Vandaag, 08:40

Wake-up call: Storing Euronext zet veel beleggers in de kou, Wall Street gevoelig lager

Goedemorgen
De indices in New York lieten maandag een slecht verloop zien na een redelijk wat hogere start. Het zijn de perikelen rondom de gesprekken over een nieuw steunpakket die maar niet loskomen, Trump zegt dat hij en zijn partij er alles aan doen maar het lijkt erop dat hij zo de kiezers wil laten zien dat de Democraten dwars liggen en hoop om zo wat kiezers naar zich toe te trekken. Alweer plaatst hij zichzelf op de eerste plaats en het deert hem niet dat de mensen niks krijgen voorlopig. Het wordt zo met de dag moeilijker om het voor de verkiezingen rond te krijgen, de Democraten zeggen dat het maar niet lukt om de Republieken met hun mee te krijgen om de mensen voldoende steun te geven in deze moeilijke tijden.

Hoe dan ook liet de Dow gisteren 1,3% liggen, de SP 500 verloor de eerste sessie van de week 1.5% terwijl de Nasdaq 1,4%. Europa moest ook inleveren gisteren, de AEX verloor 0,5% terwijl de DAX 0,4% lager de sessie afsloot. Euronext kreeg met een zware storing te maken zodat veel producten via Euronext niet verhandelbaar waren, de handel lag op onder meer de beurs in Amsterdam grotendeels stil vanwege een grote storing.

De verwachting vandaag is dat er iets herstel komt op Wall Street, de Nasdaq zo'n 0,5% en de Dow Jones future laat 0,25% herstel zien. Europa kan wat lager openen, de AEX future zien we rond de 563 punten, de DAX future rond de 12.785 punten. Al had ik gisteren graag een short positie opgenomen blijkt dat te moeilijk te worden omdat niet iedereen mee zou kunnen door de storing, mogelijk krijgen we een nieuwe kans vandaag. Wel jammer want we kregen een behoorlijk draai op Wall Street. De posities sluiten moest wel gisteren omdat veel leden wel konden handelen via bijvoorbeeld het CATS platform maar niet alle brokers zijn daarop aangesloten. Daarom heb ik het erbij gelaten, het was al complex genoeg en ik kon daar natuurlijk niks aan doen.

De euro loopt vanmorgen weer wat op tot rond de 1,1775 dollar, een vat Brent zien we nu rond de 42.6 dollar uitkomen. De prijs van het goud blijft rond de 1900 dollar hangen momenteel.

US Markets Trading nu voor €39 tot 1 JANUARI 2021:
Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding en dat tot het einde van dit lopende beursjaar, tot 1 januari 2021 ... We hebben gisteren winst genomen op wat long posities, vandaag kijk ik uit naar nieuwe kansen die u ook kunt opnemen door lid te worden. De markt blijft wel nog even te moeilijk om met grotere posities te werken dus blijven we met kleine aantallen werken tot na de verkiezingen in de VS. De volatiliteit is wel stevig genoeg om ook met kleine posities te werken hetgeen we aan beide kanten merken. Op zich kunnen we ermee overweg maar wel blijf ik zeer alert in deze markt en moeten we waar het kan geduld blijven houden.

Meedoen kan nu via de speciale aanbieding tot 1 JANUARI voor €39, na uw inschrijving staat u meteen op de verzendlijst en ontvangt u de updates, de signalen en kunt u inloggen op onze Tradershop om alle posities LIVE te volgen.

Schrijf u in via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Tot snel,

Guy Boscart

Overzicht slotstanden maandag ...

Schermafbeelding 2020 10 20 om 08 44 52
Vandaag, 08:13

Markt snapshot Europa vandaag

GLOBAL TOP NEWS
The final debate between President Donald Trump and Democratic rival Joe Biden will feature a mute button to allow each candidate to speak uninterrupted, organizers said, looking to avoid the disruptions that marred the first matchup.

Britain sees no basis to resume trade talks with the European Union unless there is a fundamental change in approach from Brussels, chief negotiator David Frost said, dashing earlier optimism that negotiations could resume.

U.S. House of Representatives Speaker Nancy Pelosi and Treasury Secretary Steve Mnuchin "continued to narrow their differences" in a 53-minute telephone conversation about a fresh coronavirus aid package, Pelosi's spokesman, Drew Hammill, wrote on Twitter.

EUROPEAN COMPANY NEWS
BMW said rebounding markets helped the German carmaker to deliver higher-than-expected free cash flow in the automotive segment during the third quarter.

BHP Group posted a 7.2% rise in first-quarter iron ore production, slightly above expectations, supported by stable demand from China, the world's top consumer of the steelmaking ingredient.

Logitech International reported a surge in second-quarter revenue and net profit as the computer peripherals maker benefited from a shift to working from home during the COVID-19 pandemic.

TODAY'S COMPANY ANNOUNCEMENTS
Bellway PLC FY 2020 Earnings Call
Draper Esprit PLC Shareholders Meeting
Dormakaba Holding AG Annual Shareholders Meeting
Enagas SA Q3 2020 Earnings Call
Eyemaxx Real Estate AG Annual Shareholders Meeting
Fabege AB Q3 2020 Earnings Release
Flatex AG Annual Shareholders Meeting
Fonciere Paris Nord SA Shareholders Meeting
Gjensidige Forsikring ASA Q3 2020 Earnings Call
GRC International Group PLC Annual Shareholders Meeting
Husqvarna AB Q3 2020 Earnings Release
Indutrade AB Q3 2020 Earnings Release
Kuehne und Nagel International AG Q3 2020 Earnings Call
Logitech International SA Q2 2021 Earnings Call
Marel hf Q3 2020 Earnings Release
NCC Group PLC Annual Shareholders Meeting
Netgem SA Shareholders Meeting
Nordic Semiconductor ASA Q3 2020 Earnings Call
Pentair PLC Q3 2020 Earnings Call
Raiffeisen Bank International AG Annual Shareholders Meeting
Sartorius AG Q3 2020 Earnings Call
Stora Enso Oyj Q3 2020 Earnings Release
Swedbank AB Q3 2020 Earnings Call
Tele2 AB Q3 2020 Earnings Call
Telekom Austria AG Q3 2020 Earnings Release
Thor Mining PLC Shareholders Meeting
Yara International ASA Q3 2020 Earnings Release

ECONOMIC EVENTS (All times GMT)
0600 Switzerland trade for Sep: Prior 3,583 mln CHF
0700 (approx.) Germany producer prices mm for Sep: Expected -0.1%; Prior 0.0%
0700 (approx.) Germany producer prices yy for Sep: Expected -1.4%; Prior -1.2%
0800 (approx.) Euro Zone current account NSA for Aug: Prior 25.5 bln EUR
0800 Euro Zone current account SA for Aug: Prior 16.590 bln EUR

Vandaag, 06:32

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
CHN CHN: Prime rate leningen PBoC 03:30 3,85% 3,85% 3,85% Actueel: 3,85% Verwacht: 3,85% Vorige: 3,85%
Gisteren, 08:30

Wake-up call: Hogere start week, let vooral op Wall Street vandaag

Goedemorgen
De start van de week ziet er zoals de afgelopen weken traditioneel uit, groen op maandag met een sterke start in het vooruitzicht. We merken dat de kwartaalcijfers redelijk tot goed worden ontvangen en beter zijn dan men had verwacht. Let wel, het blijven cijfers die tussendoor al werden bijgesteld na de uitbraak van het COVID-19 virus want de gemiddelde EPS voor wat betreft de SP 500 index loopt al een tijdje omlaag zodat de koers-winst verhouding rond de huidige stand van de index veel te hoog uitkomt historisch bekeken.

Daartegenover staan natuurlijk de enorme stimuleringen van de regering en de FED en die helpen de markt omhoog en moeten we blijven opletten voor de vorming van een BUBBEL. We kunnen onmogelijk aangeven waar de TOP zal uitkomen, waar de top wacht want er zit nog teveel hoop in de markt. Denk aan nog meer stimulering, de uitslag van de verkiezingen waar Wall Street plots hoopt op een duidelijke overwinning van Joe Biden, en de markt denkt meteen ook dat we steeds dichter bij een vaccin komen zodat we daar omheen snel weer berichten kunnen krijgen ...

Wall Street wist vorige week matig af te sluiten met weinig verandering ten opzichte van de week ervoor. De sessie van afgelopen maandag zette uiteindelijk de toon met een zeer stevige stijging, slechts een klein deel van deze winst bleef staan aan het einde van de week. Hoe dan ook, op maandag na werd het de rest van de week niet zoveel bijzonders. Waar men vooral naar bleef uitkijken was het gedoe rondom het steunpakket dat er maar niet komt. Ook deze week zal dat een belangrijk punt op de agenda blijven en zullen beleggers er zeker op blijven letten.

Wel lieten de meeste indices vorige week opnieuw en dat voor de 3e keer na elkaar, een winst achter zodat de BULL het nog steeds voor het zeggen heeft. Waar we nu ook op moeten letten is dat alle 3 de indices (Dow, SP 500 en Nasdaq) op slechts enkele procenten van hun toppen uitkomen, het lijkt erop dat die toppen weer getest gaan worden deze maand. Niks is zeker maar we moeten er wel rekening mee houden. Ook is het zo dat de indices op Wall Street ruim boven hun 20- en 50-daags gemiddelde uitkomen.

Dan de AEX waar Philips met cijfers kwam, die waren goed en beter dan verwacht vooral door dat het bedrijf meer medische apparatuur wist te verkopen. Er werd vooral geprofiteerd van de gestegen vraag naar beademingsapparatuur door de pandemie. De nettowinst steeg naar €340 miljoen waar dat vorig jaar nog €208 miljoen euro was. De index zelf zien we rond de 570 punten, daar wacht nu rond de 575 punten een redelijk zware weerstand. Let er wel op dat wanneer de AEX boven die 575 punten weet te geraken, en Wall Street zet de race richting de toppen daar door, dan kan de AEX wel een uitbreken richting de 600 punten. Voorlopig kan ik daar nog niet vanuit gaan maar we moeten er wel rekening mee houden. Hetzelfde kunnen we zeggen over de DAX, eerst boven de 13.100 punten zien te geraken, daarna ligt de wel open richting de 13.350-13.400 punten.

Het kan dus weer een interessante week gaan worden, de markt blijft spannend, volatiel en gericht op hoop. We blijven alles op de voet volgen uiteraard ...

US Markets Trading nu voor €39 tot 1 JANUARI 2021:
Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding en dat tot het einde van dit lopende beursjaar, tot 1 januari 2021 ... We zitten nu sinds eind vorige week in de markt met wat kleine posities, die kunt u nog aankopen vandaag door lid te worden. De markt blijft wel nog even te moeilijk om met grotere posities te werken dus blijven we met kleine aantallen werken tot na de verkiezingen in de VS. De volatiliteit is wel stevig genoeg om ook met kleine posities te werken hetgeen we aan beide kanten merken. Op zich kunnen we ermee overweg maar wel blijf ik zeer alert in deze markt en moeten we waar het kan geduld blijven houden.

Meedoen kan nu via de speciale aanbieding tot 1 JANUARI voor €39, na uw inschrijving staat u meteen op de verzendlijst en ontvangt u de updates, de signalen en kunt u inloggen op onze Tradershop om alle posities LIVE te volgen.

Schrijf u in via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Tot snel,

Guy Boscart

Overzicht met de slotstanden van afgelopen vrijdag ...

Schermafbeelding 2020 10 17 om 10 39 25
Gisteren, 08:10

TA - AEX aandelen met (tijdelijke) topvorming

In de col­umn van afgelopen vri­jdag hebben we naar 3 AEX aan­de­len met bodemvorm­ing gekeken. Van­daag kijken we naar 4 AEX aan­de­len met (tijdelijke?) topvorm­ing. We lopen ze in alfa­betis­che vol­go­rde af.Akzo Nobel De verf­spe­cial­ist heeft vanaf maart een mooie run van bij­na +100% achter…

Lees verder »
Gisteren, 07:57

Markt snapshot Europa vandaag

GLOBAL TOP NEWS
China's economic recovery accelerated in the third quarter as consumers shook off their coronavirus caution, however, overall growth missed forecasts pointing to persistent challenges for one of the world's few current engines of demand.

House Speaker Nancy Pelosi said that differences remained with President Donald Trump's administration on a wide-ranging coronavirus relief package but that she was optimistic legislation could be pushed through before Election Day.​

Bank of England Governor Andrew Bailey said there is a significant risk of further disappointments to UK economic growth, and that the country faced unprecedented uncertainty as coronavirus cases began to climb again.


EUROPEAN COMPANY NEWS
Britain's biggest companies think it will take longer for demand to return to pre-pandemic levels than they did a few months ago, another sign of how the outlook for the country's economy is worsening, a survey showed.

French carmaker Renault will unveil an eight-year plan next year as the group contends with a demand slump exacerbated by the coronavirus crisis, Chief Executive Luca de Meo said in a newspaper interview published.

British insurance group RSA's chairman Martin Scicluna is expected to step down next year, Sky News reported, citing sources.


TODAY'S COMPANY ANNOUNCEMENTSAvanza Bank Holding AB Q3 2020 Earnings Release Boston International Holdings PLC Annual Shareholders MeetingBerchtesgadener Bergbahn AG Annual Shareholders Meeting Koninklijke Philips NV Q3 2020 Earnings Call Mattioli Woods PLC Annual Shareholders Meeting

ECONOMIC EVENTS (All times GMT)
0900 (approx.) Euro Zone construction output mm for Aug: Prior 0.19%
1000 (approx.) Portugal current account balance for Aug: Prior -2.928 bln EUR

Gisteren, 04:03

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
CHN CHN: BBP (Jaarlijks) (Q3) 04:00 4,9% 5,2% 3,2% Actueel: 4,9% Verwacht: 5,2% Vorige: 3,2%
CHN CHN: Industriële Productie (Jaarlijks) (Sep) 04:00 6,9% 5,8% 5,6% Actueel: 6,9% Verwacht: 5,8% Vorige: 5,6%
Zondag, 13:42

Nieuwe aanbieding US Markets Trading nu tot 1 januari a 39 euro

Beste beleggers,

Vanaf vandaag kunt u een proef abonnement nemen zonder verdere verplichtingen tot 1 JANUARI voor €39, dat is de rest van dit jaar (2020) dat u nog alles mee kunt doen wat betreft de signalen, u krijgt de dagelijkse updates en u kunt dan inloggen op onze Tradershop waar u alle posities LIVE kunt volgen. Ook krijgt u dan toegang tot het leden FORUM waar u met mede leden kunt communiceren over de markt. Dat kan dus voor wat betreft Systeem Trading, Guy Trading, Index Trading, Polleke Trading of de bekende combinatie Polleke + Guy Trading (ons COMBI-abonnement).

Er komen nog genoeg kansen ook al blijft de markt volatiel en uitdagend, verder is het zo dat we de posities klein houden in deze fase want door de volatiliteit kunnen we ook met minder grote posities goed uit de voeten. Probeer deze aanbieding en dan bent u in ieder geval voor de rest van dit jaar lid en doet u mee waar u dat wenst te doen. Aan mij zal het in ieder geval niet liggen, ik blijf zoeken naar mogelijkheden zowel LONG als SHORT, nu zitten we met wat kleine posities LONG in de markt voor de komende sessies, u kunt nog aanhaken zodra u zich aanmeld en kunt kijken naar de LIVE pagina waar de posities staan met alle details ...

Nu dus tot 1 JANUARI ofwel de rest van dit jaar (2020) voor €39 ...

Schrijf u nu in via de LINK https://www.usmarkets.nl/tradershop

Tot snel en met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Zaterdag, 11:34

TA Galapagos, ASM Int., ABN en Relx

Het lijkt me een leuk idee om de komende columns de 25 aan­de­len uit de AEX te analy­seren. Een soort tussen­stand, een momen­top­name. Van­daag heb ik gekozen voor Gala­pa­gos, ASM Inter­na­tion­al, ABNAm­Ro en Relx. Natu­urlijk bli­jf ik in deze serie ook met enige regel­maat naar de index zelf kijken.…

Lees verder »
Zaterdag, 09:56

Weekend update: Europa hoger, Wall Street vlak tot iets lager


Hoe presteerden aandelenbenchmarks?
De Dow Jones won vrijdag 112 punten +0,4%, en sloot de week af op 28.606 punten, de SP 500 index bleef vlak met een minimale winst van 0,5 punten om de week af te sluiten op 3.484 punten. De Nasdaq Composite Index verloor 42 punten, de Nasdaq 100 moest met 46 punten terug, beiden verloren 0,4%. Richting het slot werd er winst genomen op de belangrijke indices, de Dow bleef wel in de plus, de rest amper of juist niet.

Op weekbasis zien we wel overal plussen staan, de Dow Jones won 0,1%, de SP 500 index won 0,2% en deden dus niet zoveel. De Nasdaq won dan weer 0,8% terwijl de Nasdaq 100 er met 1,1% op vooruit ging bekeken over de gehele week. De SOX index (halfgeleiders) bleef nagenoeg onveranderd terwijl de Dow Transport een klein verlies laat zien van 0,2%.

Wall Street rond de week dus matig af met weinig verandering ten opzichte van de vorige week. De sessie van afgelopen maandag zette eigenlijk de toon en een klein deel van die winst bleef dus staan, de rest van de week was niet zoveel bijzonders waar men vooral keek naar het gedoe rondom het steunpakket dat er maar niet komt. Ook vrijdag werd er weer een voorstel van tafel geveegd en dat vonden beleggers niet leuk merken we.

Wel laten veel indices zo weer een 3e week na elkaar winst zien terwijl de Nasdaq al voor de 4e week na elkaar een plus laat zien. Ook is het zo dat de indices op Wall Street dicht bij hun top uitkomen en zich ruim boven hun 20- en 50-daags gemiddelde bevinden nu. Dicht bij de top en ver boven hun belangrijke MA's kan voor een verdere stijging zorgen tot minimaal die recordstanden. We gaan het zien de komende week op Wall Street ...

Wat betreft Europa zien we ook niet veel bijzonders op weekbasis, vrijdag was een sterke dag maar over de gehele week bekeken moesten we hier negatief afsluiten. De AEX kon door de sessie van vrijdag nog 1 punt hoger afsluiten op weekbasis maar de DAX verloor 140 punten (-1,1%). De Franse CAC 40 verloor 10 punten (-0,22%). Geen grote uitslagen op weekbasis maar er zaten wel dagen tussen met grote intraday bewegingen. Ook Europa staat nu op of net boven het 20- en 50-daags gemiddelde wat voor steun kan zorgen de komende week. We gaan het zien, er is nog niet veel aan de hand zolang Wall Street een poging aan het ondernemen is om de topzone ofwel de hoogste standen ooit op te gaan zoeken.

Kijk ik even naar wat individuele aandelen dan zien we dat Boeing met 2% opliep door dat de Europese toezichthouder voor de luchtvaart de Boeing 737 MAX weer zal toelaten te vliegen vanaf eind dit jaar. en mag deze voor het eind van het jaar waarschijnlijk weer vliegen. daar tegenover staan de tegenvallende kwartaalcijfers van Schlumberger wat geen Dow fonds is, het aandeel verloor vrijdag ruim 9%. Het bedrijf maakt verlies en de omzet was lager dan verwacht.

Voorbeurs werden er meevallende cijfers over de detailhandel bekend gemaakt in de VS en die cijfers waren veel beter dan werd verwacht. De industriële productie daalde daarentegen wat. Verder zien we dat een vat Brent olie iets lager werd verhandeld, het goud blijft in de buurt van de 1900 dollar hangen voor een Troy Ounce. De euro zien we rond de 1,172 dollar uitkomen richting het weekend.

Volgende week weer kansen om op te handelen, we zitten al met wat kleine posities in de markt, u kunt uiteraard nog mee. Mogelijk neem ik er nog 1 of 2 posities bij maandag of dinsdag. Meedoen kan door lid te worden via de aanbieding die u hieronder ziet ...

US Markets Trading nu voor €29 tot 1 DECEMBER:
Donderdag werden er wat shorts gesloten en rond de bodem heb ik dan later op de dag wat long posities aangekocht, die kunt u nog aankopen uiteraard als u lid wordt via de special aanbieding, de details staan in de Tradershop op de site.

De markt blijft wel nog even te moeilijk om met grotere posities te werken dus blijven we met kleine aantallen handelen in ieder geval tot na de verkiezingen in de VS. De volatiliteit blijft aanwezig om ook met kleine posities te kunnen werken wat we dus ook doen. Op zich kunnen we ermee overweg maar ik blijf zeer alert in deze markt en waar het kan moeten we geduld blijven houden.

Meedoen kan nu nog tot het weekend via de speciale aanbieding die u lid maakt tot 1 DECEMBER en dat voor slechts €29, na uw inschrijving staat u meteen op de verzendlijst en ontvangt u de updates, de signalen en kunt u inloggen op onze Tradershop om alle posities LIVE te volgen.

Schrijf u in via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Tot snel,

Guy Boscart

Marktoverzicht slotstanden vrijdag ...

Schermafbeelding 2020 10 17 om 10 39 25
Loading..
Er is een fout opgetreden