index 81 punten ofwel 2,15% winst boekt. Alles bij elkaar een positieve week in Europa maar ook weer met de nodige volatiliteit.

Zelf proberen we naar mooie kansen te zoeken om op te handelen, we pakken dan vooral de bekende indices en bij Guy Trading samen met COMBI-Trading ook wat aandelen en de Brent olie. We doen dat rustig en nemen onze tijd, we handelen ook nog steeds met kleine posities.

Zodra u lid wordt kunt u inloggen op de website bij de Tradershop waar u dan alle details kunt zien. Wat betreft de maand JULI hebben we opnieuw winst kunnen maken bij alle abonnementen en dat al voor de 7e maand op rij dit jaar. Deze maand verloopt wat moeilijker maar dat kan gebeuren want ook ik kan helaas niet altijd positief scoren want dat zou wel heel makkelijk zijn, wel blijf ik eerlijk en toon alles wat ik doe in detail. Trouwens, de maand is nog niet voorbij, alles kan er snel totaal anders uitzien in deze markt. Meedoen met de signalen die we versturen kan door lid te worden via de Tradershop ...

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 SEPTEMBER 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 SEPTEMBER voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit de week sterk af met behoorlijke plussen bij alle indices, op slotbasis sluiten de indices allemaal rond hun hoogste stand in weken, zelfs maanden. Toch opletten vanaf nu want zowel de Dow Jones als de S&P 500 bereikten nagenoeg hun 200-daags gemiddelde en daar wacht nu een zware weerstand. De tech indices deden het vrijdag heel goed, let vooral op de Nasdaq die boven de 13.000 punten sluit. Ook het verloop van de chip index roept vraagtekens op, er kwamen in de loop van de week enkele winstwaarschuwingen binnen deze sector. Nogmaals, opletten met Wall Street vanaf nu, het ziet er te mooi uit in een fase waar het allemaal niet zo goed gaat.

Europa sluit dan weer wat minder sterk, de AEX sluit de sessie vlak af terwijl de DAX zo'n 0,75% hoger sluit. Ik zie kansen om wat te doen met de AEX en de DAX in de loop van de komende week.

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022):


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Vandaag, 10:22

TA Alphabet, DAX, Just Eat, AEX, Relx en Bel-20

Het mooie weer houdt maar aan en we gaan kijken of dat ook terugkomt in de grafieken die ik van­daag heb gekozen. We gaan naar drie aan­de­len en drie indices kijken. Van die indices zijn er drie op ver­zoek. Alle charts zijn met de slotko­ers van vri­jdag 12 augus­tus. Ik begin met Alphabet…

Lees verder »
Gisteren, 08:40

Wall Street maakt een draai omlaag, AEX sluit nog net in de plus

Goedemorgen,

Een volatiele sessie donderdag met eerst fors hogere indices op Wall Street na de inflatiecijfers die opnieuw wat meevielen. Later werd er winst genomen, beleggers kregen hoogtevrees. De Dow Jones en de Dow Transport sluiten nog wel in de plus maar de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index verloren richting het slot. In Europa zien we wel nog een plus bij de AEX index, de DAX sluit met 6 punten verlies net negatief de sessie af. De Brent olie kende een sterke sessie, we zien dat de olieprijs oploopt tot dicht bij de psychologische 100 dollar grens, nu afwachten of de olie daar weer door weet te breken. De 10-jaars rente zien we vanmorgen rond de 2,88% uitkomen, de rente loopt langzaam weer op richting de 3%.

Meedoen met onze signalen die we versturen kan door lid te worden via de Tradershop ... Let op, er loopt nu een aanbieding tot 1 OKTOBER voor €35 ...

Update vrijdag 12 augustus:
Wall Street begon weer heel sterk maar na een nieuwe hoogste stand sinds maanden moesten alle indices toch weer inleveren. De Dow Jones kon nog net in de plus eindigen, de index won 27 punten met een slot op 33.336 punten maar de index stond wel even op 33.652 punten wat nu de top kan zijn voor een tijdje. De S&P 500 sluit nagenoeg vlak de sessie af, de index verloor 3 punten met een slot op 4207 punten, ook deze index stond even boven de 4258 punten ofwel ruim 50 punten hoger gedurende de sessie. Verder zien we dat de Nasdaq na een stevige opening moest inleveren, de index sloot uiteindelijk 75 punten lager met een slot op 12.780 punten, de Nasdaq 100 verloor 86 punten met een slot op 13.292 punten. De SOX index sluit 0,35% lager na een fors hogere start, de Dow Transport won donderdag 0,65%.

In Europa zien we dat de AEX nog in de plus kan sluiten, de index won 1,5 punten (0,2%) om op 725,8 punten te sluiten. De DAX moest iets inleveren, de index verloor 6 punten met een slot op 13.694 punten. Verder zien we dat de Franse CAC 40 index 21 punten hoger sluit (0,33%) terwijl de Belgische BEL 20 index 2 punten winst boekt.

Opnieuw een verdeelde sessie op Wall Street als we alles naast elkaar zetten, de tech aandelen moeten fors inleveren om negatief te sluiten vanaf de hoogste stand van de sessie maar de meer traditionele indices sluiten vlak tot iets hoger na eerder ook fors hoger te hebben gestaan. Aan het begin van de sessie kregen we opnieuw een positieve reactie op de inflatiecijfers die meevielen, later kregen beleggers hoogtevrees want ook al vielen de cijfers wat mee dan is het nog altijd zo dat de inflatie veel te hoog blijft. De renteverhogingen kunnen daar wat bij helpen maar laten we ook niet vergeten dat de olieprijs behoorlijk is gezakt de afgelopen weken. We moeten meerdere maanden zien dat de inflatie afneemt, dus te positief reageren lijkt me ook niet goed.

Dat analisten en beleggers nu beginnen te denken dat de FED op de rem zal trappen is een fabeltje, meerdere FED functionarissen benadrukken dat de inflatie "onaanvaardbaar hoog" blijft na de nieuwe cijfers. Charles Evans, voorzitter van de Chicago Fed, gaf aan dat hij verwacht dat de rente bij elke vergadering die dit jaar nog komt en ook volgend jaar wordt verhoogd, ook voor volgend jaar voorziet hij renteverhogingen om ervoor te zorgen dat de inflatie zakt tot rond de 2% wat de doelstelling blijft voor de FED. Het kan vrijwel niet anders dan dat het de economie behoorlijk zal vertragen, een recessie kan volgens mij niet uitblijven ook al wordt daar weinig over gezegd. Dat snap ik want men wil liever de positieve boodschap brengen zolang het nog niet zo ver is.

Wat betreft de signaaldiensten, er lopen nog enkele posities maar er werden woensdag ook wat posities gesloten met winst. Zodra u lid wordt kunt u inloggen op de website bij de Tradershop waar u dan alle details kunt zien en eventueel de lopende posities nog kunt opnemen.

Wat betreft de maand JULI hebben we opnieuw winst kunnen maken bij alle abonnementen en dat al voor de 7e maand op rij dit jaar. Meedoen met de signalen die we versturen kan door lid te worden via de Tradershop en er loopt nu een aanbieding tot 1 SEPTEMBER 2022 voor €35. Ga dus naar de Tradershop en schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street nam na een stevige plus tijdens de eerste 2 uur van de sessie massaal winst, zo sluiten de Nasdaq, de SOX index en de S&P 500 in het rood. De Dow Jones kon nog net met een plus sluiten maar wel ruim 300 punten onder de dagtop.

In Europa zien we dat de AEX 1,5 punten hoger sluit terwijl de DAX met een klein verlies van 6 punten sluit.

De signaaldiensten:
Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 OKTOBER 2022 en dan voor €35. Ga snel naar onze Tradershop en kies daar uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op de lijst en ziet u alle details over de posities die open staan.

Dow Jones:
De Dow Jones sluit na de sterke sessie van woensdag weer iet hoger, de index won 27 punten met een slot op 33.336 punten. De index zo wel dicht bij de weerstand die we zien door de lijn over de toppen.

We zien nu weerstand rond de 33.300-33.350 punten, later krijgen we weerstand rond het 200-daags gemiddelde dat nu uitkomt rond de 33.915 punten. Later weerstand rond de 34.800 punten. Steun nu eerst de 32.900-33.000 punten, later rond de 32.500 punten steun.

AEX index:
De AEX sluit 1,5 punten hoger met een slot op 725,8 punten, de index blijft zo boven de 718-720 punten waar we nu de eerste steun verwachten. De eerste weerstand zien we nu rond de 726-728 met later vooral de 732-735 punten. Het 200-daags gemiddelde komt nu uit rond de 731 punten.

Steun nu eerst rond de 718-720 en de 712-715 punten, verder zien we steun rond de 708-710 punten zone met daarna vooral de 700-702 punten als zeer belangrijke steun.

DAX index:
De DAX sluit 6 punten lager met een slot op 13.694 punten, de index blijft nog redelijk ver van de belangrijke 13.400 punten steun. We zien nu weerstand rond de 13.800 punten, later de 13.900 en de 14.000 punten als weerstand. Verder zien we rond de 14.300-14.350 punten weerstand.

Steun nu eerst de 13.600 punten, later de bekende 13.400 punten als steun. Later steun rond de 13.300 en de 13.150 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq moest na een zeer sterke start inleveren later richting het slot, de index sluit 75 punten lager met een slot op 12.780 punten. De index kwam even net boven de 13.000 punten uit gedurende de sessie maar dat was duidelijk te hoog gegrepen. Weerstand nu die 13.000-13.025 punten, later rond de 13.250 en de 13.500 punten weerstand.

Steun nu eerst de 12.550-12.600 punten, later steun rond de 12.550 en de 12.325 punten.

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Donderdag, 14:32

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding 14:30 262K 263K 248K Actueel: 262K Verwacht: 263K Vorige: 248K
Donderdag, 13:34

Markt snapshot Wall Street 11 augustus

TOP NEWS
Fed officials say more rate hikes needed, despite slowing inflation
Slowing U.S. inflation may have opened the door for the Federal Reserve to temper the pace of coming interest rate hikes, but policymakers left no doubt they will continue to tighten monetary policy until price pressures are fully broken.

U.S. rethinks steps on China tariffs in wake of Taiwan response -sources
China's war games around Taiwan have led Biden administration officials to recalibrate their thinking on whether to scrap some tariffs or potentially impose others on Beijing, setting those options aside for now, according to sources familiar with the deliberations.

Disney tops Netflix on streaming subscribers, sets higher prices
Walt Disney edged past Netflix with a total of 221 million streaming customers and announced it will increase prices for customers who want to watch Disney+ or Hulu without commercials.

Google opposes Facebook-backed proposal for self-regulatory body in India -sources
Google has grave reservations about developing a self-regulatory body for the social media sector in India to hear user complaints, though the proposal has support from Facebook and Twitter, sources with knowledge of the discussions told Reuters.

ANALYSIS-Softer inflation ‘huge relief’ for battered investors in U.S. stocks and bonds
Softer than expected U.S. inflation data buoyed investors’ faith that twin rebounds in stocks and bonds will persist in a year of deep losses for both asset classes.


BEFORE THE BELL
U.S. stock index futures were up, a day after Wall Street surged, as U.S. inflation slowed more than expected in July and raised hopes the Fed will become less aggressive on interest rate hikes. European shares dipped, weighed by losses in mining stocks. China’s stocks ended higher on signs of U.S. inflation easing. The dollar fell against a basket of currencies. Oil prices rose after the International Energy Agency raised its oil demand growth forecast for the year. Gold prices were lower. Producer prices data and jobless claims numbers are scheduled to be released later in the day.


STOCKS TO WATCH

Results
Bumble Inc: The company cut its full-year revenue forecast on Wednesday, taking a hit from the war in Ukraine while also grappling with stiff competition from rivals such as Match Group in the online dating market. Shares of Bumble fell in after-hours trading, as its current-quarter forecast also remained below Wall Street estimates. Bumble now expects annual revenue between $920 million and $930 million for 2022, lower than its prior estimate of $934 million to $944 million and also below market estimates for $934.1 million. While the Bumble app's paying users surged 31% to 1.9 million in the quarter ended June 30, Badoo and other apps saw a cumulative slide of about 25% to 1.1 million.

Canada Goose Holdings Inc: The company beat Wall Street estimates for quarterly revenue as affluent consumers undeterred by decades-high inflation snapped up its luxury parkas and jackets. Canada Goose's revenue rose to C$69.9 million in the first quarter, from C$56.3 million, a year earlier. Analysts had expected C$62.6 million. Net loss widened to C$63.6 million, or 59 Canadian cents per share, from C$57.5 million, or 52 Canadian cents per share, a year earlier.

Walt Disney Co: The company edged past Netflix with a total of 221 million streaming customers and announced it will increase prices for customers who want to watch Disney+ or Hulu without commercials. The media giant will raise the monthly cost of Disney+ without advertising by 38% to $10.99 in December, when it begins to offer a new option that includes ads for the current price. Combined with Hulu and ESPN+, Disney said it had 221.1 million streaming subscribers at the end of the June quarter. Overall revenue rose 26% from a year earlier to $21.5 billion, ahead of the analyst consensus of $20.96 billion.

In Other News
Alphabet Inc, Meta Platforms Inc & Twitter Inc: Google has grave reservations about developing a self-regulatory body for the social media sector in India to hear user complaints, though the proposal has support from Facebook and Twitter, sources with knowledge of the discussions told Reuters. India in June proposed appointing a government panel to hear complaints from users about content moderation decisions, but has also said it is open to the idea of a self-regulatory body if the industry is willing. The lack of consensus among the tech giants, however, increases the likelihood of a government panel being formed - a prospect that Facebook and Twitter are keen to avoid as they fear government and regulatory overreach in India, the sources said.

Credit Suisse Group AG: The company has applied to the English High Court to initiate formal legal proceedings against Japan's SoftBank Group over a $440 million dispute, one source familiar with the matter said. The bank is trying to recover funds that Greensill Capital, a defunct finance firm, had lent to Katerra, a SoftBank-backed U.S. construction group that filed for bankruptcy last year. Credit Suisse has been working to recover money from the collapse of some $10 billion in funds linked to the insolvent supply chain finance firm Greensill.

JPMorgan Chase & Co: Three former JPMorgan employees were acquitted of racketeering and conspiracy charges in a landmark futures manipulation trial on Wednesday, although two were found guilty on other charges including fraud, a Department of Justice spokesperson said. The case against the bank's former global precious metals desk head Michael Nowak, precious metals trader Gregg Smith and salesperson Jeffrey Ruffo is seen as the Justice Department's most aggressive to date targeting a manipulative futures trading tactic known as spoofing. Nowak was convicted on 13 other charges including fraud, spoofing and attempted market manipulation, and Smith was convicted on 11 charges. Ruffo, who was only charged with racketeering and conspiracy, was acquitted of both. All three men had pleaded not guilty.

Li Auto Inc: Chinese ride-hailing firm Didi's joint venture with Li Auto has applied for bankruptcy, according to a court filing, pointing to the end of a four-year-old partnership to make electric vehicles (EV). The company, 51% owned by Didi while 49% held by Li Auto, submitted the bankruptcy application to Beijing No. 1 Intermediate People's Court, a statement on a website run by the Supreme Court showed.

Twitter Inc: Elon Musk's legal team is demanding that Twitter turn over the names of employees responsible for calculating what percentage of the social media site's users are bot and spam accounts, according to a source familiar with the matter. Bot and spam accounts on Twitter have become a central issue in the legal fight over whether Musk, who is Tesla's chief executive, must complete his $44 billion acquisition of the social media company. Twitter and Musk are in the discovery phase of the lawsuit and readying for a trial scheduled to begin Oct. 17 in Delaware. Both sides have issued subpoenas to banks and advisers as they seek to gather evidence.


ANALYSIS
Is Netflix envy over in Hollywood? Not quite
Over an earnings period that appeared to signal the end of Netflix envy, Walt Disney restored hopes that growth in the streaming business will continue.


ANALYSTS' RECOMMENDATION
Bumble Inc: Jefferies cuts target price to $32 from $39, citing the company’s mixed second-quarter results.

Emerson Electric Co: JPMorgan raises target price to $85 from $80, after the company raised its 2022 guidance.

Fox Corp: Credit Suisse cuts target price to $46 from $48, anticipating entertainment advertising to weaken in the next two quarters.

Immunocore Holdings Plc: Cowen and Company raises target price to $80 from $70, after the company’s second-quarter results beat estimates.

Roblox Corp: Needham raises target price to $55 from $45, to reflect double-digit bookings growth.


ECONOMIC EVENTS (All timings in U.S. Eastern Time)
0830 Initial jobless claims: Expected 263,000; Prior 260,000
0830 Jobless claims 4-week average: Prior 254,750
0830 Continued jobless claims: Expected 1.407 mln; Prior 1.416 mln
0830 PPI Machine Manufacturing for July: Prior 167.2
0830 PPI final demand yy for July: Expected 10.4%; Prior 11.3%
0830 PPI final demand mm for July: Expected 0.2%; Prior 1.1%
0830 PPI ex food/energy yy for July: Expected 7.6%; Prior 8.2%
0830 PPI ex food/energy mm for July: Expected 0.4%; Prior 0.4%
0830 PPI ex food/energy/transport yy for July: Prior 6.4%
0830 PPI ex food/energy/transport mm for July: Prior 0.3%


COMPANIES REPORTING RESULTS
Illumina Inc: Expected Q2 earnings of 65 cents per share
Resmed Inc: Expected Q4 earnings of $1.45 per share


CORPORATE EVENTS (All timings in U.S. Eastern Time)
0830 CACI International Inc: Q4 earnings conference call
0830 Cardinal Health Inc: Q4 earnings conference call
0830 MSP Recovery Inc: Q2 earnings conference call
1000 US Foods Holding Corp: Q2 earnings conference call
1630 Resmed Inc: Q4 earnings conference call
1700 Electronic Arts Inc: Annual Shareholders Meeting
1700 Endeavor Group Holdings Inc: Q2 earnings conference call
1700 Illumina Inc: Q2 earnings conference call
1700 Rivian Automotive Inc: Q2 earnings conference call
1700 Ryan Specialty Holdings Inc: Q2 earnings conference call
1700 Toast Inc: Q2 earnings conference call
1800 Microvast Holdings Inc: Q2 earnings conference call


EX-DIVIDENDS
Charles Schwab Corp: Amount $0.22
Corteva Inc: Amount $0.15
Duke Energy Corp: Amount $1.00
Emerson Electric Co: Amount $0.51
Essential Utilities Inc: Amount $0.28
Exxon Mobil Corp: Amount $0.88
Honeywell International Inc: Amount $0.98
Invesco Ltd: Amount $0.18
J M Smucker Co: Amount $1.02
Lithia Motors Inc: Amount $0.42
Magnolia Oil & Gas Corp: Amount $0.10
Masco Corp: Amount $0.28
MSCI Inc: Amount $1.25
SouthState Corp: Amount $0.50
Starbucks Corp: Amount $0.49
Tetra Tech Inc: Amount $0.23
Truist Financial Corp: Amount $0.52
Visa Inc: Amount $0.37
Walmart Inc: Amount $0.56
WEC Energy Group Inc: Amount $0.72
Western Alliance Bancorp: Amount $0.36
Westrock Co: Amount $0.25

Donderdag, 08:40

Stevige opleving op Wall Street na inflatiecijfers

Goedemorgen,

De markt liet na de inflatiecijfers een enorme opleving zien, vooral Wall Street won fors via de Dow Jones en de S&P 500, ook de tech indices wonnen fors. Europa liet ook een opleving zien maar die was wat minder fel want we zien hier een plus van ongeveer 1%. De Dow Jones won 1,6% terwijl de Nasdaq 2,9% hoger sluit. Verder zien we dat de Brent olie het beter doet, vanmorgen kost een vat 97-97,5 dollar en zo komen we weer wat dichter bij de 100 dollar uit. De 10-jaars rente blijft wel rond de 2.8% hangen na de inflatiecijfers. Als we alle indicaties erbij nemen zien we dan toch een stijging met euforie, ik moet nog zien of dat kan doorzetten de komende dagen. Voor de cijfers heb ik wel wat posities gesloten, er lopen ook nog wat posities mee. Ik zal wel weer wat erbij nemen vandaag of morgen.

Meedoen met onze signalen die we versturen kan door lid te worden via de Tradershop ... Let op, er loopt nu een aanbieding tot 1 OKTOBER voor €35 ...

Update donderdag 11 augustus:
Wall Street kende een sterk verloop na de cijfers over de inflatie, alle indices sluiten behoorlijk hoger. De S&P 500 won 88 punten om op 4210 punten te sluiten, de Dow Jones won 535 punten met een slot op 33.309 punten. De tech sector deed het nog beter met een plus van 361 punten (2,9%) bij de Nasdaq terwijl de Nasdaq 100 index 370 punten (2,85%) hoger sluit. De SOX index herpakt zich ook, deze index won 4,25% na enkele slechte dagen. De winstwaarschuwingen werden even vergeten want zowel Nvidia (+6%) als Micron Technologies (+3,8%) wonnen fors. Ook weer iets om de nodige vragen op los te laten maar de markt trok weer eens speculanten na de cijfers over de inflatie. Verder zien we dat de Dow Transport index 3,1% hoger sluit.

In Europa zien we ook plussen maar dan in mindere mate vergeleken met Wall Street, de AEX won 7,3 punten (1%) met een slot op 724,3 punten. Ook bij de DAX zien we herstel, de index won 166 punten (1,25%) om op 13.701 punten te sluiten. De Franse CAC 40 sluit ook in de plus maar in mindere mate, de index sluit 0,5% in de plus, de BEL 20 kon de sessie afsluiten met een plus van 0,7%.

De markt blijft enorm gevoelig voor nieuws want elk positief signaal wordt opgepakt door de speculanten om snel in de markt te stappen. De cijfers over de inflatie vielen mee maar aan de andere kant is het ook zo dat de inflatie hoog blijft. De vraag is ook of de inflatie verder zal afnemen de komende maanden, dan kijken we naar de ontwikkelingen op de energiemarkt want de olie zakt dan wel terug tot onder de 100 dollar maar voor hoe lang?

De cijfers laten zien dat de consumentenprijzen in juli minder hard zijn gestegen, op maandbasis maakte de inflatie een pas op de plaats terwijl de inflatie op jaarbasis daalde van 9,1% naar 8,5%. Echter bleef de kerninflatie zoals men dat noemt bleef op 5,9% uitkomen en dat cijfer geeft aan dat de FED agressief moet blijven. De inflatie blijft dus ver verwijderd van de doelstelling die de FED voor ogen heeft, men gaat nu vrijwel zeker uit van een renteverhoging van 0,75% in september.

Dat was het verhaal van de dag, op zich kan men het als positief zien en zo zien we de beurzen herstellen. Ook merken we dat de speculanten snel huppelen van sector naar sector waardoor de tech aandelen nu populair werden. Zelfs de aandelen die eerder deze week met een winst waarschuwing kwamen werden fors hoger gezet. We gaan zien of er deze week nog veel meer in het vat zit, vergeet niet dat Wall Street al een behoorlijke rally achter de rug heeft en het gevaarlijk wordt. De grote vraag blijft of we met een "Bear Market Rally" te maken hebben of niet ....

Er lopen nog enkele posities nu via de signaaldiensten maar er werden woensdag ook wat posities gesloten met winst. Zodra u lid wordt kunt u inloggen op de website bij de Tradershop waar u dan alle details kunt zien.

Wat betreft de maand JULI hebben we opnieuw winst kunnen maken bij alle abonnementen en dat al voor de 7e maand op rij dit jaar. Meedoen met de signalen die we versturen kan door lid te worden via de Tradershop en er loopt nu een aanbieding tot 1 SEPTEMBER 2022 voor €35. Ga dus naar de Tradershop en schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit fors hoger met 1,6% winst voor de Dow Jones, de S&P 500 deed het met een plus van 2.15% nog wat beter terwijl de tech indices forse winsten lieten zien. De Nasdaq won 2,9% terwijl de SOX index 4,25% winst boekte.

In Europa zien we dat de AEX 1% hoger sluit terwijl de DAX 1,25% hoger sluit.

De signaaldiensten:
Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 OKTOBER 2022 en dan voor €35. Ga snel naar onze Tradershop en kies daar uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op de lijst en ziet u alle details over de posities die open staan.

Dow Jones:
De Dow Jones sluit 535 punten hoger en sluit op 33.310 punten de sessie af. De index komt zo weer bij de weerstand uit die we zien door de lijn over de toppen.

We zien nu weerstand rond de 33.300-33.350 punten, later krijgen we weerstand rond het 200-daags gemiddelde dat nu uitkomt rond de 33.925 punten. Later weerstand rond de 34.800 punten. Steun nu eerst de 32.900-33.000 punten, later rond de 32.500 punten steun.

AEX index:
De AEX sluit 7,3 punten hoger met een slot op 724,3 punten, de index sluit zo weer boven de 718-720 punten weerstand. De volgende weerstand zien we rond de 726-728 en de 732-735 punten. Het 200-daags gemiddelde komt nu uit rond de 731 punten en kan opnieuw het doel worden.

Steun nu eerst rond de 718-720 en de 712-715 punten, verder zien we steun rond de 708-710 punten zone met daarna vooral de 700-702 punten als zeer belangrijke steun.

DAX index:
De DAX sluit 166 punten hoger met een slot op 13.715 punten, opnieuw boven de 13.700 punten en ver van de belangrijke 13.400 punten steun waar de index woensdag ook bijna even naartoe moest. We zien nu weerstand rond de 13.800 punten, later de 13.900 en de 14.000 punten als weerstand. Verder zien we rond de 14.300-14.350 punten weerstand.

Steun nu eerst de 13.600 punten, later de bekende 13.400 punten als steun.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq herpakt zich sterk met een plus van 361 punten, het slot komt nu uit op 12.855 punten en dat is het hoogste slot sinds begin mei. Weerstand zien we nu rond de 13.000 punten, later rond de 13.250 punten de volgende weerstand. Verder zien we dat het 200-daags gemiddelde uitkomt rond de 13.530 punten.

Steun nu eerst de 12.550-12.600 punten, later steun rond de 12.550 en de 12.325 punten.

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Donderdag, 08:30

TA Ahold, AEX, Arcelor, Heineken, IMCD en Aperam

Ook van­daag ga ik u weer zes grafieken lat­en zien. De meeste komen uit de eigen kok­er, maar er zit­ten ook twee ver­zoeken bij. De col­umn is vroeg, zodat u daar­na van het mooie weer kunt geni­eten! Gezien het tijd­stip zijn de meeste grafieken met het slot van woens­dag 10 augus­tus 2022. IMCDIMCD

Lees verder »
Woensdag, 16:32

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Ruwe Olievoorraden 16:30 5,458M 0,073M 4,467M Actueel: 5,458M Verwacht: 0,073M Vorige: 4,467M
Woensdag, 14:32

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Kern CPI (Maandelijks) (Jul) 14:30 0,3% 0,5% 0,7% Actueel: 0,3% Verwacht: 0,5% Vorige: 0,7%
USA USA: CPI (Jaarlijks) (Jul) 14:30 8,5% 8,7% 9,1% Actueel: 8,5% Verwacht: 8,7% Vorige: 9,1%
USA USA: CPI (Maandelijks) (Jul) 14:30 0,0% 0,2% 1,3% Actueel: 0,0% Verwacht: 0,2% Vorige: 1,3%
Woensdag, 08:48

AEX moet fors inleveren, Wall Street blijft verdeeld

Goedemorgen,

De markt kende een moeilijke sessie dinsdag met opnieuw een slechte sessie voor de tech aandelen terwijl de Dow Jones het beter doet met een klein verlies van 0,2%. De Nasdaq sluit 150 punten lager terwijl de Nasdaq 100 net zoveel verloor, de SOX index deed het nog slechter met een verlies van 4,6%. De S&P 500 verloor 0,4% terwijl de Dow Transport 0,9% verloor. In Europa zien we dat de AEX nu duidelijk verder zakt en 11 punten (-1,5%) verloor, de DAX sluit met 153 punten verlies (-1,1%). Verder zien we dat de olie weer op zoek gaat om de 100 dollar te doorbreken, een vat Brent olie kost vanmorgen 95,8 dollar maar gisteren stond de olie al even rond de 98-99 dollar. De 10-jaars rente in de VS staat vanmorgen op 2,8%, zo te zien kan de rente weer richting de 3% en hoger later deze week.

Meedoen met onze signalen die we versturen kan door lid te worden via de Tradershop ... Let op, er loopt nu een aanbieding tot 1 OKTOBER voor €35 ...

Update woensdag 10 augustus:
Wall Street verloor dinsdag over de gehele lijn, we zien dat de S&P 500 een verlies leed van 0,4% om op 4122,5 punten te sluiten, de Dow Jones deed het wat beter en beperkte het verlies tot 0,2% om de sessie af te sluiten op 32.774 punten. De tech sector deed het opnieuw slechter met een verlies van 1,2% bij de Nasdaq en de Nasdaq 100, de Nasdaq sluit de sessie af op 12.494 punten terwijl de Nasdaq 100 op 13.008 punten sluit. De SOX index verloor op Wall Street fors met 4,6%, de chipsector staat nu onder druk omdat zowel Nvidia en Micron Technologies met een winst waarschuwing kwamen.

Binnen de AEX zien we dat ASML door de waarschuwingen binnen de sector fors verloor (-5,4%), dat zette de AEX onder druk waardoor de AEX 1,5% verloor. Ook de DAX zien we inleveren, de index verloor 153 punten (-1,1%) om op 13.535 punten te sluiten. De Franse CAC 40 verloor 0,5% terwijl de BEL 20 als enige index positief kon afsluiten met een plus van 0,35%.

Opnieuw kwam er een groot bedrijf uit de semi-conductor sector met een winst waarschuwing, dit keer was het Micron Technology dat aangaf dat de resultaten voor de komende kwartalen minder goed zullen zijn. Dat komt vooral door de macro-economische factoren en ook de verstoringen bij de aanvoer van de nodige materialen moet Micron terughoudender zijn. Het bedrijf gaf aan dat men een uitdagende fase tegemoet gaat voor het 3e en 4e kwartaal van 2022 en ook het eerste kwartaal van 2023. Na Nvidia is het al het 2e bedrijf deze week dat met een waarschuwing komt.

Vandaag krijgen we in ieder geval opnieuw een belangrijke sessie want vanmiddag om 14:30 wordt het Amerikaanse inflatiecijfer over de maand juli bekend gemaakt, dat kan opnieuw voor een volatiele sessie zorgen. Verder krijgen we vanavond nabeurs nog de cijfers van Disney, ook daar kijken beleggers naar uit.

Er lopen posities nu via de signaaldiensten, zodra u lid wordt kunt u inloggen op de website bij de Tradershop waar u dan alle details kunt zien.

Wat betreft de maand JULI hebben we opnieuw winst kunnen maken bij alle abonnementen en dat al voor de 7e maand op rij dit jaar. Meedoen met de signalen die we versturen kan door lid te worden via de Tradershop en er loopt nu een aanbieding tot 1 SEPTEMBER 2022 voor €35. Ga dus naar de Tradershop en schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit de sessie af met verlies, de tech indices en dan vooral de SOX index verloren verder terrein ten opzichte van de rest. De Nasdaq verloor dinsdag 1,2% terwijl de SOX index 4,6% verloor. De S&P 500 kon het verlies beperkt houden tot 0,4% terwijl de Dow Jones 0,18% lager sluit.

In Europa zien we ook wat grotere verliezen, de AEX sluit 11 punten lager (-1,5%) terwijl de DAX met 153 punten (-1,12%) verlies de sessie afsloot.

De signaaldiensten:
Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 OKTOBER 2022 en dan voor €35. Ga snel naar onze Tradershop en kies daar uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op de lijst en ziet u alle details over de posities die open staan.

Dow Jones:
De Dow Jones sluit 58 punten lager en blijft nog altijd tussen de 32.500-33.000 punten hangen momenteel. Het slot kwam dinsdag uit op 32.774 punten, de index bewoog trouwens amper wat betreft de volatiliteit want tussen hoog en laag zien we maar zo'n 175 punten. De Dow Jones ligt er al een paar dagen vrij rustig bij, je zou gaan denken dat er een grote beweging op komst is.

Steun nu eerst rond de 32.500 en later rond de 32.200 punten, verder zien we rond de 32.000 en de 31.675-31.725 punten steun waar ook het 50-daags gemiddelde (31.725) uitkomt. Weerstand nu rond de 33.000-33.100 punten, later de 33.300 en de 33.940 punten waar het 200-MA uitkomt als weerstand.

AEX index:
De AEX sluit 11 punten lager met een slot op 717 punten, de index nu duidelijk onder de 720 punten steun en zakt zo verder weg zodat het 200-daags gemiddelde weer ver weg ligt.

Steun nu eerst rond de 715-718 punten, verder zien we steun rond de 712 en de 708-710 punten zone met daarna vooral de 700-702 punten als zeer belangrijke steun. Weerstand nu eerst rond de 718-720 punten met daarboven de 728-730 punten, later de 732-735 zone als richtpunt omhoog.

DAX index:
De DAX sluit met 153 punten verlies, de index blijft met het slot op 13.535 punten nog altijd boven de belangrijke 13.400 punten steun maar het wordt wel wat gevaarlijker nu. Weerstand zien we eerst rond de 13.700-13.750 punten met later de 13.900-14.000 punten als mogelijk doel mocht de DAX doorstoten omhoog.

Steun blijft de 13.400 punten met later de belangrijke zone 13.000-13.050 punten als steun. Verder zien we rond de 12.750 punten de volgende steun voor de DAX.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq moet opnieuw inleveren, de index zakt nu toch verder weg vanaf de top die maandag nog werd neergezet op 12.855 punten. De index zakt nu wel onder de steun en zal de komende dagen richting moeten kiezen. Weerstand zien we nu rond de 12.500-12.550 punten, verder weerstand rond de 12.750, de 12.855 en de 12.950-13.000 punten.

Steun nu eerst rond de 12.500 punten waar de index een fractie onder sluit, later steun rond de 12.300 en de 12.100 punten. Verder zien we steun rond de 11.750 en rond het 50-daags gemiddelde dat nu rond de 11.690 punten wacht.

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Loading..
Er is een fout opgetreden
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.